OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

29 Ekim 2013 Salı

Bumerang Oscar'ları 2013 En Uzman Blog Kategorisi

Bildiğiniz gibi 3.Bumerang Blog Oscar'ları EN UZMAN blog kategorisinde yarışıyoruz. Bumerang her kategorinin en fazla oy alan 50 blogunu listeledi. Bende merak edip 'en uzman' kategorisinde hangi 50 blogla yarıştığımı merak edip tek tek inceledim. Öncelikle tüm katılan bloglara başarılar diliyorum. 
Öncelikle Bumarang'ın en uzman kategorisinde ne aradığına bir bakalım. 
• Belli bir konu üzerine uzmanlaşmış ve paylaşımları sadece o konu üzerinde olan,

• Uzmanlaştığı spesifik konu üzerinde röportaj, araştırma, değerlendirmeleri bulunan,

• Blogunda / Sitesinde işlediği konuyla ilgili rehber konumunda bir içerik arşivi bulunan,

• Okuyucularına benzersiz ve özgün araştırmalar sunan,

• Tasarım açısından da özenli olan siteler bu kategoride değerlendirilecektir.

Şimdi OMActivities Blog'un neden en uzman blog kategorisinde yarıştığını anlatmaya çalışayım. ;)
- Geocaching konusunda Türkiye'de ILK ve en fazla içerik sahibi blog olması
- Geocacing konusunda röportaj, araştırma ve değerlendirmeler yapılması
- Geocaching konusunda rehber konumunda içerik arşivi olması
- Özgün araştırmalar ve geocaching etkinlikleri sunması
- Tasarım konusunda da özenli olması


OMActivities'in neden en uzman kategorisinde olduğunu söyledikten sonra bana göre en uzman kategorisinde aslında başka ne gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğini söylemeye çalışayım.
BANA göre :) blogların kaç kişilik bir ekip tarafından yazıldığı dikkate alınmalı. Bir kişinin yazdığı içerikle bir ekibin yazdığı içerikler aynı olması beklenemez. Bu yüzden ekip ile yazılan bloglara ne yazık ki çok pozitif bakmıyorum! (Bunun nedeni aslında çok basit, ben OMActivities Blog'u sadece tek başıma yazıyorum) :p
Ayrıca Bumerang'ın kategorilere adayları seçerken daha önce ödül almış bloglarla ödül almamış blogları ayrı kategorilere koymasını isterdim. Şimdi benim kategoriye bakıyorum, daha önceden ödül almış bir sürü blog var. Şimdi daha önceden ödül amış blog zaten 1-0 önde başlamaz mı sizce de? Neden önden başladığını düşündüğümü de söyleyeyim. Daha önceden ödül alan blogların izleyicileri ziyaretçi sayıları da fazla oluyor haliyle. E bu da bloga pozitif anlamda katkı sağlıyor. 
Gelelim profesyonel bloglara...Profesyonel bloglar yarışmaya girmemeli. Bu ne demek derseniz, bazı siteler, firmalar, dergiler yani profesyonel olarak bir işletmeye sahip olanların blogları... En uzman blog olarak bu kategoride yarışmalı mı bilemiyorum? 
Lütfen unutmayın bu notlar kendi görüşlerimdir düşüncelerim sizlerle paylaşmak istedim. Ne olursa olsun şu anda aynı kategoride olduğum tüm bloglara  sonsuz başarılar diliyorum.. Umarım hak eden blog yarışmayı kazanır ve ödülleri alır. ;) 
Hatırlatma: 
OMActivities's “En Uzman Blog” olması için oy vermek isteresniz yapmanız gereken şey oldukça basit. OMActivities oylama sayfasına giderek cep telefonunu numaranızı girdikten sonra ÜCRETSİZ doğrulama kodunun SMS olarak gelmesini isteyin, gelen doğrulama kodunu bir alttaki kutucuğa yazarak oy ver butonuna tıklayın.

Şimdi En Uzman Blog adaylarına beraber bir göz atalım ;) 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.diyabetimben.com/


Ben Esra Avcı. 2002 yılından bu yana tip-1 diyabetliyim. Yani 11 yıldır.
Yaklaşık 3 yıldır da insülin pompası kullanıyorum. (Zaman verileri gün geçtikçe değişecektir. Bu yazıyı 09.2013′te güncellediğimi belirtmek isterim.)Bloğu açtığımızda ETİ’de çalışıyordum. 2012 Şubat ayıydı. 25 Mayıs 2012 itibari ile ETİ’den ayrıldım :) 
Şu an özel bir şirkette İnsan Kaynakları Departmanı’nda, İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak çalışmaktayım. Ve gerçekten mekan değişikliği bana oldukça iyi geldi. Hem kariyer hem de tip-1 diyabetimi daha iyi yönetmek adına.

2012 yılında Esra Avcı ve Fatih Üçgün tarafından kurulmuştur

Düşüncem: Diyabet konusunda diyabetli bir kişiden Esra Avcı'dan birinci ağızdan bilgilerin bulunduğu bir blog. Ama arkasında teknik işleri yüklenen blog konusunda yardımcı olan Fatih Üçgen var. En azından ben okuduğumda böyle anladım... Kısacası ekip çalışması başarılı olmuş.. Ama bizim gibi tek tabanca blog yazanlar gibi değil ;)  Tebrik ederim, başarılı bir blog...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detaylı ultrasonun yapılması ile başlayan alışveriş serüveni. Ufacık tulumlar, çoraplar….Evet baba oluyorum….
Son ayları sorunlu geçen hamileliğimiz, hamileliğin son 1,5 ayını hastanede geçirmemiz ve 34 haftalık 2240 gr olarak kucağımıza aldığımız küçük mucizemiz Nazlı’mız. Bu süreçte çok okudum bir çok konu araştırdım, baktım ki etrafta herşey annelere, babalara o kadar az şey varki. Vebiradambirbebek.com ‘u açmaya karar verdim.
Bu bir blog, internet camiasındaki ilk ve tek bir baba tarafından açılmış blog değil ancak bir günlükten ziyade çok fazla doğru bilgi de içermesine çalıştığım bir blog. İstiyorum ki bu babalar için bir rehber olsun. Hislerimizi ve bilgilerimizi paylaşalım. Her şey anneler için etrafta, burası sadece babalar için. Dedik ya burası baba blog   Cesur Doruk
Düşüncem: Tek başına yazdığı ve konu olarak ilginç bir konu seçtiği için başarılı bir blog, fakat bu konuda başka bloglar olduğunu biliyorum. Tek değilsin ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Merhaba, ben Kemal Kaya, seyahat etmeyi ve keşfetmeyi seviyorum. Seyahat etmek benim tutkum! Dünyadaki kültürlerin farklı ritimlerini yakalamak, ilginç geleneklerine şahit olmak, farklı bakış açıları ve fikirleri anlamak, sonu gelmez bu kaynak karşısında heyecan duymak ve ilham almak hayatıma anlam katıyor.
Havalimanları, otobüs terminalleri, tren garları ve bilet gişelerini seviyorum. İnternetten araştırma yapmak, yeni bir seyahate hazırlanmak ve yeniden yolda olmak benim için aşk gibi.
Kırklı yaşların başında biri olarak, 2009’un sonlarında 14 yıllık profesyonel iş hayatımı geride bıraktım. Sürmekte olan marka yönetimi masterimi bitirip, tek yön bir bilet alarak 2010 Ağustos’unda kendimi Tayland’a attım. Tropikal bir iklimde, beyaz kumlu plajda şezlongumda uzanmış turkuaz denize doğru içkimi yudumlarken, stres içerisindeki iş yaşantımı düşündüm. Çok gerilerde kalmıştı sanki, hiç yaşanmamış gibi…

Düşüncem:  Akıllıca Ekonomik Seyahat konusunda BİR NUMARA olduğunu düşünüyorum, Kemal Kaya'nın sitesi blog olarak kategori edilirse bana göre en BÜYÜK RAKİP diyebilirim. Süper bir site   başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yemekevi.tv 
Sanal dünyanın ilk yemek televizyonu olan Yemekevi.tv, 2007 yılında kameraman Fuat Şahin ve web editörü eşi Fatoş Vayni Şahin tarafından kurulmuştur. Kişisel bir girişim olan Yemekevi.tv’nin arkasında herhangi bir yayın grubu bulanmamaktadır. Yayın hayatına başladığı yıl Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Türkiye’nin En İyi Üçüncü Yiyecek-İçecek Sitesi seçilen Yemekevi.tv’nin içerikleri profesyonel ekip ve ekipmanlar tarafından hazırlanmaktadır. 

