OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

1 Nisan 2013 Pazartesi

HELON Yat Müzesi - Rusya'dan başlayan yolculuğa ortak olun...

in english: 

Yaz saati uygulamasının başlaması ve hafta sonu havanın ısınıp güneşin yüzünü göstermesi ile pazar günü kendimizi dışarıda bulduk. Parkta çiçekler açmış insanlar kendilerini dışarıya atmaya başlamıştı. Bizde  havanın güzel olma fırsattını değerlendirip sahile inmeye karar verdik...

Buraya kadar her şey normal gibi gözüküyor değil mi?  Ama Moda sahilinde yürürken şu tekne  dikkatimizi çekti.



Tekneye yaklaşınca hemen yanında bir küçük tabela gördük. 

Yat - Müzesi


Yat, Denizde ahşapla kaplı bir çukurdur ve onu sürekli parayla  doldurmak gerekir. 
Yat, bir ressama aitse, onu bir de ruhuyla doldurmak gerekir. 


HELON Teknesinin  rus sahibi - Evgeny Solodkiy - tekneyi kendi dizayn edip kendi elleri ile yapmış. HELON'u tekneler arasında tam bir kategoriye sokmak hata olur.
Çünkü Evgeny ile tanışıp konuşmaya başlayınca, HELON için uygun ucuz fiyatlı ne varsa Rusya'da satın aldığını  yelkenlinin içini zevkine göre donattığını anlatıyor. Kısacası HELON Rusya'dan yola çıkıp İstanbul'a Aralık ayında gelmiş rus mürettabatlı bir yelkenli yat.

Biz HELON'u keşfettiğimizde yelkenli ekibinden sadece Evgeny Solodkiy ve eşi vardı. Diğerleri Istanbul'u keşfetmeye çıkmışlar. HELON  şu anda Istanbul'da demir atmış durumda.  Evgeny bir sanatçı. Yol boyu yaptığı resimleri  yatlarına gelen misafirlerin ziyaretine açmış. Ve hayallerini gerçekleştirmek için para biriktirmeye çalışıyorlar.  Yeterince para biriktirebilirlerse dünya turlarına devam edecekler... 




Evgeny,  bundan sonraki durağımız Marmaris olacak diyor. Bu yüzden yaptığı sanat eserlerini satışa da çıkarmış. Kısacası hayallerine ulaşabilmek için yaptığı yağlıboya eserleri satıyor Evgeny. 

Asıl mesleği mimarlık ama yaptığı yağlı boya resimleri görünce şaşırabilirsiniz. Ayrıca Yelkenli yatın her detayını kendisinin yaptığını söylüyor (bu arada ingilizcesi oldukça iyi ama sesi biraz buğulu olduğundan anlamanız zor olabiliyor) 

Evgeny ve Eşi Lina 

Yatta kendilerinin kaldıkları oda dışında tüm odalarını bize gezdirdiler. Sadece giriş kamarasındaki yemek masasını görmek için bile gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Çünkü yuvarlak masanın üzerinde kendi eliyle çizdiği ''dünya haritası'' var. Ziyaretçilere geldikleri rotayı ve gitmek istedikleri rotayı bu harita üzerinden gösteriyorlar..  



Yatın her yeri sanat eseri.. Yatın iç kabinlerinin fotoğraflarını kendi HELON web sitesinden inceleyebilirsiniz. (Yuvarlak masanın son halini gidip gözlerinizle görmeniz gerekli!!)



Ayrıca yol boyunca yaptıkları yağlıboya resimleri HELON web sitesinden inceleyebilirsiniz. 

Burada yaptığı yağlıboya resimlerden bir kaç tanesinin fotoğrafını görebilirsiniz. Ama zamanınız varsa lütfen gidip Fenerbahçe stadının yanında Kurbağlıdere'ye demirlemiş HELON'u ziyaret etmeniz...!  (Yoğurtçu parkının hemen geçince derenin ağzında demir atmış)



Onların hikayesi bizi çok etkiledi. Ve yapmaya çalıştıkları çok hoşumuza gitti.  Bizim elimizden sadece onların hikayesini blogumuza taşımak düşüyor. Belki bu yazıyı okuyan birileri merak eder ve yelkenlilerini görmek ister. Bu sayede biz de küçük de olsa bir yardımda bulunmuş oluruz.. 

Bu arada bende kısa bir süreliğine dümene geçtim... ;) 


Helon ve ekibi son sözümüz de size olsun:  ''Yolunuz açık şans hep yanınızda olsun....''

Bu arada aranızda rusça bilen varsa, Evgeny web sitesinde yolculuğunun hikayesini rusça yazdığını ve bunun ingilizceye çevrilmesini arzu ettiğini söyledi. Bu sayede bir sürü insana ulaşabileceğini düşünüyor. Eğer yardım edebileceğinizi düşünüyorsanız HELON'un web sitesine bir göz atın derim..  

4 yorum:

  1. Gemi müzeleri çok güzel keyifli oluyor, ben de Hamburg'daki Cap San Diego Müzesi'ne gitmiştim. İnsan o korsan havasına bürünüyor cidden =)

    Sevgiler =))
    http://gokcengokyer.blogspot.com/2012/02/cap-san-diego-muzesi-avrupa-guncesi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkisi ayağımıza kadar gelmiş demirlemiş. Hemide ücretsiz.. Daha ne istiyorsunuz gidin bi gezin yaaahu dedim bende :)

      Sil
    2. Eğer fırsat bulabilirsem kesin gideceğim, paylaşım için teşekkürler..

      Sil
    3. paylaşmak güzeldir :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...