OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

2 Ağustos 2013 Cuma

INSPARKUS KARIYER KOÇLUĞU DENEYIMIM

Şimdi yazacaklarım sizi şaşırtabilir çünkü sanal bir etkinlikten bahsedeceğim. Bu etkinlik tamamen online bir deneyim. Üstelik benim uzun süredir çok merak ettiğim bir kavram kariyer koçluğu üzerine. Evet, hem online hem de koçluk özelliğini INSPARKUS birleştirmiş ve kariyer koçluğunu ayağımıza kadar getirmiş. Üniversite seçimlerinin de yapıldığı bu dönemde aslında hayatınızın genelinde kariyeriniz konusunda yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz.
İşte INSPARKUS size bu konuda online olarak yardım edebiliyor. Aslında yaptığı şey en basit anlatımla size kendinizi tanıtmaya çalışmak, ne istediğinizi kendinize sorgulatmak ve üstüne kariyer planınızı yapmanızı sağlamak.

INSPARKUS Kariyer koçluk programını farklı paketler altında sunuyor.

Ben denemek için profesyonel paket kapsamında vizyon çalışmasını yaparak hayatımın ilk koçluk desteğini aldım. Eğer siz öğrenciyseniz veya gençturkcell üyesi iseniz bu paketlerden birini de kullanabilirsiniz. Anlayacağınız INSPARKUS herkesi düşünmüş ;)

Peki profesyonel paket deneyimimde nelerle karşılaştım, merak etmeye başladınız mı? Çok uzatmaadan tüm paketlerde ihtiyacınız olan iki önemli noktayı söylemeliyim. ZAMAN ve KONSANTRASYON! Online kariyer koçluğu programının size yararlı olmasını istiyorsanız en az 3-4 saatinizi ayırmalısınız.




INSPARKUS Vizyon çalışmasında:

Sesli ve  yazılı yönlendirmelerle amaç, bireyin kendinden beklentilerini yazılı olarak ortaya koyması isteniyor. Yazdıkça o ana kadar hep havada kalanların daha bir somutlaşmaya başladığını görüyorsunuz. Bu yüzden  ZAMANA ve KONSANTRASYONA ihtiyacınız var. İkinci adımda ise geleceğinizi hayal etmenizi istiyorlar. Bu sayede eğer daha önce geleceğinizi resimlememişseniz bunu yapmanızı istiyorlar. Kendinize en yakın hissettiğinizi görseli seçerek hayalinizi oluşturmanızı sağlatıyorlar. Aslında çok ilginç bir deneyim (eğer daha önceden düşünmediyseniz resimlemek oldukça değişik bir his) Üçüncü adımda ileride yaşamınızda neler olmasını istediğinizi bir kolaj çalışması  olarak hazırlamanız isteniyor. Bu benim için çok farklı bir deneyimdi. Çünkü nasıl bir gelecek istediğini fotoğraflarla anlatmak ve bunu tamamen kocaman bir kolaj çalışmasında görmek oldukça ilginç oldu. Bunları gelecekte elde edebilir miyim edebilmek için ne yapmalıyım diye sorgulamaya başladım. Daha sonraki adımda kariyer alternatifleri ve son adımda da çalışma ortamınız hakkında size hayallerinizi soruyorlar.
Bu sorular ve küçük yazılı egzersizler sayesinde kendinizi tanımanız VİZYONUNUZU anlamanız sağlanıyor.

Konum çalışmasındaki adımlarda da:

-Geleceği ısmarla
-Temel değerler
-Güçlü Yanlar
-Çevrendekiler
-Deneyimler ve Misyon adımları sırası ile yapmanızı istiyorlar. Bu çalışmaların hepsinin ortak özelliği sorulara dürüstçe cevap vermeniz gerekliliği. Bu sayede kendinizi tanıma ve konumunuzu anlama olanağına sahip oluyorsunuz.
Zaten başında da söylediğim gibi amaç: Kendinizi tanımak, hedefinizi belirlemek, konumunuzu anlamak ve hedefinize ulaşmak için plan yapmak.


Plan bölümünde de sırasıyla yapılacak adımlar:
- Yola hazırlık,
- Geleceği ısmarla,
- Rol model,
- Ana kariyer planı
- Engel ve Destek
- İlk Adım
- B Planı

Vizyon, Konum ve Plan bölümlerini teker teker yapıp çalışmanın değerlendirilmesi için koça gönderilmesini seçiyorsunuz. Bu işlemden sonra kariyer koçu sizin verdiğiniz bilgileri değerlendirip bir kaç gün içerisinde size detaylı bir rapor gönderiyor. Bu rapor doğrultusunda ne yapmanız gerektiği nerelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgiler alıyorsunuz.

INSPARKUS deneyimi benim için kariyer koçlupu anlamında özellikle sanal ortamda bu nasıl olabilir sorusuna güzel bir cevap oldu. Eğer kariyerinizin nasıl şekillendireceğinizi bilmiyorsanız kafanızda soru işaretleri varsa, belli bir sürenizi INSPARKUS kariyer koçluğu sistemine ayırmanızı tavsiye ederim. Bu sayede kendinizi tanıma fırsatı bulur konumunuzu anlar istediğiniz gelecek için ne yapmanız nasıl bir plan uygulamanız gerektiğini çıkartmanızı sağlayabilirsiniz. Ama tekrar ediyorum bunu yapmak için öncelikle tüm cevapların kendinizde olduğunu unutmayın. Koçunuz sadece sizin vereceğiniz cevaplara göre yorum yapabilir. Bu yüzden konsantre olun zaman ayırın ve INSPARKUS kariyer koçu paketlerinden birini deneyin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...