Türkiye’de internet televizyonculuğunun gelişmesinde önemli rolü olan Yemekevi.tv, izleyicilerine daha kaliteli yayınlar sunmayı amaç edinmiştir.

Düşüncem: Çok profesyonel bir blog. Daha önceden ödül de almış, başarılı ama daha önceden ödüllü  ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.ademaltan.com.tr/
E-ticaret danışmanı Adem Altan'dan e-ticaret ve e-ticaret danışmanlığı üzerine yazılar.




Düşüncem: E-ticaret konusunda uzman bir blog. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://blog.fotografium.com/
Türkiye’de ve Dünya’da giderek büyüyen fotoğraf sektöründe sıcak ve güvenilir bir alışveriş imkanı oluşturmak istiyoruz, bu sebeple de alışveriş sırasında yaşanabilecek soru işaretlerini gidermek üzere blog.fotografium.com adresinden eğitimler ve videolu anlatımlar sunuyoruz. Teknik bilgilerden, ekipman bilgilerine, ünlü fotoğrafçı bilgilerinden yeni çıkan ürünlere kadar geniş bir skalada yararlanabileceğiniz Fotografium Blog, her fotoğrafçının yararlanabileceği ve kendine bir şeyler katabileceği bir portal. Ayrıca, Fotografium Blog kısa zamanda çok fazla beğeni kazanarak Turkcell Blog Ödülleri Hobi Kategorisi’nde de 1.lik kazandı.

Düşüncem: Çok profesyonel bir blog. Daha önceden ödül de almış, başarılı ama daha önceden ödüllü  ;) 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.gokhansenses.com/


Merhaba, ben Gökhan Şenses.. Mart 1983, İzmir doğumluyum ve İzmir’de yaşıyorum.
Ailem sayesinde erken yaşta yüzmeyi öğrendim ve Luc Besson’un 1988 yapımı Le Grand Bleu isimli filmi ile sualtına ilgim arttı. Babam da bir dalgıçtı ve onun izinden 6 yaşımda dalmaya başladım. Bir kaç sene sonra babamı kaybetmemle sualtından biraz uzaklaşsam da bu ayrılık çok uzun sürmedi. Amatör olarak serbest dalış ve zıpkınla balıkavı ile uğraşmaya başladım. 2007 yılında askerden döndüğümde özellikle zıpkınla balıkavı benim için vazgeçilmez hale gelmiş, her fırsatta kendimi sualtında bulmaya başlamıştım. 1-2 sene içerisinde sadece dalış yapıp balık vurmak yetmediği için, bunları görüntülemeye başladım.
2010 yılında TSSF’nin görevlendirmesi üzerine Gökçeada’da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında sualtı ve su üstü çekimleri yaparak, şampiyonayı görüntüledim.
2011 yılında Turkcell’in düzenlediği Blog Ödülleri yarışmasında Spor Blogları kategorisinde Birinci oldum.
Düşüncem:  Daha önceden ödül almış, başarılı ilginç bir konuda uzman bir blog ama daha önceden ödüllü  ;) 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://cizgiromanokurlariplatformu.blogspot.com/

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak her üyemizle çizgi roman aşkıyla yanmaktayız ve çizgi roman sanatı adına elimizden gelenin en iyisini yapmak arzusundayız. Çizgi romanın yaygınlaşması ve duyurulması konuları da bunların başında gelmektedir. 

Ancak prensip gereği yayınevleri tarafından bize gerekli bilgileri ulaştırılmayan çizgi romanların duyurusunu ÇROP Blog sayfalarına taşımamaktayız! 


Düşüncem: Çizgi Roman Okurlarına yönelik yazılmış uzman bir blog. Başarılı
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.otogol.com/
Türkiye'nin en kişisel otomobil blogudur.






Düşüncem: Otomobil blogu en uzman kategorisinde bir tane olmadığı için ilginç bir durum olduğunu düşünüyorum. Uzman bir blog. Başarılı

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ortaokul lise yıllarını Istanbul Saint Joseph Fransız lisesinde geçirmiş, daha sonra üniversite eğitimini ABD Pensilvanya eyaletinde tamamlamış bir makina mühendisiyim. 2002 yılından beri Ekşi Sözlükte Agamemnon nicki ile yazılarımı biraz daha geniş bir içerikle sunuyorum.
Düşüncem:  Daha önceden ödül almış, başarılı otomobil konusunda bu kategoride başka bloglar da var. Ama daha önceden ödüllü  ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burak Hazine İstanbul’da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra öğrenimini sinema üzerinde devam ettirmek istediyse de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, oldukça uzun sürecek bir tıp eğitimi maratonuna başladı. Biletsiz.com ve Sinema Kulübü‘nde yazdı. 2 sene süren Blogger macerasını sonlandırarak Sinematopya'yı kurdu. Şimdilerde ise junior bir hekim. Bir yandan mesleğini icra edip bir yandan da sinema konusunda kendini geliştirmeyi hedefliyor. 
Düşüncem:  Tıp okuyup  da sinema sevgisini uzman bir blog yazarak tamamlayan Burak'a tebrikler  ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1983, Sakarya doğumlu bir bilişim işçisi... Alaturka ruhlu, nostalji tutkunu, nev-i şahsına münhasır bir ademoğlu. Tarih, coğrafya ve kültürlere olan merakı onu seyahat ve fotoğraf ile tanıştırır. 2000 yılında seyyah keşfine başlar. 2009 yılında gezdiklerini ve gördüklerini paylaşmak üzere Gezi Jurnal'i yayınlar. Felsefesi "dem bu dem", keyfi ise demli çaydır.
Düşüncem:  Bu konuda en uzman blog nasıl olunur inanın ben bilmiyorum. Ama dizaynı tarzı blogun görünümü gerçekten çok hoş. Ama içerik olarak en uzman olabilir mi bilemiyorum, başarılı ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sebile Ölmez- Çok meraklı bir insanım. Ve aynı zamanda da sabırsız. Elle ilgili yapılan birçok şeye yeteneğim olduğunu genç yaşlarda farkettim. Ancak başladı mı hemen en iyisini yapmaya çalışırım ve eğer netice uzun sürede alınacaksa hemen bırakırım. Kendimi bildim bileli, bazı işler bana çok kolay görünmüştür. Konu güzellik olduğunda hiç sıkılmadım. Hiçbir zaman öğrenmeye doymadım. Her fön çeken kuaförün fırça tutuşunu inceledim, belki diğerlerinden farklı birşey yapıyordur diye. Her makyözün stilini inceledim. Zaman geçtikçe farkettim ki ben uzmanlara bile hiç bilmediği şeyler gostermeye başladım. Birçok insandan az, ama bazılarından çok şey biliyorum. Ve az bilenlere göstermek için bu blog'u kurdum. Çünkü herkes bir profesyonele gidemeyebilir, düğüne giderken saçına fön çektiremeyecek insanların olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve inanıyorum ki onlar artık çok daha iyisini yapabilcekler. Çünkü kadınlar ellerini çok iyi kullanır. Ve evet, eğitimse herşey, hiç bitmeyen, tekrar tekrar izleyebilecekleri okuyabilecekleri bilgilerle onların güzellliklerine güzellik katacak eğitimleri sebibebi.com'da. Ve şu an farkındayım ki hala hiç bıkmadan inceliyor ve öğrenmeye devam ediyorum.

