OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

18 Nisan 2013 Perşembe

Uluslararası Geocaching Etkinliği 16 Nisan 2013 - Bosporus Fish Geocaching Event 16th April

16 Nisan 2013 tarihinde Uluslararası Geocaching Buluşması yapacağımızı daha önceden geocaching etkinliği yazımda söylemiştim. Bir kaç yerde daha etkinlikle ilgili bilgi vermiştim. (Facebook geocaching sayfası - OMActivities facebook sayfası - Geocaching.com forum sayfası - google Plus sayfası - twitter vs) Küçük çaptaki bu promosyon tanıtımlarım sanırım işe yaramış ve etkinliğimiz Türkiye'de katılımı en fazla olan (24 kişi) Uluslararası Geocaching Etkinliği oldu. Tüm katılanlara buradan tekrardan teşekkür ederim.


Etkinliğin küçük hikayesi: 

16 Nisan Salı akşamı Üsküdar Derya Balık Restaurant'ının 2. katına ilk gelen ben oldum. :) 

Kocaman bir masa hazır bizi bekliyordu. Danley etkinliğin sorumluluğunu üzerine alıp, daha önceden mekanda bize yer ayarladı. (Masa 14 kişilik hazırlanmıştı) 

Ben saat 17.50 gibi mekana gittim ve masada kendimi tek başına buldum. Daha kimsecikler gelmemişti.

Masada kimseyi görmeyince içimden Bu akşam heralde maksimum 8-10 kişi gelir diye düşündüm...

Benden sonra ilk gelenler  Erhan ve kız arkadaşıydı. Erhan'la daha önceden tanışmıştım. Beraber benim hazırladığım  Time  Matters  kutusu sayesinde tanışmıştım.  O kutunun kaybolduğu haberini de ne yazık ki ilk Erhan'dan almıştım. (Time Matters Kutusunun kayboluş hikayesi)

Erhan'la kız arkadaşı Şeyma hemen yanıma oturdular. Onlarda sadece beni görünce biraz şaşırdılar tabi. Sonuç olarak kocaman salonda kocaman bir masada sadece 3 kişiydik. Ama 5 dakika sonra  Danley (oğlu ve kızı) , ayrıca Danley'in 2 adet Amerika'lı arkadaşı geldi. Onlar gelince masamız bir anda dolmaya başladı. Hasan abi ve Selda' da gelince masamızın keyfi yerine gelmeye başladı. Hasan abi'de daha önce yaptığımız 12-12-12 Geocaching Etkinliği  sayesinde geocaching ile tanışmıştı. Şu anda yaptığı ilginç geocaching kutuları sayesinde yaratıcılığını konuşturmaya devam ediyor. ;)  (Bu arada isimlikleri yaka kartlarını hazırladığı için ayrıca teşekkür ederim) 



Almanya'dan bu etkinliği yapmamıza vesile olan jena4you ve ailesi (3 kişi)  geldiler. Litvanya'dan Reymond'da üzerinde evinin koordinatlarının yazılı olduğu bir t-shirt ile masamıza katıldı. (Takdir edersiniz ki üzerinde koordinatları bulunan bir t-shirt ile restauranta gelen birinin geocacher olduğu hiç ama hiç anlaşılmıyordu?!) :))


Masamız heralde tamamdır diye düşünürken, motorsiklet ceketli biri masamıza doğru yaklaştı, bende motorsiklet sürdüğüm için kendisi hemen dikkatimi çekti tabii ki. :) Orbay motorsiklet sürdüğünü birazdan bir sürü arkadaşın da geleceğini ama biraz geç kalabileceklerini söyledi. 

Yeni bir geocacher hele hele Lokal biri (Türkiye'den yeni bir kişi) olunca çok sevindik. Daha sonra motorsiklet sürücülerinin sayısı birden arttı, Hakan Erman, Bülent Topçuoğlu, Nihal Topçuoğlu, Dilek Dönerkaya Orbay'ın yanına geldiler. Masamız artık bizim kalabalığımıza yetersiz olunca hemen yeni bir masa ayarladık ve geocaching toplantımız biraz daha kalabalıklaştı. Unutmadan: Taner Eraslan yeni gelen bu grubu toplayan kişi olarak en büyük alkışı hak ediyor. Kendisine öncelikle geocaching'e ilgi duyduğu için ve arkadaşlarını da toplantıya katılmaları için ikna ettiğinden dolayı tekrar teşekkür ederim... (kendisinden bir sürü yeni kutu saklamasını bekliyoruz) ;)

Hasan abi ve ben yeni geocaching meraklılarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya onların sorularını cevaplamaya çalıştık. Zaten fotoğraflarda genelde beni ayakta görüyorsunuzdur. Yeni gelenlere kısaca geocaching kurallarını anlatmaya çalıştık. Amacımız en azından hepsinin birer kutu saklamaları bu sayede saklı kutu sayısının fazlalaşması ve oyunun daha keyifli olmasını sağlamaktı.

Bu arada jena4you Almanya'dan bizim etkinliğimiz için özel yaptığı küçük hediyeleri çıkardı. Hasan abi Istanbul Geocaching beçleri hazırlamış onları bize gösterdi. Travel buglar ve Geocoinler (takip edilebilir cisimler masanın üzerine çıkınca konuşacak konular bir anda artmaya başladı. 

