OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

18 Mart 2014 Salı

15 Mart 2014 Ankara Geocaching Etkinliginde Neler oldu???

Geocaching Türkiye Oyuncuları Ankara'nın ilk Geocaching Etkinliğini 15 Mart 2014 tarihinde yaptılar. Bu ekipte yer aldığım için hem çok mutluyum hem de çok gururlandım. 
Mutlu olmamın nedeni geocaching ailesi her geçen gün daha da büyüyor. Örneğin Ankara'da Hacettepe Trekking Grubu bizimleydi. Bir sürü üniversiteli doğasever bizimle birlikte geocaching deneyimi yaşadılar.
Gururluyum çünkü Ankara'da bu oyunu oynayan ama daha önceden hiç yüzyüze tanışmadığımız bir oyuncu arkadaşımızın bizi düşünerek önemli bir konuda bizim için bir süpriz hazırlamış. 

Şimdi çok uzatmadan 15 Mart günü Ankara etkinliğimizi detaylı bir şekilde anlatmaya çalışayım.

15 Mart 2014 (sabah saat 4AM)




Istanbul'dan giden grup olarak hareket edeceğimizden acaba minibüsle gidersek daha mı iyi olur diye düşünmüştük. Fakat geri dönüş tarihleri herkesin farklı olduğundan minibüs planımızı iptal etmek zorunda kaldık. Otobüsle gitmeye karar verdik. Sabah çok erken saatte Ankara'da olmayalım diye Istanbul'dan saat sabah 4 'te kalkan otobüse binmeye karar verdik. Yolculuk 5 saat sürdü. Saat 9 gibi Ankara otogarında olduk. Ekip 9 kişiydi. (haoral, omaggo, sel-ist, bulcacher, artcacher, elleist, bear-luca, svgsvn + 1 adet muggle)  



sel-ist'in daha önceden telefonla konuşarak bize katılması için ikna ettiği Ankara'lı arkadaşı bdry araba ile otogara bizi almaya geldi. Bu sayede Ankara'da transfer sorunumuz çözülmüş oldu. Tüm gün boyunca yanımızda olan ve 2 adet araba ayarlayarak bize transfer desteğinde bulunan bdry'ye çok teşekkür ederim. Onun sayesinde daha fazla geocache kutusu bulmuş olduk. Arabalar da olmasaydı daha fazla ne kadar yorulabilirdik bilemiyorum...


Ayrıca Ankara'yı bilen bir rehberimiz olduğu için de şanslıydık. Bdry bizi kahvaltı yapabileceğimiz bir yere götürdü. Orada Ankara'da yapacaklarımızı kısaca planladık ve hızlı bir şekilde kahvaltımızı yaparak ODTÜ'ye doğru yola çıktık.

Hacettepe Trekking Grubu başkanı Tugba ile Ankara Geocaching Etkinliği hakkında daha önceden konuşmuştum. Bizim geleceğimizi duyunca çok mutlu olduğunu kendi grubundan doğaseverlerin geocaching ile ilgilenebileceğini duyuru yapabileceğini söylemişti. Kendisine afiş ve etrafa duyuru yapabilmesi için  geocaching bilgilendirme fly'erları göndermiştik. ODTÜ kampüsü içinde buluşacağımız için izin konusunda da Tugba bize yardımcı oldu. Bu yüzden özellikle Tuğba'ya çok teşekkür ederim. Sabah otobüsten indikten sonra, Tuğba ile bir kaç telefon görüşmesi sonrası ODTÜ içinde Çatı kantinde buluşma kararı verdik. ;)


Saat 11.30 ODTÜ ÇATI 


Istanbul'dan gelen 8 geocacher ve Hacettepe Trekking Grubu (yaklaşık 25 kişi) ODTÜ Çatı'da buluştuk. Onların enerjileri ve geocaching'e karşı merakları bizi çok sevindirdi. Haoral sel-ist svgsvn ve ben elimizden geldiğince yoğun bir şekilde geocaching sunumu yaptık. Oyunun kurallarını, nasıl oynandığını, oynamak için nelere ihtiyaç olduğunu anlattık. Aralarından bazılarının biz gelmeden geocaching.com'a üye olması ve cep telefonlarına uygulamaları indirmesi bizi çok sevindirdi. 1 saate yakın teori sonrası pratik yapma zamanı geldi diyerek, grubu kampus içindeki 5 adet kutuyu bulmak üzere hareket ettirdik...