Düşüncem:  1200 kişi üzerinde takipçisi olan bir güzellik blogu,  başarılı ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu blogdaki amacım, çeşitli ülkelerde yıllardır süren yöneticilik yaşamımda İş Planı yapılması ve değerlendirilmesi ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak, sizlerin görüş, düşünce, deneyim ve önerilerinizi de öğrenmektir. Bu yazıları İş Planıkategorisi altında bulacaksınız.
Ayrıca küçük ve orta boy işetmeler ile ilgili bazı yazılar bulabileceğiniz (Değişik Konular kategorisi altında) gibi Gizli Müşteri kategorisinde de ilginizi çekecek yazılara rastlıyabilirsiniz.
Profesyonel anlamda kullandığım ise İŞ PLANI sayfasıdır. Tufan Karaca

Düşüncem:  iş planı konusunda uzman bir blog ,  başarılı tebrikler ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tek Doz Dijital, halen genel yayın yönetmeni ve editörü olan Dr. Sertaç Doğanay tarafından 2012 yılı ekim ayında kuruldu. Bu alanda okuyan, düşünen, çalışan ve kalemine güvenen herkesin katkısına açık bir platformdur.
Sertaç Doğanay - İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezuniyetinin ardından ilaç sektörüne girdi ve 2001-2011 arasında sektörün önde gelen firmalarında pazarlama, satış ve kurumsal iletişim yöneticiliği yaptı. Halen Pharmaceutical Business Review, Farmagazin dergilerinde ve sosyalmedyaco ’da yazmaktadır. CSA Celebrity Speakers’ın Türkiye’deki 46 konuşmacısından birisidir. 2012 senesinde sağlık ve ilaç sektörüne sosyal medya ve dijital pazarlama hizmeti vermek üzere Social Touch ajansını kurdu. Aynı zamanda bu alanda içerik üretme ve sektörü bilgilendirme hevesiyle kolektif bir platform olan Tek Doz Dijital’i hayata geçirdi. Beraber seyahat etmekten çok hoşlandığı bir eşi ve afacan bir oğlu var, adı Yiğit Ali.

Düşüncem:  Tek kişi yazmıyor bir ekip çalışması var. Facebook 4900 izleyicisi olan ama tam olarak uzmanlık alanının ne olduğu açık olmayan bir blog,   başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Düşüncem:  Hakkında bölümü yok, kim yazıyor kimler yazıyor bilgisi yok. Kozmetik güzellik en uzman kategorisinde başka blogların da olduğu bir konu... başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liseyi Robert Kolej’de, üniversiteyi Amerika’da tam burslu Washington University in St. Louis’te Psikoloji ve Ekonomide çift anadal yaparak Magna Cum Laude bitirdim. Üniversite sonrası Amerika’dan Türkiye’ye döndüm ve 1 sene boyunca yabancı bir  yurtdışı eğitim danışmanlığı firmasının Türkiye temsilcisi olarak çalıştım. Şu anda  İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Çocuk ve Ergen Klinik Psikoloji Yüksek Lisansımı tamamlarken, bir yandan Nişantaşı’ndaki ofisimde öğrencilere yurtdışı eğitim danışmanlığı ve kariyer danışmanlığı hizmetisunmaktayım. Lise ve üniversite öğrencilerine Amerika ve İngiltere’deki lisans ve yüksek lisans programlarına girişte danışmanlık yapmakta ve kariyer hedeflerini belirlemede yardımcı olmaktayım. Bir yandan da bloguma olabildiğince düzenli yazmaya çalışıyorum. Yurtdışında eğitim (Amerika, İngiltere, Kanada), yurtdışı için sınavlar (TOEFL, GRE, GMAT), kariyer ve psikoloji ile ilgili sorularınızı yöneltmekten lütfen çekinmeyin.

Düşüncem: Eğitim, kariyer ve psikoloji...Hepsi kendi içinde uzmanlık isteyen hepsi okyanus kadar geniş konular... Bu konuların hangisinde en uzman olduğunu tam anlamak lazım... Kısacası en uzman olduğu 3 konu ise o zaman iş biraz zor olabilir..  başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
iphoneturka.com sitesi tamamen kişisel kaynak ve yatırımlarla iki teknoloji kafadarı tarafından resmi olarak 12 Kasım 2011 tarihinde yayın hayatına başlatılmıştır ve yine bu kişiler tarafından işletilmektedir.


Düşüncem: İki kişinin yazdığı bir blog. Teknoloji ve iphone konusu oldukça popüler. Çünkü meraklısı ve okuyucusu var. Bu yüzden facebook sayfa beğenme sayıları 5000'lerde. Uzmanlık konusunda başka siteler olduğu için soru işaretleri var kafamda.. Ama güzel bir blog,  başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İsmim Mahmut Talha Sağlıklı, taşıdığım soyadına uygun olarak bir iş yapıyorum ve sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından sporu ve sağlıklı hareketleri A’dan Z’ye sizlerle paylaşıyorum.
Uzun yıllar uğraştığım güreş sporunda milli sporcu olmanın heyecanını yaşadıktan sonra eğitimimi Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda yüksek lisans derecesinde tamamladım. Spor eğitmenliğini çok seviyorum ve çocukluğumdan beri süregelen öğrenme isteğimi her an sürdürüyorum. Spor, spor hareketleri, spor malzemeleri hayatımın bir parçası bu alanlarda çalışmalarımı sürdürüyorum diğer yandan ise sağlıklı yaşama yönelik araştırmalarımı sürdürüyorum. Hem öğreniyor hem de sizlerle paylaşıyorum.
Düşüncem: Tek kişilik yazar kadrosu olan spor konusunda bilgilerin verildiği uzman bir blog. Tebrikler,  başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Düşüncem: Kim yazıyor kimler yazıyor hakkında bilgisi olmayan uzmanlık alanı olarak fotoğrafçılık seçilmiş sanırım ama ismi neden Dslr onu bile direk olarak göremediğim anlayamadığım bir blog, başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Düşüncem: Uzmanından doğru bilgiler denmiş ama uzmanın ya da uzmanların kim olduğu belirtilmemiş? Bu onemsiz diyorsanız o zaman tıbbı yardım alacaksam kimden bilgi aldığımı bilmek isterim demek isterim açıkcası, başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Düşüncem:  Teknoloji ve iphone konusu oldukça popüler. Çünkü meraklısı ve okuyucusu var. Hakkında konusu eksik, kim yazıyor kimler yazıyor bilgisi yok? ,  başarılar ;) 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Erdal, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Satınalma Yönetimi”, “Üretim Yönetimi” ve “Lojistik Yönetimi” alanlarında dersler vermektedir. Akademik çalışmalarını tedarik zinciri yönetimi, satınalma stratejileri ve pazarlık yönetimi, tedarikçi performans değerlemesi ve tedarikçi geliştirme teknikleri, lojistik, uluslararası taşımacılık ve depo yönetimi alanlarında sürdürmektedir.

