OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

21 Kasım 2013 Perşembe

Istanbul Geocaching Türkiye Etkinlikleri Tarihçesi

Bir geocaching oyuncusu olarak bu oyunun daha fazla kişiye ulaşması için ne kadar çaba gösterdiğimi duymayan kalmamıştır heralde. 2007 senesinde Kanada'da şans eseri haberdar olduğum bu oyun benim için çok eğlenceli bir hobi haline dönüştü. Bu oyun sayesinde bir sürü yeni kişi ile tanıştım yeni yer keşfettim ve bir sürü etkinliğe katıldım yaptım. 


Şimdi bu etkinliklerin kısa tarihçesini sizinle paylaşmak istiyorum. Eğer olur da bir gün Geocaching etkinliklerine katılırsanız ne zamandır bu etkinlikle yapılıyor bilginiz olmuş olur. :) 

Geocaching Türkiye Etkinlik Tarihçesi 


Her şey 2007 senesinde başladı demiştim ama Istanbul'da etkinlik kısmı benim bu oyunu yaygınlaştırmak istememle gelişti. İlk etkinliği evime yakın olan ve arkadaşımın mekanı TIME Cafe'de cumartesi günü yapmıştım. Bu etkinliği sadece burada OMActivities blog'da duyurmuş ve okuyucuların merak edenlerin gelmesini umarak açmıştım. Normalde etkinlikler geocaching.com sitesinde açılıyor ve bu sayede diğer oyuncular hangi etkinlikler kendilerine yakınsa ona gidebiliyorlar. Ben o zamanlar başka bir etkinliğe katılmadığım için sadece kutu saklayıp, saklı kutuları buluyordum. 


O zamanlar TIME Cafe'de yaptığım buluşmaları geocaching etkinliği olarak açabileceğimi bilmiyordum. Zaten Türkiye'de de bu oyunu oynayan sayısı parmakla gösterilecek kadardı. Bulduğum kutular ve sakladığım kutulara gelen yorumlardan tanıdığım bir kaç oyuncu vardı ama onlarla da hiç yüzyüze tanışma şansım olmamıştı. 

TIME Cafe toplantılarını haftalık yapmaya karar vermiştim. Her cumartesi sabah cafe'ye gidip brunch zamanı süresinde gelen olursa diye bekler, gelen bir kaç kişiye oyunu anlatırdım. (Genelde arkadaşlarım gelir beraber kahvaltı eder zaman geçirirdik :) ) 

Daha sonra Danley ile tanıştım. Danley 2010 senesinde geocaching'e başlamış ama Türkiye'de yaşadığı için benim kutuları da bulmaya başlamıştı. Bir gün (12-04-2010) Danley bana Amerika'dan Istanbul'a gelecek bir geocache oyuncu için geocaching etkinliği  düzenleyeceğini,  benim de (Local geocacher olarak) bu etkinliğe katılmamın eğlenceli olacağını söyledi. Sarah ile ben ilk geocaching etkinliğimize Danley sayesinde katılmış olduk. İşin ilginç yani Istanbul'daki katıldığım ilk geocaching etkinliğini bir Amerika'lı haber vermiş ve başka bir Amerika'lı organize etmişti. Ve nedense çok karizmatik oyuncular olarak ilk etkinliğimizi Hilton'da yapmıştık :) 

Daha sonra ikinci etkinliği 20-08-2011 tarihinde Sultanahmet civarında Pudding Shop'ta başka bir Amerikalı açtı. Bu sefer daha bilinçlenmiş -geocaching etkinliği nedir bilerek- gitmiştim. Etkinlikte 3-4 tane Türk oyuncu ile karşılaşmıştım. (Bu arada o karşılaştığım 4 kişiden hiç biri şu anda geocache oynamıyor.- Neden bıraktıklarını da inanın bilmiyorum? Acaba ne yapıyorlar?) 

Bu arada haftalık olarak organize etmeye çalıştığım TIME Cafe toplantılarından birinde Erhan'la tanıştım beraber eğlenceli bir küçük toplantı kahvaltı yapmıştık. Istanbul Blues Forumu kurucusu olduğunu etkinlik yapmayı ve organizasyon yapmayı çok sevdiğini anlattı. Daha sonra Geocaching Türkiye sitesi hakkında konuştuk. Ama o sitenin sahipleri ile bir türlü iletişime geçemedik. Halen de o sitenin sahipleri ile tanışıklığımız yok. Bunun üzerine Erhan Geocaching Türkiye Facebook Sayfası'nı kurma fikrini ortaya attı. O buluşmamız Geocaching Türkiye Facebook Sayfası kuruluşunun başlangış buluşması oldu :) Şu anda bu yazıyı yazarken 401 kişi tarafından sayfamız beğenilmişti.  
Ayrıca küçük toplantımız sonrası bana çıkışta arabası yeşil düldülü göstermişti ;) Fotoğrafı olsaydı ekleyecektim ama bu bilgisayarımda yok.  Eğer gönderirse o gün çektiğimiz anı fotoğrafını buraya ekleyeceğim. :) 


Daha sonra her şeyin bir anda daha hızlandığı ve daha eğlenceli hale geldiği 12.12.12 etkinlik zamanı geldi. Geocaching.com  bu tarihte yapılacak etkinlikler için özel bir sanal madalyon verileceğini belirtmişlerdi. Bende Istiklal Cadde'sinde kendi mekanı (Tag Cafe) olan bir arkadaşım ile konuşup orada ilk resmi GEOCACHING etkinliğimi açmaya karar verdim. Tabi bunu Danley'in yardımı ile yaptım. ;)  Bu etkinliğe Vstrom motorsiklet grubundan tanıdığım Hasan Oral'ı çağırdım. Oyun hakkında kulaktan dolma bilgisinin olduğunu ama zamanı ayarlayabilirse gelebileceğini söyledi. İyi ki gelmiş çünkü oyunu çok seviyor ve şu anda Türkiye'de en fazla FTF sahibi olan oyuncu oldu. Bakalım bu rekorunu ele geçirebilecek bir oyuncu çıkacak mı?