Mail adreslerimizi topladık. TB kodlarını toplu olarak not ettik. Bu sayede bu etkinlikte hangi TB'leri gördüğümüzü geocaching.com sitesine ekleyebildik. TB'leri bulmak ve başka bir kutuya koymanın dışında bu gibi etkinliklerde gördüğünüz zaman (discovered) sadece gördüğünüzü belirtebiliyorsunuz. 

Çok uzatmadan etkinliğimizin çok neşeli ve verimli geçtiğini belirtebilirim. Bir sonraki geocaching etkinliğimizi 4 Mayıs 2013 cumartesi günü Avrupa yakasında - İstiklal Caddesinde yapmaya karar verdik. Ayrıca bundan sonra her ay bir adet küçük toplantı yaparak bu oyunun başka kişilere de yayılmasını sağlamaya çalışacağız. Her toplantı yeni 3-4 kişi oyuna kazandırabilirsek geocaching'in daha fazla yayılmasını ve sevilmesini sağlayabiliriz diye düşündük....

Umarız tüm katılanlar keyif almıştır ve bundan sonraki geocaching buluşmamıza da katılırlar.

Geocaching nedir? ile ilgili daha fazla bilgi için 

Happy caching days ;) 
Özgehan

Geocoin 

Masanın rekortmeni : Bulduğu kutu sayısı 2700 adet

17 yorum:

  1. Buluşma çok iyi oldu. Olayın ne olduğunu biraz bilmeme rağmen şimdi ete kemiğe büründü. Haliyle heveslendim ve ilk kutumu yaptım. Ama önce kutu bulacağım. İstanbul Anadolu yakasında çok az kutu var. Şehir içinde büyükçe kutuların yerleştirilmesinin ne kadar zor olduğunu da anladım bu arada. Tekrar görüşmek ümidiyle. Sevgiler.
    Herman-Geo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük kutu şehir içinde saklamak zordur.
      İlk başlarda ilk başlayanlar hep büyük hazina büyük kutu koymak istiyorlar. Bu cok dogal bir istek. ama zorlugunu zamanla görüyorsun. ;) Ama hevesin kırılmasın diye şu taktiği uygulayabilirsin, ADALAR ozellikle kış ayları daha sakin.. O yüzden buyuk kutuları adalar bolgesine koyabilirsin ;) Ama şehir içine kücük kutu saklamak daha efektif.


      :) bu arada blogunu gordum, hasan abi de gecenlerde permakültürle ilgili bir çalışma yapmış.. Bende onun sayesinde ogrenmiştim..

      Sil
    2. Hakan'ın ilk hazinesini saklamayı planladığı yer Türkiye'de permakültür konusunda harika işler yapan insanların bir araya geldiği nefis bir yer. İstanbul'a biraz uzak ama olsun. Gitmeye değer :)

      Sil
    3. varım diyorum :)))

      bu arada ne kadar fazla kutu koyarsanız o kadar fazla bulunma şansı artar ;) heheheh

      Sil
    4. Yeni kutu yerleştiriseniz, Geocaching Türkiye'de yayınlayın da haberimiz olsun. Siteden sadece 80 km civarı haber veriliyor, o da Premium üye olursan.

      Sil
    5. Geocaching.com sitesi yeni yayınlanmış kutuları haftalık olarak bize haber veriyor. Ama tüm Türkiye'de yayınlanan yeni kutuları göstermiyor haliyle.. :))) O yüzden yeni bir kutu saklarsanız ve geocaching.com da yayınlanmaya başlarsa Hasan abinin dediği gibi facebook sayfasına eklerseniz bilgimiz olmuş olur :)

      Sil
  2. Çok keyifli bir aktiviteymiş belli ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla biz eğlendik...

      sizi de sahalarda görmek isteriz :)

      Sil
  3. bende gelmek isterdim ancak okul neden i ile gelemiyor neyse belki yazın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merak etme eğer katılım olursa biz her ay bir kere rutin bir buluşma oluşturmaya çalışacağız.. ;) Onlardan birine katılırsın

      Sil
  4. Orada olmaktan çok keyif aldık. Sizlerle tanışmak geocaching oyunu hakkında ufkumuzu açtı. Bir sonraki toplantıya motorcu arkadaşlarımın yanında çok sayıda offroadcu arkadaşımı da getirmeyi planlıyorum :))

    Bu arada exstra katılımın öncüsü olmama rağmen benim adımın hiç geçmemiş olmasına içerledim. Teessüf ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi okuyunca tekrardan enteresandır neden ismin geçmemiş bende şaşırdım... HEmen ekliyorum. Ayrıca kusuruma bakma lütfen, bir dahaki görüşmemizde unutturma çay ısmarlayacağım :)))

      Sil
  5. Çok keyifli geçmişe benziyor ve ben de ”keşke”lere bürünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bu buluşmalar istanbul'da oldukça ben malesef hep blog yazısından takip edeceğim sanırım. :(

    Çok güzel bir etkinlik. Herkesi eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanı gelecek ve türkiye'de bir sürü etkinlik olacak...
      O zaman istanbul'da olan etkinlikler az bile kalacak... Ahaanda buraya yazıyorum sonra demedi demeyin ;)

      Sil
    2. Umarım :) Çok güzel bir dilek... Belki bu grup bizim Balıkesir'in yazlık mekanlarında yapacağımız bir etkinliğe katılır. Neden olmasın? :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...