Düşüncem:  Çok profesyonel gözüküyor bu yüzden blog kategorisinde yarışmalı mı bilemiyorum?   başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben bütün öncüllerim ve gelecek olan muhtemel ardıllarım gibi bunu yapmaya çalışıyorum. Kişisel ve tamamıyla öznel düşünce, duygu ve yargılarımla insanlığın tarihini anlatmaya çalışıyorum. Kendimi, içinde yaşadığım küçük topluluğu ve bir bütün olarak insanlık ailesini tanıdıkça, anladıkça ve öğrendikçe burada yazmaya ve benim gibi meraklılara anlatmaya çalışıyorum. Böylece; söylemek isterim ki, yazdıklarım tamamıyla özneldir, kişiseldir ve duygusaldır. İnsanlığın yarattığı en devrimsel ve kaçınılmaz sonuç olan bilimsellği elbette savunmakta ve yazılarıma uygulamaya çalışmaktayım. Bu bilimsellik kaygıma rağmen çokça eleştirdiğim ve özgürlüğe bir ket olduğunu düşündüğüm kurumsallığa düşmeden sadece kendi kelimelerimle ve kendi düşüncelerimle insanlık denizinde bir küçük damla olmak niyetindeyim.  Selahattin Özkan

Düşüncem:  Çok ilginç bir konu ve blog olduğunu düşünüyorum. Ayrıca blogların bu şekilde blog gibi blog olması gerektiğini düşündüğümden diğer profesyonel gözüken sitelerden bin kat daha fazla puan alması gerektiğini düşünüyorum,    başarılar ;) 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zinde Türkiye Sağlıklı Yaşam ve Spor Dergisi, Şubat 2009’da hiçbir ön hazırlık olmaksızın bodytr.com adıyla yayına başlayan bir internet sitesiydi. Piyasadaki siteleri pek çok yönden eksik bulan ve halkı doğru bilgilendirmek için İlşad Özkan tarafından kurulan BodyTR; Türkiye’nin en nitelikli vücut geliştirme (body building), fitness, sağlıklı yaşam, egzersiz sitesi olmayı hedef edinmişti.
İnternet sitesinin nitelikli ve titiz yayın anlayışı halkın yoğun ilgisini çekince bodytr.com yazar ekibi büyümüş ve özelde vücut geliştirme olan konu başlığını "sağlıklı yaşam, spor ve egzersiz" olarak genişletmiştir. Zinde Türkiye'de ünlü profesörler, doçentler gibi akademisyenlerin yanı sıra tanınmış hekimlerin de yazıları yayınlanmakta, ayrıca spor adamı, serbest yazar veya çevirmenlerin çalışmaları da okuyucuyla buluşturulmaktadır. 2011'de resmî olarak "dergi" kimliği kazanan websitesi, bugün kendi alanında (sağlıklı yaşam ve spor bilgi kaynağı işlevi gören müstakil siteler arasında) Türkiye'nin en çok ziyaret edilen ve en güvenilir sitesidir.

Düşüncem:  Profesyonel bir derginin blogu, yazan bir ekip var, sağlık ve spor konusunda başka bloglar da var, bilemiyorum?  7600 facebook sayfa begenisi olan bir site,    başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat Müzik Platformu 2006 yılında yayın hayatına başladı. Ahmet Erten’in editörlüğünde müzik sektörü ile buluşan blog, güncel albüm haberleri, değerlendirmeleri, röportajları ve konuk yazarları ile gündemin nabzını tutuyor.






Düşüncem:  Yazarını tanıyorum ve bloguna ne kadar değer verdiğini ve zaman ayırdığını bildiğim için başarılı olmasını gönülden istiyorum,  2006 senesinden biri yazıyor,    başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aylak İlsu 1974 doğumlu, İstanbullu. 16 yıl boyunca uluslararası markalar için pazarlama alanında yöneticilik yaptı. 2013 itibariyle tam zamanlı aylaklığa geçti. 
1993'te gezmeye, 1994'te dalmaya, 1998'de fotoğraf çekmeye başladı.2006'dan beri bu blog'u yazıyor... 

Düşüncem:  Tek kişi yazdığı için benim kategorimde olduğunu düşünüyorum ama uzmanlık dalının geziler mi olduğunu yoksa başka bir dal da mı uzman olduğunu anlayamadım? Ayrıca daha önceden bir yarışmada ilk 10'a girmiş bir blog,     başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7-8 yaşlarında dans gösterisi hazırlarken birbirinden hareket çaldığı için kavga edip, sonradan arkadaş olmaya karar veren ve 23 yaşına geldiklerinde beraber yaşadıkları evlerinde kavgaları “bulaşıkları kim yıkayacak, çamaşırları kim kaldıracak” şeklinde boyut değiştiren 2 yakın arkadaş Ö ve İ’nin, gezdiklerini, gördüklerini, sevdiklerini, bildiklerini başka insanlara haykırma çabası.
Sanmayın ki, Oi! ismini, yalnızca,  ”hadi isimlerimizin baş harflerini yan yana getirelim” diyerek seçtik. Onun için de şöyle buyrun;
Tanısanız seversiniz.

Düşüncem:  iki kişilik gezi blogu bu kategoride zorlu rakipler var,     başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1985 yılında İzmir’de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi İzmir’de tamamladıktan sonra, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde Lisans eğitimi aldım.  Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Turkiye Kızılay Derneği başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü çalışmalar gerçekleştirdim. İzmir ve İstanbul’da çeşitli ajanslarda stajlar yaptım. 2009 yılında Grey Worldwide İstanbul Reklamcılık bünyesinde hizmet veren Cohn & Wolfe PR’da çalışmaya başladım. Sırasıyla Junior Danışmanlık ve Danışmanlık görevlerinde bulundum. Kasım 2011 – Ocak 2012 arasında Türkiye’nin en büyük sosyal medya ajanslarından Dekatlon Buzz’da Medya Grup Koordinatörü ünvani ile Online İtibar Yonetimi ve Dijital PR’dan sorumlu olarak çalıştım. Ocak 2012 – Ocak 2013 arasında ise Dunya’nin en büyük network ajanslarından bir tanesi olan Alice BBDO Türkiye ofisinde faaliyet gösteren Proximity İstanbul’da Dijital Proje Yoneticisi olarak çalıştım.Şu anda Türkiye’de yapı sektörünün lider kuruluşlarından Sur Yapı’da Dijital Pazarlama Uzmanı olarak çalışmaktayım. Aynı zamanda İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Executive MBA programında yüksek lisans eğitimimi sürdürmekteyim.

Düşüncem: Blogun uzmanlık dalı nedir anlayamadım?      başarılar ;) 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Politik Akademi, 2007 yılında henüz birer üniversite öğrencisi iken planladığımız bir projeydi. Kısıtlı zaman ve imkanlarla projeyi hayata geçirdiğimiz o günlerden bugüne Politik Akademi gelişti, büyüdü ve alanında Türkiye'nin en iyileri arasındaki yerini aldı.
Ancak bununla yetinecek değiliz. 2013 ve sonrası için daha büyük planlarımız var. Politik Akademi’yi 2013 ve sonrasında daha çok duyacaksınız..

Düşüncem: 10 kişilik bir yazar ekibiyle dolu dolu bir içeriğe sahip bir site, tekrar söylememe gerek yok o yüzden bu konuda ne düşündüğümü yazmayacağım...     Başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eğer sen de dişine göre bir dizi buldun mu, sezon sezon yutmadan uyku bile uyuyamıyorsan; dizi finalleri zamanı geldiğinde, üniversite finallerinde olduğundan bile daha çok heyecanlanıyorsan; her yeni diziye yeni bir kült umuduyla bakıyorsan; hiçbir yeni dizinin pilot bölümünü kaçırmıyorsan; dizilerin yapımcılarından bölüm isimlerine, kanallarından yayın saatine kadar bir sürü gereksiz bilgiye haizsen; Comic-Con’a gitmek hayalindeki tatil ise Dizi-Mania’yı takip etmeye devam et.