ODTÜ süprizi

İlk saklı jeozula'ya (geocache) geldiğimizde şunu fark ettik ki, ODTÜ'de bu oyunu oynayan bir geocacher arkadasımız (gokhangokartunal) bizim için özel bir bulmaca hazırlamıştı. Bunu beklemiyorduk. Şaşırdık?!  :)


Bulmaca çok basit olmasına ragmen bizim için hazırlanmış olması bizi çok sevindirdi. Bu sayede yeni başlayan oyuncular da bizimle bu bulmacayı çözme şansı yakaladılar. Bu arada gruptan oyunun prensiplerini öğrenmeye başlayanlar kendi GPS'leri ile gruptan ayrılarak kendileri kutu bulmaya başladılar. Ekip ilk başta toplu olarak hareket ederken şimdi artık küçük gruplara bölünmüştü. Ama hedef noktalar belli olduğundan her noktada tekrardan birleşiyorduk.  ODTÜ içinde 5 adet kutuyu Trekking Grubu ile birlikte bulduk. Bulmacayı çözerek süpriz kutunun olduğu koordinatı çözdük. 



Artık ayrılma vakti



Trekking grubuna katıldıkları için ve Tugba'ya katkılarından dolayı teşekkür ettik ve toplu fotoğraflarımızı çekerek Trekking grubundan ayrıldık. Ayrıldık derken halen ODTÜ içindeydik. (Daha önce ODTÜ'ye gelmediğimden kampüsün ne kadar büyük olduğunu duymuş ama görmemiştim! :))  bulcacher, artcacher, elle, bear-luca ile ÇATI'da tekrardan buluştuk. Şansımıza 15 Mart 2014 tarihinde hava çok güzeldi. Güneş altında bir masaya oturarak öğle yemeğimizi yedik. Yemek sonrası süpriz kutuyu bulmak için arabalarımıza bindik. (Araba olmasaydı ne yapardık inanın bilmiyorum) 


Süpriiiiz - Artık ODTÜ içinde bizim de bir ağacımız var. 



Evet size yazının başında gurur duydum dediğim konuya geldim. Geocaching oyunu oynayan kişiler gerçekten farklı oluyorlar. Doğasever, çocuk ruhlu, teknoloji ile barışık, düşünceli, çevreci vs.. Bu etkinlikte de bunu bir kez daha anladım. Bulmacalar bizi bir koordinata götürdü. Orada bizim için hazırlanmış bir kutu bekliyordum. Ama çok daha fazlası ile karşılaştım. Koordinatın olduğu noktaya bir ELMA AĞACI fidanı bırakılmıştı. Üstelik fidanın dikileceği nokta kazılmıştı. Kazılan deliğin içinde bir keser, ve bizim için bırakılmış bir kutu ve not vardı. İşte o anda dedim ki bu oyunu oynayan kişiler gerçekten özel kişiler. Daha önce yüzyüze tanışmadığımız hiç görüşmediğimiz  bir oyuncu bizim geleceğimizi bildiğinden bize bir süpriz yapmıştı.  İnanın hepimiz çok şaşırdık ve notu okuyunca çok duygulandık.  Hemen ağacı yerine gömdük ve yanımızdaki su ile suladık. Fotoğraflarımızı çektik ve küçük bir süpriz kutu hazırlayarak biz de kendisine jest yapmaya çalıştık. 


Artık bizim de ODTÜ içinde bir adet ağacımız var. Teşekkürler gokhangokartunal

Arabalara binerek ODTÜ'den çıktık ve yeni saklanmış FTF yapılmamış bir kutu hepimizin iştahını kabartıyordu. Ankara'lı geocacher jemoca'nın sakladığı bu kutu daha önce kimse tarafından bulunmamıştı. Ama öncesinde ODTÜ çevresindeki 2 kutuya uğramaya karar verdik. Jeozula'lardan biri yerindeydi diğeri kaybolmuştu. Daha sonra da şehir merkezine daha yakın olan jemoca'nın kutusuna uğradık...  FTF (First to Find) yaptık. 


