OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

29 Eylül 2014 Pazartesi

Haftasonu YELP ile birlikte Sultanahmet Geocaching Etkinligi

OMA enerjisi yayılmaya devam ediyor. Bu haftasonu (28 Eylül 2014) YELP ekibi ile birlikte küçük bir Geocaching Etkinliği yaptık. Daha önce sadece ismini duydukları Geocaching Oyunu'nu bizimle birlikte Sultanahmet bölgesinde ilk defa deneyimlediler. Daha sonra da beraber geocaching.com resmi sitesinde kayıtlı olan Orient Express Geocaching Etkinliği'ne katıldık. 



Yeni oyuncuların kutuları bulduklarında sevinçten çığlık atmaları bize geocaching oyununu oldukça fazla sevdiklerini hissettirdi.  Tabi zaman geçtikçe ne kadar oyuna bağlı kaldıklarını göreceğiz ;)

Haftasonu Sultanahmet'de neler yaptık?



Haftasonu olması Sultanahmet'in tenhalaşmasını sağlamamıştı. (Turizm bölgesi ne de olsa)  Üstelik hava da kapalı ve rüzgarlıydı. Yağmur ara ara yağıyordu ama biz demo'ya çıktığımızda şansımıza hiç yağmur yağmadı.  Öncelikle YELP ekibine (çoğunluk YELP'ci olduğu için öyle hitap ediyorum) rüzgarlı ve kapalı havaya rağmen gelip etkinliğe katıldıkları için teşekkür ederim.

Etkinlik öncesinde Geocaching hakkında kısa bir bilgilendirme (teorik geo-101 dersi) verildi. :)) Daha sonra da grubun enerjisine göre bir kaç tane geocaching kutusu bulundu. Neler yapılmalı neler yapılmamalı beraber deneyimlendi. 

Bu arada Teorik ders cümlesini merak etmeyin toplam 15 dakika sürüyor. Bazen insanlar teorik ders dediğimde: ''neee, ders mi?'' diye endişelendiklerini duyuyoruz ama oyunu hiç bilmeyenlere kısa bir bilgilendirme gerçekten gerekli oluyor. 


Dünyada ve Türkiyede Geocaching'in son durumu?

2010 senesinden beri Türkiye'den geocaching.com sitesine kayıt olan 2183 yeni oyuncu var.
Almanya'da aktif oyuncu sayısı 290.000.
Dünyada şu anda 2milyon 500bin resmi kutu saklı. Bunun 1milyonu Amerika'da.
Türkiye'de ise saklı kutu sayısı 1120




Etkinliklerimize katılmak ve bizi takip etmek için 

Facebook grubumuz
Email grubumuz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...