Düşüncem: 3 kişilik bir yazar ekibiyle dolu dolu bir içeriğe sahip bir site, dizi konusunda uzman olmak ilginç...     Başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba, Biz genel olarak bu diyeti uygulayan ve Bir webmaster Kardeşimizin desteğiyle Bu siteyi kurdurmuş 3 kardeşiz. Web Sitemizin kuruluş felsefesi ise, Karşılıklı bilgi alışverişi, yardımlaşma ve blog açıp yeterli kitleye kendini ulaştıramayan bu nedenle 3-5 yazı sonra blogunu blog çöplüğüne yollayan dukkancanlara ortak bir platform oluşturabilmekti.
Kimimiz yaptıgı Tariflerle, kimimiz ise günlüğünü yayımlayarak motivasyon sağlıyor. Pek çok İnsan Dukan Diyeti Günlüğünde Aradıgı soruların Yanıtını Buluyor…
Yakında Daha geniş bir kitle İle Sıcak Bir Web Ortamı Kurmayı Hedefliyoruz… Sanem&Münire&Ayça
Düşüncem: 3 kardeş yazar ekibiyle dolu dolu bir içeriğe sahip bir site, dukan diyeti hakında uzman blog hmmm...     Başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Düşüncem: hakkında kısmı yok, kim yazıyor kimler yazıyor anlaşılmıyor, teknoloji android uzmanlıgı... Ama direk açılan reklam sayfası negatif bir etki yapıyor.. Hoşuma gitmedi reklamın bu kadar direk ana sayfada çıkması,     Başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tipik bir Koç burcu kadınıyım. Azimli, çalışkan, heyecanlı, dürüst ve sıcakkanlı olduğum kadar inatçıyım da. lise yıllarımdan bu yana elimde bavul sürekli bir yerlere koşturuyorum. Renkli geçen bir üniversite yaşamından sonra hala devam eden yoğun bir iş hayatım var. 

Hayatımın her anını benimle yaşayan laptop um ve blackberry'im vazgeçilmezlerim. 'Hayat Işığım' elbetteki her şeyin önünde. 15 yıldır zücaciye, mobilya ve tekstil alanındayım. New York, Paris, Milano, Dubai, Frankfurt ve daha birçok fuarı işim gereği veya kişisel olarak ziyaret ediyorum. Dekorasyon benim için her şey ve evimi giydirmeye bayılıyorum.

Neden böyle bir blog, neden bu çaba ve emek? Teknoloji ve iletişim o kadar ilerledi ki, artık her şeyi şu klavyeyle yapar hale geldik neredeyse. Bunun avantajları, dezavantajlarından bahsetmek istemiyorum elbet ama neden iyi-kötü tecrübelerimizi, önerilerimizi paylaşmayalım diye düşündüm. 
Takip edilecek, görülecek, haberdar olunacak o kadar bilgi ve yenilik varken her şeyi tek başımıza tecrübe etmemize gerek yok değil mi? 

Umarım paylaşımlarım, seçimlerim size keyif verir. Önerilerinizi ve eleştirilerinizi duymaktan da ben çok büyük keyif alırım emin olun. Hayatınıza renk ve heyecan katacak seçimler yapmanıza yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...
Düşüncem:  Tek kişilik ev için uzman dekorasyon stil blogu, beğendim.  Başarılar ;) 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2012 yılının ortalarına gelindiğinde Sırtçantalılar e-posta grubu artık yoğunluğu karşılayamaz hale gelmeye başlamıştı. Bunun yanında gittikçe artan üye sayısı ve e-posta kutularımıza düşen ulaşım, konaklama ve seyahat kültürüne onlarca soru (ama en çok da „size nasıl katılabiliriz?“ sorusu) bizi gezginlerin daha etkin haberleşebilecekleri ve bilgi alışverişinde bulunabilecekleri bir platform oluşturmaya teşvik etti. Sırtçantalılar, kendi doğal gelişimi içerisinde zaten artık bir grup olmaktan çıkmış ve bir topluluğa dönüşmüştü. Twitter ve Facebook ile ulaştığımız kitle binleri bulmuştu. Geriye sadece isim değişikliği yapmak kaldı.
2012 Haziran ayından başlayarak Sırtçantalılar Topluluğu adını benimsedik ve topluluk kimliğimizi en iyi biçimde yansıtacak, binlerce seyahat tutkununun daha hızlı bilgi alışverişinde bulunmalarına imkan verecek olan Sırtçantalılar Seyahat Rehberi'ni kurmaya karar verdik. Burak Akın web tasarımı, Onur Serçe de içerik oluşturmada konularında, bilgi ve emeklerini ortaya koydular.
Burada adını sayamayacağımız onlarca gezgin, yazar, fotoğrafçı çeşitli biçimlerde ve boyutlarda Sırtçantalılar Seyahat Rehberi'ne katkıda bulundular.
Bugün Sırtçantalılar Topluluğu Türkiye’nin en büyük ve en kaliteli gezi topluluğu. Sırtçantalılar Seyahat Rehberi, Türkiye’de kaliteli ve özgün içeriği bulabileceğiniz bir adres. Sırtçantalılar Cafe (Forum) ise Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gezginler gözlemlerini sürekli artan bir biçimde paylaştıkları bir platform. 5 yıl geride kaldı, çok iş başardık ama önümüzde daha çok uzun bir yolun olduğunun bilincindeyiz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yolu çok iyi bilmekle yolda yürümenin farklı olduğunu anne olduktan sonra anlayan çocuk doktoru.

Araştırmacı okur…,

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evet uslanmaz bir bloggerım ben...İtiraf ediyorum.. Evet ve de çok detaycı biriyim.. Düzeni seviyorum çalışırken. O yüzden bloglarımı da spesifik konular üzerinde birbirinin alanına çok taşmadan kendi çerçevelerinde yazmayı seviyorum. Bu iki durum birleşince de ortaya 6 adet blog çıkıyor. Bu konuların hepsinde yazmak ancak hepsini birbirine karıştırmamak istiyorum:)

Psikopat mısın? Biz birine yazamıyoruz hepsine nasıl yetişeceksin diyebilirsiniz elbette. Ama acelem yok..Konular aklıma geldikçe hangisine yazmak istersem ona yazıyorum. Tabi izleyici sayım bir blogda herşeyi anlatan yazarlarınki gibi olamıyor. Ama olsun.. Bu konularla gerçekten ilgilenen 9-10 izleyicim de beni mutlu ediyor. Önemli olan paylaşabilmek.

Yazmak benim hobim, mesleğim, en büyük zevkim oldu her zaman. Yazmak benim için hayatımın anlamı.Yazarak daha çok kişiye ulaşabilirsin her zaman. Yazarak daha rahat anlatır, anlaşılır veya dokunursun yüreklere. Yazarak daha çok duyurursun sesini..

