OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

16 Aralık 2013 Pazartesi

Geocaching Aralık toplantisinda neler oldu? 11.12.13 Istanbul Geocaching

Geçen sene 12.12.12 tarihi çok ilginç gelmesine rağmen tarih yazımlarının ülkelere göre farklılık göstermesi 11.12.13 tarihini dünya genelinde kutlanmasını engelledi. (bazı ülkeler 12.11.13 yazıyorlar)
Ama biz Geocaching Türkiye Ekibi olarak bu tarihi kaçırmadık ve Istanbul'da kar ve trafiğin berbat olmasına rağmen buluştuk. Toplantımızı bu sefer Kadıköy'ün içinde sahile sıfır (ulaşımı çok rahat) Balon Kafe'de yaptık. 


Çekirdek kadromuz toplantı mekanına ilk gelmiş masayı ayarlamış hatta yeni katılacaklar için özel kutular saklamıştı. (bu arada kendimi çekirdek kadrodan saymam da süper bir durum değil mi?)  

Aylık olarak yaptığımız geocaching toplantılarında oyunu daha önce hiç oynamamış arkadaşlarımız için kutular (geocaching.com'da listelenmemiş) saklıyoruz. Bu sayede yeni arkadaşlarımız toplantıda bizle tanışıp oyunun kurallarını öğrendikten sonra maksimum 40-50 metre uzaklıktaki sakladığımız kutuları buluyorlar. (bu sefer 3 adet yeni kutu saklamıştık)
Bu küçük demo, yeni  oyuncuların oyuna adaptasyonları için oldukça işe yarıyor. Kutuların nerelere saklandığını ne boyutta olduklarını küçük de olsa bir örnek oyunuyla öğrenmiş oluyorlar. Bu arada kutularımızdan biri de Sponsorlu kutuydu. Bir dahaki toplantımıza gelirseniz belki sponsorlu kutularımızdan birini bulup sizler de farklı ödüller kazanabilirsiniz kim bilir? Hediye kazanmak kim istemez...:)))




Neyse toplatımızı anlatmaya devam edeyim:
Havanın soğuk olmasına aldırmadan Kartal'dan katılan Steve ve Eyüp'ten toplantımıza gelen Luca yabancı (ingiliz ve italyan) kontenjanından oyuncularımızdı. :)
Diğer katılımcılar Anadolu yakasından geldiler. (Bu arada Almanya'dan gelen Ufuk'u da unutmayalım, onu Avrupa kadrosuna koyuyorum...) Saat 20.00 gibi masamız kalabalıklaştı. Genel olarak konumuz tabii ki geocaching kuralları ve malzemeleri hakkındaydı. /yukarıdaki fotoğraflarda masamızı ve ekibi görebilirsiniz..

Toplantılarımıza katılanlar yeni bilgiler öğreniyor:

600'den fazla kutu bulan Steve, yurtdışında smartphone ile nasıl multi cache bulabileceğini bizden öğrendi ;) Şimdi oyunu hiç bilmeyenler bu ne diyor yahu diyebilir. Açıklamaya çalışayım.  Oyunu GPS özelliği olan smartphone telefonlarla oynayabiliyorsunuz. Iphone uygulaması oldukça güzel ve internete sürekli bağlı olmadan (daha önceden wifi aracılığı ile tüm bilgileri cep telefonuna indirerek) şehir içinde iphone internet ozelligi kapalıyken bile GPS gibi kullanabiliyorsunuz. Bu sayede kayıtlı kutuları telefonla rahatca bulabiliyorsunuz. Ama işin ilginç yanı bundan sonra başlıyor. Eğer siz multi cache dediğimiz birden fazla adımla bulunabilen kutulardan arıyorsanız. O zaman yeni noktaları add waypoint olarak eklemeniz gerekiyor. İşte iphone uygulamasında bu özellik çoğu kullanıcı tarafından bilinmiyor. Steve'de 600 üzerinde kutu bulmasına rağmen bu özelliği bilmiyormuş. 
Toplantılarımıza katılarak yeni bir şey öğrenmiş oldu. ;) Bu arada bu bilgi sayasinde Burçin ve Ahmet'te yurtdışına gittiklerinde artık cep telefonlarını kullanıp kutu bulabilecekler...

Yeni kutular yeni kurallar derken bu sefer diğer toplantılardan farklı olarak video gösterimi yaptık. Erhan ve Emre'nin daha önceden çektiği videolarla Hasan'nın arılı videosu oldukça ilgi çekti. Daha önceden seyretmeyenler bu videoları izlediler. (youtube'da bu videoları bulabilirsiniz) 

Ayrıca Couchsurfing, homexchange, ingress, tshirt dizaynları, çekilişler, Ankara toplantısı gibi konularda da konuştuk. Kararlar aldık malzeme ve yeni kutu saklama taktikleri geliştirdik...

Son olarak da özel sakladığımı kutulardan birini Event cache olarak geocaching.com 'da listelemeye  karar verdik. Bu sayede katılan oyuncular event cache'e log yaparak bu günü ölümsüzleştirdiler diye düşündük. Tabi Steve yeni öğrendiği uygulama ayarı ile gidip (kimseye çaktırmadan) kutuyu ILK bulan oldu (FTF) Steve'in ilk bulan olması Burçin'i biraz şaşırtsa da Hasan'ın FTF yapamaması bizi oldukça eğlendirdi :) 

Katılan tüm oyunculara teşekkür ediyor, katılamayanlara da bir sonraki toplantıya gelin diyerek bu küçük etkinlik yazısını burada bitiriyorum. Hala geocaching nedir bilmiyor veya hiç duymadıysanız lütfen google amcaya geocaching nedir diye sorunuz!! :D

Bir sonraki toplantımızda görüşmek üzere.. ;) 

Dip not:
Toplantılarımızın ne zaman olacağını bizi takip ederek öğrenebilirsiniz. ( Link )
Toplantılarımızın fotoğraflarını vs Geocaching Facebook sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
Geocaching Grubu Toplanzi sayfası ( Link

2 yorum:

  1. Keşke bende buralarda bulunabilsem. Ancak yaşadığım şehir uzak kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşadığınız şehir hangisi?
      sizin bolgenizde de saklı kutular olabilir ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...