OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Blogosfer Blog toplantıları ve Geocaching

Blog yazmaya başladığınızda farklı bir dünyanın varlığından haberdar oluyorsunuz. Blog yazarları bu ortama blogosfer diyorlar. Ilk blog yazmaya başladığınızda bu dünyadan haberdar değilsiniz. Ilk etapta kendi dünyanıza blog yazmayı eklemeye çalışıyorsunuz. 

Blogosfer'in ilk adımı kendini tanıma- blogunu tanıma evresi

Ne konuda yazayım, ismini ne koymalıyım, kimler beni okur, okuyucu sayımı nasıl yükseltirim, görsel olarak nasıl olmalı,  dizayn özellikleri nasıl olsun, hangi fotoğrafları kullanayım gibi soruları sorgularken fark etmeden blogunuzda neler yapabileceğinizi öğreniyorsunuz. (Bu süreç hiç bitmeyen ama öğrenilmesi gereken ilk bölüm) 

Blogosfer'in ikinci bölümü  - genişleme bölümü

Bu dönemde blogunuzun size düşen tarafını kontrol etmiş artık farklı okuyuculara nasıl ulaşabilirim soruları ile karşılaşıyorsunuz. Bunun için de sosyal medya araçlarını efektif kullanmaya çalışıp, facebook fan sayfası, blogunuzun twitter accountunu açma, hatta ileri seviyeye blog yazarlarının  youtube'da kendi blog sayfalarını açıp blogları ile ilgili (yazdıkları konuda) videolar üretiklerini görebiliyorsunuz. 

Blogosfer'İn üçüncü bölümü - rakiplerin neler yaptıkları ve blog kazançları bölümü

Üçüncü evre ikinci dönemle birlikte başlayan bir süreç aslında. Diğer bloglar neler yapıyor? Onlar nasıl bu kadar okuyucuya ulaşmışlar? Kim bu yazarlar? Merak süreci diyebiliriz bu döneme.. Bu merak sizi onlarla tanışma ve sizin kendi blogunuzu onlara tanıtma dönemi olarak da adlandırılabilinir. Çünkü bu dönem çok ilginç oluşumlara sebep verebiliyor. Diğer blogger'ların taktiklerini öğrenmek kendi blogunuzda uyarlamak, veya başka bloglarla link değiştirmek veya bir markanın etkinliğine katılıp o marka adına blogunuzda reklam yazısı yazmaya kadar gidebiliyor. Çünkü blogger'ların bazılarının yazdıkları bloglardan para kazandıklarını görüp neden bende bu kadar zaman ayırıyorum bende para kazanabilirim sorusuyla karşılaşıyorsunuz..


Şimdi Blogosfer'in üç bölümünü çok kabaca tarif ettikten sonra asıl odaklanacağımız bölüm blog toplantıları bölümüne gelelim. 

Biraz dikkatli inceleyince Blog yazarlarının belli sıklıklarla toplandığını göreceksiniz. Bu toplantıların blog konularına göre veya toplantı amaçlarına göre farklılıklar gösterdiğini de anlayacaksınız. Mesela bir örnekle katıldığım bir toplantının nasıl gerçekleştiğini anlatmaya çalışayım. 
7. blog yazarları toplantısı Kadıköy'de yapıldı. Toplantının organizatörü yemek blogu sahibi olduğundan katılımcılarda genellikle yemek blogu yazarları oldu. Bize de davet gelince bizde diğer blogger'larla tanışmak için bu toplantıya katıldık. Toplantı hakkında kısa bir yazı  Peki bu toplantıda neler yapıldı? 

- Toplantının ana sponsor markası katılan blogger'ların ikramlarını karşıladı
- Küçük sponsorlar toplantıda küçük hediyeler verdiler
- Blogger'lar birbirleri ile tanıştı, hangi konularda yazdıklarını ne kadar süredir blog yazdıklarını anlattılar.
- Bloglarının küçük kaçta tanıtımlarını yaptılar (bazılar kartvizitlerini dağıttı) 
- Toplantı organizatörü yemekblogu sahibi olduğundan katılımcılar ve ana sponsor yemek ile ilgiliydi. Bu sebeple bu toplantı genellikle yemek üzerine konuşuldu. 

Bazı toplantılar konu odaklı olabiliyor. Yemek blogu ile ilgili bir sponsor yemek konusunda yazanları davet etmek istiyor, bu sayede blog okuyucuları o toplantı hakkında yazılan yazıdan kendi markalarını duyurma şansını buluyorlar. Aslında bu toplantılar tam bir kazan kazan stratejisi. Sponsor firma ürününü tanıtıp sanal bir mecrada kendi adını duyurmak istiyor, blog yazarları da kendi bloglarında içerik oluşturmakta zorlanıyorlarsa bunu sağlamış oluyorlar. Ayrıca verilen ödülleri hediyeleri alıyorlar. 


İşte bu yüzden blogosfer'de  blog toplantıları çok değişik bir yere sahip. 

Peki GEOCACHING konusunda blog yazarları nasıl bir yardımda bulunabilir? Şu anda sponsor bulma konusunda bir kaç çalışma yürütüyoruz. Eğer anlaşabilirsek sponsorlarımız ile birlikte bir geocaching event hazırlayacağız ve siz blogger'lar bu evente katılıp eğlenceli bir aktivite geçireceksiniz.  Bu konudaki gelişmeleri size en kısa sürede aktaracağım. 

Ama bu sponsorlu buluşma öncesinde aylık Geocaching Toplantılarımızın'da olduğunu söylemek istiyorum. Ağustos ayı buluşmamız 6 Ağustos 2013 tarihi salı günü Istanbul - Moda çay bahçesinde olacak. Bu küçük toplantılarda geocaching nedir? Kutu nasıl saklanır? Bu oyun neden bu kadar popüler olmuş bu konularda muhabbet edeceğiz. 

Eğer sizde blogosfer'de yerinizi aldıysanız ve blogunuzda geocaching - teknolojik define avı hakkında yazı yazmak istiyorsanız Toplantımıza katılıp bizlerle buluşabilirsiniz. Bu toplantılar ücretsiz toplantılardır. Muhabbet genellikle geocaching üzerine ve doğa sporları üzerine olmaktadır. (ayrıca bende blog yazarı olduğumdan blog yazma konusunda da konuşabiliyorum) :))) 

Eğer zamanınız varsa ve 6 Ağustos 2013 tarihinde  Istanbul Kadıköy civarında olursanız saat. 19.00 ile 22.30 arasında bir Moda çay bahcesinde olacağız. Gelin bir kahvemizi için.. 

Gelecekseniz lütfen bu yazının altına yorum bırakınız veya bize mail atınız bu sayede size ulaşmamız daha kolay olacaktır...

İşte konuyla ilgili bazı linkler:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...