Daha sonra Danley Almanya'dan bir oyuncunun Istanbul'a turistik olarak geleceğini ve Danley ile buluşup TB değiş tokuşu yapmak istediğini söyledi. Geocaching.com üzerinden oyuncular diğer kutu sahibi oyuncularla iletişim kurabiliyorlar. Bu nedenle Danley  Üsküdar'da bir etkinlik daha açtı ve bende buradan oyunculara duyurdum. Zaman geçtikçe daha fazla kişi oyunu duymaya ve oyunu merak etmeye başladı. Üsküdar'daki uluslararası toplantımıza 10 geocaching (etkinlikle ilgili yazım) oyuncusu ayrıca oyunu daha önceden duymamış ama merak eden de bir sürü kişi katıldı. 


Artık bu etkinlikleri aylık olarak minimum bir kere yapmamız gerektiğine karar verdik. 04-05-2012 öğlen saatinde Tag Cafe'de 12.12.12 etkinliğini yaptığımız yerde ilk ismini Geleneksel Istanbul Toplantımızı yapmış olduk. Öğlen zamanı olduğu için ve haftasonu olduğundan sadece yabancı turist oyuncular katılabildi. 


Bir sonraki toplantıyı 04-06-2012 tarihinde Ayasofya Hürrem Cafe'de yaptık. Yabancı turistlerin daha fazla bu oyunu bildiğini düşünerek bu stratejik yeri seçtik. 8 oyuncunun katıldığı etkinliğimiz eğlenceli geçti.Daha sonra sırası ile 09-07-2012,  çok eğlendiğimiz etkinliğimiz 06-08-2012, 24-08-2012 tarihinde Türkiye'nin ilk CITO etkinliğini (CITO etkinliği fotoğrafları) yaptık.


 Bu etkinlik çok eğlenceli ve güzel geçti. Bumerang ve Dominos'un etkinliğimize sponsor olduğu çevre sosyal sorumluluk geocaching etkinliğimize çoğunluğun Türk olduğu 15 oyuncu toplam 30 kişi katıldı. 

Daha sonra Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında etkinlikleri ayda iki kere olmak üzere çoğalttık. Bu sayede ayda 2 kez toplanabilecektik.  02-09-2012 Avrupa yakasında Sirkeci Garında ilk Orient Express Etkinliğimizi yaptık.


 10-09-2012 de ismini GIT-BUL (Geocaching Istanbul Traditional Buluşma) olarak değiştirdiğimiz etkinliğimizi yaptık. Bu etkinlikte yeni başlayacak oyunculara yönelik özel kutular sakladık. Bu sayede oyuna ilk başlayacak kişiler bu etkinliklere katılıp ilk deneyimlerini yaşayacaklar ve bize sormak istediklerini direk olarak sorabileceklerdi. Sırası ile 27-09 Orient Express  , Geocaching Space Etkinliği   ve 28-10-2013 etkinliklerini yaptık... Geocaching Space Etkinliği oldukça eğlenceli ve farklı geçti.. Hatta Erhan o gece ile ilgili çok güzel bir video hazırladı ;) 



Tabi eğlenceli buluşmalarımız bitmedi, 17 Kasım 2013 Avrasya Maratonu'nda da vardık ;)



Şimdi de sırada yeni etkinliğimiz var.....

G.I.T. - BUL / December 2013 - Aralık 2013 


11.12.13 etkinliği. 



Kadıköy Balon Cafe'de yapacağız ve bu sefer ulaşım zorluğunu bahane eden arkadaşlara gelmemeleri için başka bir sebep bulmaları için zorlayacağız :) 

Tarih 11.12.13, buluşma saati 19.00

11.12.13 tarihinde yapacağımız etkinlikte bu oyunu bilmeyen herkesi davet ediyoruz. Etkinliğimizde oyunu daha önce hiç oynamamış kişilere özel olarak sakladığımız kutuları bulma şansı vereceğiz. Magellan GPS firması sponsorluğunda yeni arkadaşların GPS'e alışmaları için GPS kullanımı gösterecekler. Ayrıca yeni katılan arkadaşlar arasından iki kişiye yapacağımız çekilişle Geocaching rozeti vereceğiz. 

Etkinliklerimizin hepsi ücretsizdir. Eğer geocaching oyunu ilginizi çekiyorsa veya merak ediyorsanız mutlaka bize katılın. En azından tanışmış oluruz ;) 

Daha önce define avı tarzı oyunlarından keyif aldıysanız maceraperest bir ruha sahipseniz GEOCACHİNG tam size göre.. ;) 

İşte Istanbul Geocaching Etkinliklerinin tarihçesini hızlı bir şekilde görmüş oldunuz. Bu etkinliği kaçırırsanız üzülmeyin bizi takip ederseniz bir sonraki etkinliğimizde bize katılırsınız...
Görüşmek üzere.

şimdi bizi daha fazla takip etmek istiyorsanız.
Geocaching Facebook Grubumuza katılın... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...