Kendime ait bir kitabım, çeşitli kitaplarda yayınlanmış öykü ve şiirlerim var. Sayısını bilmediğim makalelerim var yayınlanan. Dergi editörlüğümden kalma bir durum bu:) onun haricinde bir de bloglarım olsun ne olur yani:)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uzun zaman önce doğmuşum. Fenerbahçe Demiryolu Kampı'ndan denize girerken çekilmiş siyah beyaz fotoğraflarımı görünce anladım bunu.
Şu anda nerede yaşadığımı soracak olursanız, Şükrü Saraçoğlu Üst Maraton D tribünü diyebilirim.Santra çizgisinin hemen sol tarafındayım.
İlk fark ettiğim: O kadar saçma sapan şey var ki, en dişe dokunanlarını paylaşmak lazımdı.
Hayretle gördüm ki, yediklerimi, içtiklerimi paylaşmaktan ziyade yapacağım bir şey yok. Gerisi çoğunlukla palavra.
Ben de gittiğim mekanları, yediğim yemekleri anlatmaya başladım.
Yemek yapmaktan anladığım sanılmasın sakın. Hiç anlamam, açıkçası çok ilgi de duymuyorum. Zaman da bulamıyorum.
Ama yemeği çok iyi bilirim. Bir oturuşta 30 kalem pirzola, bir tabla midye dolma, 15 tane sütlü nuriye  indirebilirim mideye.
Yemekten ve yazmaktan anlarım sözün kısası. Yalnız yazdıklarımda edebi bir tat arayanlar hayal kırıklığına uğrayacaktır. Çoğu zaman çala-klavye yazılmış metinlerle kaşılaşacaksınız burada. Zira vakit darlığından düzeltmek pek mümkün olmamaktadır.
Yine de okuyun...
Özellikle İstanbul'da nerelere gidilmesi gerektiğini merak ediyorsanız yapın bunu. Haftada bir güncellediğim bu sitede zaman zaman merak ettiklerinize cevap bulacaksınız.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1982′de Ankara’da doğdu. Ticari olarak 1999-2007 yılları arasında başladığı bilgisayar teknik servis uzmanlıgına 2008 yılı itibari ile Turkcell teknoloji uzmanlıgı, Teleses Akademi Koordinatorlugu, TelesesShop Eticaret uzmanlığı, Blackberry Ankara bölge ve Türkiye Kurumsal kanal eğitim sorumluluğu, Kurucusu oldugu Gitsepete.com'un ardından, Serbest olarak firmalara çözüm odaklı danışmanlık hizmeti sunmakta. Çeşitli blog ödülleri yanısıra, yazılı basında güncel teknoloji adına yazılarda yazmaktadır.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Ocak 2012 tarihinde hayal kurmayı bıraktım, sırtçantamı yüklendim ve yola çıktım. Seyahatim süresince kaydettiğim fotoğraf ve videoları galeri bölümünde izleyebilir, yorum bırakabilir ve daha çok kişiye ulaşmamda yardımcı olmak için paylaşabilirsiniz.

Tam 400 yıl sonra Seyyah Evliya ÇELEBİ’nin izinden Dünya’yı keşfe çıkmış bir 21. yy. seyyahının hikayesini bu web sitesinden takip edebilir, altta bulunan sosyal medya ikonları ile etkileşime geçebilir, küçük de olsa bağışta bulunarak, destek olarak seyahatime katkıda bulunabilirsiniz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dergimiz, akademik vasıflara sahip yazarların, genel beklentinin aksine, sıkıcı ve teknik olmayan keyifli bir üslupla gündemi ve dünya meselelerini analiz ettikleri seviyeli bir platformdur.

Sizlere uluslararası ilişkiler, tarih, ekonomi, hukuk ve siyaset bilimi alanlarında makaleler, röportajlar, haberler, karikatürler ve videolar sunan güncel bir online sosyal bilimler dergisidir.

Dergimiz köşe yazılarının yanında, ekibimizin hazırladığı röportajları, takipçilerimizden gelen ve inceleme alanı kapsamımıza giren yazıları, yerli ve yabancı basında çıkmış kaliteli makaleleri de yayınlamaktadır.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Subaru sever kadın ama her şeyden önce kadın, bakımlı kadın...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben Muammer DOLMACI; 2011 yılının Aralık ayında tek başıma kurduğum bu Küçük Elma Kurdu’nun biricik yazarıyım. :D Bu süre zarfında elbet yanlışlarımız olmuş olabilir; ancak her geçen gün daha çok öğrenerek, sizler için daha iyi bir yazar olmaya çabalamaktayım. Bu yolda bana destek olan tüm arkadaşlarıma ve beni takip eden siz değerli okurlarıma tek tek teşekkür ederim…

Daha nice yazılarda birlikte olmak dileğiyle…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hakkında kısmı olmayan blog'da kısa bir tanıtım yazısı:
Eğiticisi değil geliştiricisi olun sözünden yola çıkarak yol çizmek..












-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 yorum:

  1. Selam, gördüğün gibi bodytr.com her zaman uyanık ve takipte! :))
    "Düşüncem: Profesyonel bir derginin blogu, yazan bir ekip var, sağlık ve spor konusunda başka bloglar da var, bilemiyorum? 7600 facebook sayfa begenisi olan bir site, başarılar ;) " demişsin. Biraz daha seni bilgilendirmek isterim. Biz blog olarak başladık ve yazdığım yazılar yüzünden birtakım sevimsiz olaylar yaşayınca basın kanunundan yararlanıp daha iyi korunmak için dergi hüviyeti kazandım. Derginin 5 yıldır benden başka çalışanı yok, gördüğün her içerik, benim kontrolümden geçerek yayınlanır, yani tüm iş yükü bana ait. Daha önemlisi, blog kimliğini hiçbir zaman yitirmedi bodytr.com Ayrıca kendi alanında yani fitness konusunda içerikleriyle olduğu kadar ziyaret sayısıyla da Türkiye'nin lideridir. Bu günlere gelmem kolay olmadı. Konuyu "sağlık ve spor alanında başka bloglar da var" seviyesinde değerlendirmen, adil değil yani, ama konuyu bilmeyen biri olarak normal. İçerik kalitesi yönünden değerlendirebilecek olsan zaten sen de fitness konusunda yarışırdın :) Başarılar, güel siteye benziyor ve aktivite takibine bayılırım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla işin gerçeği şaşırmadım dersem yalan olur.. yazdığım uzman kategorisi araştırmasını daha üzerinden bir gün geçmeden (rakip) :) blog sahibi tarafından bulunup okunup daha sonra da hemen yorum yazılması beni şaşırttı (öncelikle tebrik ederim)
      Gelelim neden o yorumu yaptığıma, bodytr sitesine ilk girenlerin düşüneceği şeyleri yazdım. şu anda bodytr blog görüntüsünde değil, profesyonel bir dergi olduğu zaten saklanmadan (anladıgım kadarı ile eskiden oluşan başka nedenlerden ötürü) gösterilmiş. Yazan kişi sayısı benim için çok değerli bir kriter o yüzden bir kişiden fazla yazan blogları aynı kategoriye koymamaları gerektiğini düşünüyorum ( bumerang'ın bu konuda hassas olması gerektigini düşündüğümü söylemiştim zaten) :) Yorumunu yazarken bile - Biz blog olarak başladık- ''biz'' yazmışsın. ;)
      Emek harcadığın başarılı bir iş çıkardığın için tebrik ederim. Sahip olduğun sitenin benim blog'umdan bir çok artı yönü olduğu açıkca görülüyor. Benim yorumlarım yarıştığımız kategoride katılanların eşit konumda olmayışı ile ilgili.. Yani kişisel olarak senin çalışmana karşı hiçbir negatif düşüncem yok... Aksine bu kategoride yarışan ve rakibim olan tüm bumerang üyelerine başarı diliyorum.
      Senden ricam benim yazının başında (yukarıda) kategorilere ek olarak şunlara da dikkat edilmeli dediğim bir kaç konu var. O konularda ne düşünüyorsun onu belirtmen... Eğer cevap yazarsan sevinirim..