Arabaları bıraktıktan sonra 2008 senesinde Ankara'ya geldiğimde bulamadığım bir kutuyu tekrar deneme şansı buldum. Herkes akşamki buluşma noktasından önce son bir kutu daha bulmaya karar verdi. Taksi ile Botanik parka ulaştık ve kutuyu zor da olsa bulduk. Ama çooook yorulmuştuk. 


Saat 18.00 gibi Tunalı Hilmi Caddesi kalabalıklaşmıştı. Buluşma mekanımıza yürüyerek indik. içeri girdiğimizde bizden önce taksi ile gelen arkadaşlarımız (kendileri yorularak, yürümeme kararı almışlardı) buluşma mekanı içeride masamızı hazırlamıştı. 20-25 kişi civarında kişi asıl toplantı noktası olarak işaretlenmiş bu noktada toplaşmış olduk. 


Yeni arkadaşlarla tanıştık muhabbet ettik ve Ankara'da daha fazla etkinlik yapılmalı, ileride mutlaka bir daha geleceğiz diyerek Istanbul'a geri dönmek için yola çıkmaya karar verdik. 


Geri dönüşte (bulcacher, artcacher, bear-luca, omaggo, svgsvn) Ramazan'ın bizim için sakladığı kutuyu bulmaya karar verdik FTF çılgınlığı ne kadar yorgun olursak olalım devam etti... :)



Saat 10 gibi AŞ-Tİ otogarda olduk ve otobüsümüz saat 11'de hareket etti... 


Ankara Etkinliğinden Aklımda kalanlar:

- ODTÜ'de Elma Ağacı Süprizi çok güzeldi.  Ankara'da dikili bir ağacımız oldu.
- 2 FTF yaptık, etkinlikle birlikte 10 kutu ziyaret ettik
- 50 kişiye yakın yeni potansiyel geocacher ile tanıştık. Umarız aktif olarak oynamaya başlarlar...
- Sabah saat 4'te başlayan maraton, ertesi gün 4'te son buldu. ÇOK AMA ÇOK YORULDUK!
- Ortalama 8-9 km yürüdük.
- Çok ama çok eğlendik bol bol fotoğraf çektik.




Katılan diğer arkadaşlarım ne hissetti bilmiyorum ama benim için çok güzel bir Etkinlikti. Eğer unuttuğum bir şeyler varsa lütfen aşağıya ekleyin. Bu sayede daha detaylı bir yazı yazmış oluruz...
Ankara'ya tekrardan selamlar.. Tekrar görüşmek üzere..

Facebook sayfamız : Geocaching Turkiye 

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Katıldığınız için teşekkürler Ayak Takımı... Ama geocaching etkinliklerini daha aktif olarak ayarlayıp.. oyuncu yaratmamız lazım. Bu konuda acil proje hazırlayalım ve uygulayalım..
      Mayıs ayındaki karting organizasyonu hakkında da lütfen bizi bilgilendirmeyi unutma ;)

      Sil
  2. Çok harika bir etkinlik olmuş. Bana anca senin yazılarını okumak düşüyor abi :) Bu güzel etkinliğin bu kadar güzel geçmesinde emeği olan herkese teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat sen tüm etkinliklere davetlisin ve ayrıca gelmesen bile mutlaka senden bahsediliyor.. Cunku geocaching konusunda cok ilgili oldugunu hepimiz biliyoruz.. Mutlaka senin de katılacagın bir etkinlik yapacagız.. Ama senin de biraz caba gosterip zaman ayırman lazım :))))
      Istanbul olmadı Ankara olmadı bi de neresi vardı? Ayvalık olmadı? di mi ama :D

      Sil
    2. Doğru abi. Biraz da suç benim. Daha önce konuşmuştuk. Belki benim ev sahipliğini üstleneceğim bir Balıkesir buluşması mesela. :) Neden olmasın? :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...