OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

30 Ocak 2014 Perşembe

Geocaching neden bu kadar keyifli?

Logbook - Geocaching kutularının içinde bulunması gereken zorunlu elemanlardan biridir. Daha önceden logbook nedir konulu bir yazıda detaylı olarak niye kutularda kayıt defteri olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Bu yazıda logbook'lar sayesinde geocaching'i neden sevdiğimi bir kere daha anlatma şansı bulacağım. 

Logbook'lar çeşitli büyüklüklerde olabilirler. Örneğin Micro kutularda sadece log kağıtları bulunmaktadır. Logbook'ların asıl amacı oyuncuların gerçekten kutuları bulup bulmadığını anlamak içindir. Ama bunun dışında eğer güzel bir kayıt defteri hazırladıysanız ve ortam müsaitse oyuncunun zamanı varsa bazen kayıt defterlerine yazılanlar çok ilginç olabilir. Sizde kutu sahibi olarak o kayıtları daha sonradan okuyabilirsiniz....

kutuyu bulanların ne hissettiklerini, nereden geldiklerini, neden kutunun hoşlarına gittiğini hepsini burada bulabilirsiniz... 

işte şimdi size sahip olduğum kutulardan sadece birinin kayıt defterinden örnekler göstermek istiyorum. 

iyi okumalar. (tabi okuyabilirseniz) 
;)

















2 yorum:

  1. Benim bulduğum ilk kutulardan biri bu, 3. fotoda da kaydım var, ama sonuncudaki Andersson'un ki gibi güzel değil :)
    Kayıt defterleri ile ilgili ilginç bir anı da, sel-ist'in Ayvalık'taki Çataltepe kutusunun durumudur. Berimle birlikte tepeye çıktığında, kutuyu kendisi de yerinde bulamadı. Etrafı biraz araştırınca, kutunun sakladığı yerden biraz uzakta, açıkta durduğunu gördük. Kayıt defterinde de oyunla ilgisi olmayan, Muggle diye adlandırdığımız kişilerin yazdığı şiirler, aşk itirafları vs. vardı. Yani başkaları kutuyu bulmuş ama bozmadan, anladıkları şekilde içine duygularını yazmışlar. Hoş bir durumdu; yine de kutuyu başka bir yere saklayıp, geocaching.com sayfasındaki koordinatları değiştirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. logbook'a dusunceleri yazmak kadar yazılmısları okumak cok eglenceli oluyor. tabi bunun olabilmesi icin rahat rahat yazılacak bir ortam gerekıyor..
      oyunu bilmeyen kişilerin kayıt defterıne yazı yazmaları aslında cok ılgınc.. ne dusunceyle yazmıslar bılemıyorum ama bende o kayıt defterını bulsam şaşırırdım kesin :))))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...