      Son olarak gerçekten hemen yorum gelmesine şaşırdım. Bu kategoride kesinlikle ilk 10'a girmesi gereken sitelerden birisin... kolay gelsin ;)

      Sil
    2. :)) Öncelikle söylemeliyim ki, bodytr'nin kuruluşundan "biz" diye bahsetmek bir alışkanlık olmuş bende. yani, tek başıma kurdum diyeyim orası netleşsin. bir diğer nokta, tek yazar ben olsaydım da olurdu ama benim amacım topluma azami faydayı sunmak. bir örnek üzerinden gitmem yaptığım işin nicel değil nitel değerlendirilmesi gerektiğini açığa koyar sanırım: mesela kas hipertrofisi konulu yazımı 12 saat aralıksız çalışmayla yazdım, bu konuda tıp ve spor bilimleri kitaplarında bile olmayan en doyurucu makale oldu. tıp fakültelerinde bu konuyu işlerken öğrencilerine kaynak olarak okutan öğretim görevlileri var. istediğim kadar yazmaya vakit bulamamama rağmen düzeyim bu ve bunun için diğer sitelerle kıyaslanmak, anlarsın ki, hiç hoşuma gitmiyor. liderliğe hak ederek geldik. emsalsiz çalışmalarımız var, alanımızda herkesin takip ettiği, taklit ettiği bir yeriz. iyi değiliz, iyiyi biz tanımlıyoruz :) biliyorum bu tip laflar sinir bozucu ama keşke fitness konusunda sen de yargılayabilecek kadar birikim sahibi olsaydın, o zaman hak verirdin diye düşünüyorum.

      bumerang ödüllerini ise, çeşitli sebeplerden eleştirebiliriz, ki ben daha önce eleştirmiştim. ancak BÖ gibi bir rezaletle kıyaslanamayacak kadar da iyi olduğunu kabul edelim. kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar, açıkçası, ben geçen sene bu telefon oylaması saçmalığı yüzünden ilk 10 siteye giremeyince bir daha katılmama kararı almıştım, ne yani, oy toplamak için takla atmıyorum diye benden çok daha başarısız bulduğum blogların seçilmesini adil mi karşılamalıydım? başka konular da var ama bumerang bu sene telefonla bana ulaşarak eleştirdiğim birtakım noktalarda eksiklerini giderdiğini ifade etti ve tekrar katıldım yarışmaya. sanırım bu sene okurlarımız yeterli oyu gönderecektir çünkü geçen seneye göre 2 katı büyümüş durumdayız.

      çok yazarlı blogların başka kategoride yarıştırılması düşünülebilir, evet, içerik sayısı olarak fark yaratan bir unsur ama sana şöyle diyeyim: ben 5 senede 600 yazı yayınlamışım (125'i benim), ama sana bir senede 1000 yazı yayınlayan blogculardan onlarca gösterebilirim. demek istediğim, yazar sayısı da değil, nitelik önemli. bence çok yazarlı blogculuk iyi, güzel, daha verimli. buralar günlük değil, ben iş olarak görüyorum artık. dev firmalar satın almak istedi, istiyor, satmam tabii. işte, blogun başarısına bir örnek değil mi bu? neden tek başıma kalmayı seçmeliydim? daima büyümek istedim.

      bu şartlarda tek yazarlı bloglar ayrı bir kategoride yarıştırılabilir, bu fikre sıcak bakıyorum kesinlikle, ve eşitsizlik yarattığını da düşünüyorum mevcut durumun. ancak profesyonelleşen her blog er ya da geç çok yazarlı olacaktır, hiç olmazsa konuk yazarlar alacaktır, yoksa benim gibi başka bir iş yaşantısı, hatta ek işleri olan biri o kadar içeriği üretemez, özgün üretecekse. copy paste bazı blogcular var, daha kötüsü bu yarışmada da var. ne işleri var? velhasıl, çokyazarlı blogların haksız rekabet yarattığı konusunda sana katılıyorum.

      Sil
    3. BÖ duydum ama katılmamıştım. Ödüllü bloglar konusunda da düşüncülerim var... Yahu adam zamanında ödül almış, katılmış kazanmış bravo. Ama ödüllü blog ile daha hiç ödül almamış blog aynı kategoride yarışabilir mi el insaf demek istiyorum :) Ödüllü bloglar yarışmasın demek hatalı olur.. Onların kategorisi farklı olmalı. İşte benim başta eleştirdiğim konular bu yüzden önemli... Sen mesela işi profesyonel olarak inceliyorsun. Senin blogunla öğrenci bir blogger'in blogu aynı kategoride olabilir mi? Onun harcadığı zamanla senin harcadığın zaman eşit mi? :) E sen haliyle kazanmak istiyorsun çünkü cok vakit harcıyorsun , çocuk da kazanamayınca diyor ki adam profesyonel bakıyor olaya o kadar zamanım olsa bende kazanırdım diyor.. E bu şimdi aynı kategoride yarışmak mı olur???

      işte kısacası problemleri olan bir yarışma ama ne olursa olsun tüm katılanlara bol şans ve başarılar...

      Sil
  2. DEVAMI
    daha öce ödül almış blogların ise yeniden katılmasını doğru buluyorum, şahsen ben üst üste ödül almak isterdim, hak ediyorsam. ama geçen senelerde kazananlara bakıyorum, dürüst olalım, başarısızlar. benzerleri tonla olan bloglardı. yani neden seçildiklerini de kimse kimeye açıklayamadı sanırım. sonuçta, istedikleri kadar yeniden katılabilirler.

    profesyonel blogların yarışmaya katılmaması konusunda da sana katılmıyorum, daha doğrusu, profesyonelliğin tanımını yapalım: benim gibi dişiyle tırnağıyla, sermaye olmadan çok iyi oldukları için profesyonelleşenler ve blog ruhunu yitirmeyenlere haksızlık olmaz mı bu? keza, madem ki blog yarışması, profesyonel-profesyonel olmayan ayrımı olmamalı. kendi adıma, hele kendi kategorimde, kendimi tüm profesyonellere rakip görüyorum, hatta daha da iyiyiz. bizden sonraki en güçlü fitness dergisi sayılabilecek mens health'den içerik anlamında da ziyaretçi üstünlüğü anlamında da öndeyiz mesela. istedikleri blogu açsınlar, hodri meydan derim. profesyonel içeriklerini çıkarsınlar, ben de çevirilerimizi ve kendimin haricindeki yazarlarımızı çıkartayım, onlar da bir tek yazar ortaya koysunlar. mesela bizi böyle kıyaslasınlar, her açıdan yine onlardan iyiyim.

    demek istediğim, blog kavramı eskisi gibi değil, çok değişti. ilerlemek, yol almak, büyümek istiyorsan profesyonelleşme bir zorunluluk haline gelmiş durumda.

    çok uzun yazdım ya :)) güzel bir inceleme olmuş ama, ben de rakiplerimi tanıdım. bence sen de gördüğüm "uzman" blogların çoğundan iyisin, ilk 10'da yarışmak dileğiyle.

    çabucak yazıyı yakalamamız ise, bodytr farkı diyeyim ;)

    ÖNEMLİ NOT: Yorumlarda kısıtlama var, 4096 karakteri geçince yayınlamıyor sanırım. Bence bu bir eksiklik olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk 10'a benim gibi giremediniz sanırım :(
      can sıkıcı bir durum.. ben sizin siteden ümitliydim işin gerçegi ama başka siteler daha fazla çalışmış.. ne diyelim?

      Sil
    2. Merhabalar. Tek Doz Dijital blogumuzdah bahsettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Uzmanlık alanımızın ne olduğunu tam belli olmadığıyle ilgili bir yorumunuz olmuş. Bu konuda sizi bilgilendirmek istedim. Ana sayfamızda yazılı olduğu gibi blogumuz "sağlık ve ilaç sektörünün dijital teknolojiler ve sosyal medya haber merkezidir". Sadece bu alana özel içerik üretmekteyiz ve birinci senemizi doldurduğumuz bu günlerde 520 içerikten fazla paylaşımımız olmuştur.
      Sevgiler,
      Sertaç Doğanay

      Sil
    3. Sertaç selamlar, sen benim yorumlarımı ciddiye alma bence neden dersen baksana 2 senedir ilk 10'a kalamadım bumerang oscarlarında.. Demek ki iyi bir izleyici olusturamamısım ve SMS oylarini toplayamamisim.. ;) Kısacası ben blog işinden anlasaydım zaten su anda ilk 10a kalırdım diye dusunyorum. Ek bir yorum yapayim son olarak :) ben bu yaziyi yazdıktan bayagı zaman sonra blogun hakkında yorumumu gormussun... Biraz gec kalmadın mı :P

      (takılıyorum umarım alınmıyorsundur=? )

      ciddi soru:
      yazıyı nereden buldun gordun duydun ? google amca mı?

