OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

3 Kasım 2013 Pazar

Hello Kitty Tarihçesi - Bağdat Caddesi Ataşehir Hello Kitty

1974: İlk Hello Kitty resmi; ilk defa 1 Kasım 1974'de  Londra'da Japon firması Sanrio tarafından plastik bir cüzdan üzerine dizayn edildi. O zamanlar Hello Kitty'nin bir adı yoktu. Mavi elbiseli sol kulağında kırmızı bir fiyonk olan beyaz bir kedi olarak ilk resmi çizildi. 


Beni tanıyanlar tanıyor tanımayanlar için 1977 doğumluyum. Suadiye'de ve Ataşehir'de Hello Kitty mağazaları açılınca yahu dedim nedir bu Hello Kitty fanatikliği? Kimler alıyor ne satılıyor ne zaman çıkmış bu marka diye merak ettim. Önce tarihçesini aradım. 


Bulduğum tarih beni inanın oldukça şaşırttı. 1974. Yani benim doğumumdan 3 sene öncesinde Hello Kitty Londra'da hayata gelmiş. Ne yalan söyliyeyim benden yaşlı olması beni şaşırtsa bile daha çok sevindirdi..Şimdi kendisine karşı biraz daha saygılıyım :D

Hello Kitty'i bir Japon firması yaratmış. Fakay kendisi Londra'da babası George White, annesi Mary White ve ikiz kardeşi Mimmy White ile yaşıyor. Nüfüs cüzdanındaki ismi de Kitty White ;) 

İkiz kardeşi Mimmy ile karışmamaları için kafalarına farklı renklerde kurdeleler takıyorlar. Sanrio' firmasının web sitesine göre Kitty'nin sıcakkanlı, çok sevecen bir karaktere sahip olduğu söyleniyor. Annesinin elmalı turtası en sevdiği yemek, ayrıca şekerleme, yıldızlar ve japon balığı da en sevdikleri arasındaymış. 
Okumayı ve resim yapmayı da çok seviyor. 3 elma ağırlığında ve 5 elma boyunda olan Hello Kitty'nin kan grubu da ''A+'' :)  
Sosyal çevresinde ise en çok tavşan Bunny, abi kardeş maymun Timmy ve Tammy ve köpecik Jody ile takılıyor.
Bağdat Caddesi

Şu ana kadar şaka gibi gelebilir sizlere ama Hello Kitty inanılmaz bir marka, her yıl 12000 adet farklı ürünle sevdikleri ile buluşuyor. Bu ürünler kozmetikten tutun da arabaya kadar değişkenlik gösterebiliyorlar. 

Mariah Carey ve Lady Gaga gibi bir çok kişi de Hello Kitty markasını konserlerinde veya kendi lansmanlarında kullanmış. Sol tarafta Lady Gaga'nın giydiği kostüm (kapitalizm her yerde) 

Beni en çok şaşırtan ise Hello Kitty markasının insanlar tarafından da benimsenmesi. 
Örneğin Tayvan'da yanlış yere park etme suçu bulunan bir polis  1 hafta boyunca Hello Kitty armalı uniforma giyme cezasına çarptırılması. 

Veya 1999'da bir seri katilin kurbanlarının yüzünü Hello Kitty karakterine cevirmeye çalışması bana oldukça ilginç geldi. 

2010 yılında popülaritesi azalmaya başlayan Hello Kitty'nin en fazla eleştirilen yönü ağzının olmayışı. Bu yüzden pokemon daha fazla TV'lerde boy göstermeye başladı. Ama ne olursa olsun Hello Kitty şu anda 39 yaşında ve konuşamasa bile halen oldukça ilgi gören bir marka. 

Pembe rengin fazlalığından rahatsız olmazsanız yakında Ataşehir mağazalarına gidip inceleme fırsatı bulacağım size o zaman daha da fazla bilgi vereceğim. :) Suadiye mağazasından bir kaç fotoğraf...

Bu arada Hello Kitty ürünlerini nereden online olaraknereden  satın alabileceğinizi araştırdım. Güvenilir bir site olan Armağan mağazasında oldukça fazla çeşitte  www.armagan.com.trHello Kitty ürünü var. Bilginiz olsun ;)




Daha fazla Hello Kitty ürünü için...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...