OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Geocaching nedir? 2014 Bahar kutuları ve geocaching.com çeviri çalışması

Uzun bir aradan sonra uygun zamanı bulup Geocaching avına çıktım. Bu aşağıda gördüğünüz fotoğraflar bulduğum bazı kutular ve onların kayıt defterleri. Hazır bahar gelmişken bir hatırlatma yapayım istiyorum. 


Geocaching nedir?


Geocaching GPS cihazının kullanımını yaygınlaştırmak için başlatılmış bir oyun. Oyunun kuralları çok basit. Su geçirmeyen bir plastik kutuya kayıt defteri koyuyorsunuz. O kutuyu toprağın altına gömmeden güzelce saklıyorsunuz. Sakladığınız koorinatları da geocaching.com sitesine kaydediyorsunuz. Diğer oyuncular da sizin sakladığınız bu kutuları buluyorlar. Şu anda Türkiye'de aktif olarak 1000'den fazla kutu saklı. Dünyada bu sayı 2 milyonun üzerinde. Tabi verdiğim rakkamlar resmi site geocaching.com verileri. Her geçen gün saklı kutu sayıları artıyor, oyunun eğlencesi daha da fazlalaşıyor.

Kutu çeşitleri 

  • Klasik Kutu
  • Multi Kutu
  • Bulmaca Kutu
  • Etkinlik Kutusu
  • CITO 



Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz kutular klasik kutu örnekleri. Multi Kutularda, kutuya ulaşmanız için birden fazla koordinata gitmeniz gerekiyor. Bulmacalı kutular ise kutunun sahibinin yaratıcılığına kalmış. Size bir SUDOKU bulmacası veya başka aklınıza gelmeyecek farklı türde sorular sorarak koordinatları bulmanızı isteyebilir. Etkinlik kutuları daha fazla geocacher oyuncusu ile tanışmanızı ve hikayelerinizi paylaşmanız için yapılan etkinlikler. (Her oyuncu etkinlik açabiliyor) CITO ise Çevreye Duyarlı oyuncular yaratmak için Geocaching.com 'un başlattığı Çevre Sosyal Sorumluluk Etkinliklerine verilen isim. (Cache in Trash Out) 

Geocaching hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız OMActivities.com Geocaching bölümüne bakmanızı öneririm. Bu arada güzel bir haber vereyim. Geocaching.com resmi sitesini şu anda türkçeleştirme çalışması yapıyoruz. Geocaching oyuncusu 5 arkadaş en kısa sürede sizlere geocaching.com'un türkçe olarak kullanmanızı sağlamak için çalışıyoruz. (omaggo,haoral,svgsvn,sel-ist ve Andersson) Ama site türkçeleşene kadar arşiv bölümündeki türkçe geocaching bilgilerine ulaşabilirsiniz... iyi avlanmalar.

Etkinliklere katılmak istiyorsanız lütfen takip edin ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...