      Sil
  3. Tespitler çok yerinde, kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Serdar, en sosyal blog kategorisinde durum nedir? İnceleme şansın oldu mu?

      Sil
  4. Her ne kadar kendi içinde yarışma başlıkları kategorize edilmiş olsa da, işin içinde halk oylaması olduğu için, bana göre bu yarışma bir "popülarite" yarışması. Hatta Eurovision Şarkı Yarışması'na bile benzetilebilir yönleri var bu anlamda. Hani o yarışmada da kazanan için "bu ne biçim şarkı, yarışmada büyük haksızlık var" denilir, "komşular birbirlerine oy veriyor" denilir ya bu yarışma da aynı bence.. Aslında yarışmayı kazanmanın tek kuralı var, o da popüler bir blog olmak. Bu açıdan bakıldığında ise uzmanlığın ne olduğu, içeriğin ne kadar zengin olduğu, kaç tane yazarın oluşturduğu pek önemli değil benim kanımca.. Aynı çerçeveden bakmaya devam edersek, sizin önerdiğiniz "daha önce ödül alanlar ayrı kategoride değerlendirilsin" önerisi anlam kazanıyor. Hatta onlar için düzenlenecek yarışma zamanı bile ayrı olabilir, aslında en güzeli ise ödül alanların bir kez daha katılamıyor olmasıdır kanımca.. Zira daha önce ödül alanların reklamları çeşitli televizyonlarda, gazetelerde yapıldığı için haliyle takipçi sayılarında da -yarışmanın adil rekabet koşulları- mantığı ile örtüşmeyen bir avantajları var.. Yine aynı çerçeveden akıl yürütmeye devam ederek benim aklıma gelen öneri ise, blogların yaşlarına göre ayrı kategorilerde yarışmaları.. Örneğin 6 ay-1 sene geçmişi olan bloglar ( benimki gibi), 2 senesini doldurmuş bloglarla aynı kategoride yarışmamalı.. 5 seneyi deviren bloglarsa birbirleriyle yarışmalılar:)
    Yarışma sonuçları açıklanınca tahminimce Eurovision örneğinde olduğu gibi bir çok tartışma açılacaktır diye düşünüyorum. Her ne olursa olsun, yarışma yapılması, Bumerang'ın blog yazarlarına sahip çıkması güzel bir olay. Umarım yarışma kuralları seneye biraz daha kapsamlı detaylandırılabilir. Yarışanlara şimdiden bol şans:)
    NOT: En çalışkan blog kategorisinde şu an için ilk 50 içinde değilim, ama yarışma devam ediyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun için çok teşekkür ederim evde yazar, fakat şunu ekleme gereği duydum. Halk oylaması dediğin kısım ilk 10'a girene kadar. Yani ilk 10'a girmek için popüler olman gerekli haklısın. En fazla oy alanlara bakıyorlar. En fazla oy alan blogdan itibaren 10 blog her kategori için seçiliyor ve bu 10'arlık gruplar juri karşısına geçiyor ( en azından geçen sene bu uygulama yapılmıştı) şimdi durum böyle olunca. Senin dediğin Eurovision yarışma sistemi ile uyuşmuyor Blog Oscarları.. Çünkü 10 blog arasından seçimi juri yapacak. Benim yorumlarım aslında bu juri seçimiyle ilgili kısım içindi.. Umarım anlatabilmişimdir ;)

      Sil
  5. Evet biliyorum, iş zaten o halk oylamasını geçmekte.. Düşünsenize yüzlerce blog yarışmaya katılıyor, ilk 10'a kalacaksınız, popülerlik şart yani :)
    Bu aşamayı geçtikten sonra sizin söyledikleriniz önem kazanıyor. Evet, çok yazarlı bloglar ayrı kategoride olmalı, ödül kazanmışlar ayrı kategoride olmalı, uzmanlık alanları belki de baştan belirlenmeli.. Size katılıyorum bu görüşlerinizde, ama halk oylamasını geçme aşamasında biz yeni blogların ne günahı var değil mi ama:) Ben bloğumun geçmişi kadar çalışkanım, beş senelik bir blogla nasıl yarışabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. popüler olma konusunda tetikleyen bazı etmenler var.. Aynı düşüncedeyiz. Umarım hak eden bir blog kazanır.. En uzman blog gerçekten zor bir kategori, sonuçta benim yarıştığım en uzman olduğunuzu düşündüğünüz için bu kategoridesiniz... Ama uzmanlık bir kişi mi yoks abir ekip işimi olmalı bu soru gerçekten biraz kafa karıştırıyor bana göre.. Yani ekip çalışması ile yapılan bloglar gerçekten içerik olarak gerçekten çok daha dolu ve hızlı yol kat ediyorlar... 1 senelik olup tek kişi yazdığını düşün 1 senelik blog olup 20 kişinin yazdığını düşün... Süreç mi önemli yazar sayısı mı bu konu da incelenebilir :)))) Kısacası yoruma açık bir konu bu kategori konusu.. Umarım emek harcayan ve ödülü aldıktan sonra da o ödülün hakkını veren bir blog kazanır ;)

      Sil
  6. Ben ödül kategorilerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Kendi kategorim "En Uzman Blog" u örnek alalım. Uzmanlaşma arttıkça popülarite ister istemez düşecektir. Hal böyle olunca da oylamada ikl 10'a girmek zorlaşır. Bebek, sağlık vb. konular hem çok geniş (ne kadar uzman) hem de çok genel bir pazara hitabediyor. Ancak uzmanlık alanı daraldıkça ( yani en uzman olmaya başladıkça) (örnek : sağlıkta - renk körlüğü ile nasıl yaşanır) gibi konu daraldıkça, uzmanlaştıkça izleyicisi sayısı çok düşecek, bu da oy sayısını azaltacak ve muhtemelen ilk 10'a giremeyecektir. Ama uzmanlıksa uzmanlığına diyecek bir şey yok.

    Sanırım kategorilerin konu bazlı olması gerekirdi.

    Blogum için olan yorumunuza teşekkür eder, herkese başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzman kategorisi zor bir kategori. Konu ne kadar spesifik olursa izleyicisi o kadar azalıyor demişsiniz kesinlikle haklısınız. Bazı konuların izleyicisi meraklısı çok oluyor. Bu yüzden ben ilk 50 sıralamasına girmiş tüm blogları tebrik ediyorum. En azından katılan bloglar arasında ilk 50'ye girmişiz hepimiz... ;) Umarım ilk 10'a girebilir ve juri karşısına çıkabiliriz...
      Yorumunuz için ben de teşekkür ederim.

      Sil
  7. Merhaba,
    Gezi Jurnal blogum için yorumlarınıza teşekür ederim. Sanırım kafamdaki "hangi dalda aday olmalıyım?" çelişkisine güzel bir atıfta bulunmuşsunuz :) Alanımda daha uzmanları var elbette ;) Ama tarz olarak belki daha öne çıkabilirdim, neyse halktan geçer oy toplayamadık ;)

    Saygılar.

    www.gezijurnal.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam Murat, bende ilk 10a kalamadım. Oy toplamak zor gercekten. Bu arada insanları memnun etmek zor.. ilk 10 a kalsan bu sefer neden ilk 3 e kalamadım juriler neden beni secmedi diyecektin.. Kısacası üzülmeye gerek yok.. Seneye deneyecegiz ;)

      Sil
    2. Haklısınız, üstadım. "Azıcık okurum, kaygısız yazarım" diyorum.

      www.gezijurnal.com
      www.facebook.com/gezijurnal
      www.twitter.com/gezijurnal

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...