OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

17 Nisan 2013 Çarşamba

Istanbul'da bir Isviçreli - motorsiklet parçası ararken

HGS işlemi için Boğaziçi Köprüsü PTT binasında durdum. Tam gişelerin orada işlem yapacağım bir baktım başka bir motorsiklet sürücüsü. Selamlaştık. Nereden geldiğini sordum.



İşviçre dedi.

Şu anda Kadıköy'e gittiğini, motorsikleti için bir parça aradığını, aradığı parçaları Kadıköy'de bulabileceğini söylemişler. Bu yüzden Kadıköy'de motorsiklet parçası bulmaya gidiyordu. Ayak üstü muhabbet etmeye başladık.





- İsviçreden 2 motor yola çıkmışlar
- Şu ana kadar 30.000 km yapmışlar
- Hedefleri Çin'e ulaşmak
- Motorsikleti 1989 model Suzuki DR750 (tek silindirli yağ soğutmalı bir model)
- Kız arkadaşları uçakla direk Istanbul'a gelmiş 5 gün sonra kızlar tekrardan geri dönecekler ve iki motorsiklet Çin'e doğru yollarına devam edecekler.
- Orjinal debriyaj teli ve fren balatası alıp yedek yanında tutmak istiyor.
- Makina mühendisi, işinden ayrılmış dünya turuna çıkmaya karar vermiş.


Durum bu olunca bende Sana yardımcı olmaya çalışayım. Zaten Kadıköy'e gidiyorum beraber bakarız. dedim.

Beraber Kadıköy Hasanpaşa motor malzemeleri satan bölgeye gittik. Bir kaç mağaza dolaştıktan sonra motoruna uygun fren balatalarını bulduk. Daha sonra da Kadıköy'de Ergün ustaya debriyaj telini sorduk. Şansın yardımıyla tüm istediklerini 1 saat içinde bulmuştuk.

Christian bana nasıl teşekkür edeceğini şaşırdı. Neden bu kadar yardım ettiği anlayamadı. Oysa nedeni çok basitti: Hayalleri peşinde gitmeye çalışan insanlar her zaman yardım edilmeyi hak ediyorlar.

Umarım hayal ettikleri dünya turunu gerçekleştirebilirler. Eğer merak edip web sitelerini görmek isterseniz işte 365degree.ch web sitesi.

Benim kızım ve Christian'ın yaşlı ama genç motoru ;) 


Christian ve arkadaşına bol şans diliyorum. Çünkü bu uzun yolculukta oldukça ihtiyaçları olacağını düşünüyorum. Umarım istedikleri rotayı kazasız bir şekilde tamamlar ve geri dönebilirler... 


Hazır motorsikletten bahsetmişken lütfen sürücüler olarak motorsikletlere dikkat edelim.  Motorsiklet uyarı yazısı



6 yorum:

  1. çalışma zorunluluğum ve yeterince param olsa, bende aynısını yapmak istiyorum. Bi karavan alıp dünya turuna çıkmak, kulağa çok hoş geliyor :)

    tebrik etmek lazım bu arkadaşları da, hayallerinin peşinden gidiyorlar ne güzel. Umarım hedeflerine ulaşırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba yeterince param olsa cümlesi hepimizin arkasına saklandığımız bir kaçış nedeni mi?
      Tüm dünyayı gezen kişiler zengin insanlar mı? Bu konu biraz farklı sanırım... İncelediğiniz zaman dünyayı dolaşıp da zengin olmadan bu işi yapan bir sürü örnek var.

      Sil
    2. Ben bu konuya çok katılmıyorum. en azından başlarken belli bir birikim olmalı. şöyle düşünülürse yola çıkmadan önce hadi aracın benzin vs ihtiyacını karşıladın. Yiyeceğini de tedarik ettin diyelim. Yola çıktıktan sonra illaki bu aracın benzini bitecek ve bir süre sonra elindeki yemek stoğu bittiğinde yemek içinde para harcayacaksın. Ola ki bir yerde aracın bozuldu. Gittiğin herhangi bir yerde parasız yaptırabilir misin? Çoğu zaman -40 derecede seyehat eden insanlar var ki bu çook zor. Öyle bi havada dışarıda geceyi geçiremezsin vs. Para olmadan çok zor, zaten baktığımızda da bu yolculuklara çıkanlar genelde sponsorlarla hareket ediyorlar. Bilemiyorum aksi örnekleri de vardır duymuştum,her gittiği yerde biraz kalıp para kazanarak sonrasında yola devam edenleri de. Çok uzattım sanırım, benim düşüncelerim böyle,aksini düşünebilenler de vardır mutlaka, değişik görüşlere açık bir konu..

      Sil
  2. şimdi ben dünya turu deneyimi yaşamış biri olmadığımdan vereceğim örnekler hep dışarda gördüğüm örnekler olabilir :) Ama şunu söylemem lazım, eğer kafaya konulursa dünya turu bir şekilde çok az maliyetle yapılabiliniyor. Örnekleri çok var. Motorsuz yapanlar, otostopla yapanlar, çalışıp o bölgede biraz par akazanıp yoluna devam edenler, couchsurfing gibi kalacak yerlerini bir şekilde parasız çıkartıp yolculuğu yapanlar, ayrıca dünyanın en pahalı benzinini kullandığımız düşünülürse diğer ülkelerdeki benzin maliyetleri de düşük olacaktır gibi gibi bir sürü örnek verilebilir..

    Ama ben tekrar edeyim, dünya turu yapmadım o yüzden ne kadar gerçekçi olabilir söylediklerim bilemiyorum. Şuna inanıyorum insan önce düşüncelerinde barikatları atamaz ise fiili olarak hareket etmesine imkan olmuyor. Bizim ülkemizde de ailelerimiz bizleri çoğunlukla negatif yönlendirme yapıyor...

    Aman evladım dokunma yanarsın
    aman evladım garanti işe gir sonra yaparsın
    aman evladım o öle bu böyle.. O evladım sonra hep amanlar acabalar olamazlarla büyütülüyor ve ileride hayal dünyası kapalı oluyor.. YApmıyor yapamıyor, kişiye soruyorsun hayalin nedir? YA hayali yok, ya da hepsi materyalist istekler.. Arabam olsun yatım olsun katım olsun ama bir dünyayı dolaşayım diyen sayısı ne kadar bilemiyorum??????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğruya doğru denecek bişey yok. benimde küçüklükten beri tek hayalim önce türkiye sonra dünya turu ama yapabilecek miyim? buna cesaretim yok malesef. dediğiniz gibi aile faktörü çok baskın. Şimdi ben işten ayrılıyorum dünyayı gezecem desem delirmiş gibi bakarlar bana sanırım :D biz yapamıyoruz ama bu cesareti ve gücü bulanların da yolu açık olsun ne diyelim :) bizde küçük küçük türkiyeden başlarsak belki devamı gelir :)

      Sil
    2. ben motorsiklete biniyorum mesela (yaptığım en büyük isyanlardan biridir) :))) büyük isyan :p
      kücük kücük zaman buldukça türkiye'yi gezmeye çalışıyoruz eşimle birlikte.

      zaten o yüzden bu isviçreli adamı yolda motorsikletle görünce yardım ettim. Hayali peşinde koşmak bizim için ne kadar zor o anlayamadığı için ben sanki kendim yapıyormuşum gibi heyecanlandım ve yardım ettim...

      Onun için ise normal bir iş hayal peşinden koşmak, anormal olan yardım eden ve karşılıksız yardım eden biri ile karşılaşmak oldu sanırım...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...