OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

11 Kasım 2013 Pazartesi

Geocache Kutu saklama kuralları ve ilginç bir Geocache Öyküsü

Geocaching'de Kutu bulmak kadar kutu saklamanın da önemini hep vurguluyorum. Biz Türkiye'deki oyuncular emekleme döneminde olduğumuz için (Türkiye'de şu anda saklı kutu sayısı 850 civarında) burada geocaching oynayanların  diğer ülkelerdeki oyunculara göre kutu saklamaya çok daha fazla önem vermeleri gerekiyor.


Etrafımızda ne kadar çok kutu olursa bu oyunun zevki o kadar fazla olur. Bunu başından beri söyleyip durduk. Peki kutu saklarken nelere dikkat etmemiz gerekiyor biliyor muyuz? İsterseniz kısaca bir gözden geçirelim..

Kutu saklama kuralları nedir?

- Saklayacağınız kutu SU GEÇİRMEZ olmalı (plastik olması önerilir)

- Sakladığını kutu içerisinde mutlaka bir kayıt defteri veya kayıt yapılabilecek kağıt bulunmalı (eğer defteri plastik bir torba içinde muhafaza ederseniz daha da güzel olur) 


Bu iki zorunlu kural dışında ek olarak yapılabilecekler; (zorunlu değildir) 

- kayıt defterine oyuncuların yazı yazabilmeleri için kalem
- daha popüler bir kutu olmasını sağlamak istiyorsanız TravelBug 
- ilginç bir kutu olmasını istiyorsanız kutunuzun üzerine farklı bir dizayn resim vs yapabilirsiniz.


Peki neden özellikle su geçirmez ve içinde kayıt defteri olmalı sorusuna en güzel cevabı sanırım aşağıdaki hikaye ile cevaplayabiliriz.

Sandra'nın 2010 senesinde sakladığı kutu 


Sandra, Kanada'lı bir geocache oyuncusu (nick:junglehair) Şu ana kadar 13000 civarında kutu bulmuş. 
70 adet civarında da kutu saklamış. Bu sakladıkları kutuların ortak özelliği SU GEÇİRMEZ olmaları diye özellikle belirtiyor Sandra. Çünkü 2010 senesinde sakladığı kutulardan biri, sel yüzünden kayboluyor ve yerine başka bir kutu saklıyor. Fakat işin ilginç yanı 3 sene sonra yani 2013 senesinde kendisine 2010 senesinde sakladığı kutu ile ilgili bir mail geliyor. 

E-mail'i okuduğunda anlıyor ki, 3 sene önce sel yüzünden kaybolduğunu düşündüğü kutu 60km sürüklenerek, bir ada'da başka bir geocacher oyuncu tarafından bulunmuş. Bulan kişi - Rob Bruce, şans eseri o bölgede kamp yaparken Sandra'nın geocache kutusunu buluyor. 

Tabi bu kutunun başka bir geocache oyuncusu tarafından bulunması da (Rob üzün süredir geocaching yapan deneyimli bir oyuncu) büyük bir şans. Çünkü Türkiye'de böyle bir olay olsaydı yüksek ihtimal o kutu hakkında kimse kutu sahibine haber vermek için mail atmazdı :) 


Kısacası 3 sene boyunca o kutunun bozulmadan saklı kalmasının tek nedeni yukarıda saydığımız 2 ana kural

1) Kutunun SU GEÇİRMEZ Olması  
2) İçinde düzgün doldurulmuş bir KAYIT DEFTERININ olması

Sandra'nın 60 km öteye giden bu hikayesi yüksek ihtimal Türkiye'de uzun süre olamayacak bir durum. Ama siz kutu saklayacaksanız lütfen su geçirmez olmasına, kutuda kayıt defteri bulunmasına ve tabi ki kutunun uzun yıllar bozulmadan saklanabilecek bir yerde olmasına dikkat edin... ;) 

iyi avlanmalar




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...