OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

28 Ekim 2014 Salı

Avrupa'nın en büyük Dinozor Tema Parkı Türkiye'de - Jurassic Land Deneyimimiz

Dikkat! Şimdi okuyacaklarınız sizi şaşırtabilir, biz gidip gördük! Şaşırdık! Şimdi şaşırma sırası sizde. Neden mi? Buyrun okuyun... 
  • Avrupa'nın en büyük DİNOZOR Tema Parkı Istanbul'da.
  • Jurassic Land - Dünyanın en iyi DİNOZOR Müzeleri Listesinde ilk 10 içinde.
  • 96 kişilik kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük 4 boyutlu sineması Jurassic Land içinde.
  • JurassicLand toplam 10.000m2 alanda 15 ayrı ünitesi ile  2011 senesinden beri faaliyetini Istanbul'da...
Şaşırdınız mı?  Daha bitmedi... :) 



Biz gittik gördük beğendik. Bakalım siz ne diyeceksiniz? 

Parka girdiğimizde ilk olarak müze bölümü ile karşılaştık. Burada dünyanın her yerinden gelen dinazor iskeletlerini, tarih öncesi dönemin suda yaşayan canlılarını görebiliyorsunuz. Ama buranın en hoşumuza giden kısmı içeride teatral bir kurgu olması. 

JURASSIC LAND için oluşturulmuş Teatral KURGU: 

İnşaat temel çalışmaları sırasında bulunan kemikler üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda, araştırmalar derinleştirilerek yer kabuğunun 210 km altında bir iç deniz keşfediliyor. Araştırmalar sonucu dinozorların yaşadığı bir adaya rastlanıyor...
Artık keşif zamanı! Önce Jurassic Land adasına heyecanlı bir seyahatle (Juracopter ile) uçulması gerekiyor.. Ardından her bölümü sürprizlerle dolu Bilim Merkezi'nde gözlem ve deneyim yapılıyor... 

Biz Ne Mi Yaptık?


İçeri girip müzeyi geçtikten sonra araştırmaların yapıldığı adaya gitmek için 4 boyutlu 6 efektli sinema Jurokoptere bindik. Burada özel olarak hazırlanmış 6 efektli sinemayı seyrettikten sonra Jurassic Land Adası'na ulaştık. Buradan itibaren adanın üzerinde kurulmuş olan Bilim Merkezi'ni ziyaret ettik. 




Bilim merkezi toplam 5 bölümden oluşuyor. Kuluçka bölümü. Burada yumurtlardan çıkan dinazorları gözlemliyebiliyorsunuz. Kuluçka bölümünden sonra yeni doğan ünitesini görüyorsunuz. Burada yeni anne olmuş dinozorları ve yavrularını görüyorsunuz. Arkasından sizi veteriner ünitesi bekliyor. Burada tedavi olan dinozorları görüyorsunuz. Bu bölümden sonra da uysallar (ot ve balık yiyen uysal dinozorlar) ve vahşiler (ünlü T-Rex ve Sginaraurus) bölümünü görüyorsunuz. 

Bu arada dinazorların hareketli Animatronik Robotlar olduğunu da unutmayalım. :) Bilim merkezi turu vahşiler ünitesi ile son buluyor. 




Şu bir gerçek ki biz bile etkilendiysek çocukların bu geziden etkilenmemesine imkan yok. Eğer ki çocuğunuza 160 milyon yıldan fazla yaşamış bu ilginç canlıları görsel olarak anlatmak istiyorsanız JURASSIK LAND Tema Parkı kaçırmamanız gereken bir deneyim! 




Tur tamamlandıktan sonra isterseniz çocuklarınızla oyun parkında vakit geçirebilir, yumurta bulmak için kazı yapabilir, Dino Ride aktivitesinde T-Rex gibi dinazorların sırtına binebilir, yumurta boyayabilir ve boyadığınız yumurtaları yanınıza alabilirsiniz.  



Jurassic Land aynı zamanda Türkiye'nin en büyük (600m2) kapalı Laser Tag aranasına da sahip. 

 Biz dinozor eğitim turumuzdan sonra üzerine Laser Tag oynamadık ama birlikte eğlenmek için Laser Tag etkinliği de yapabiliriz.  ;) 

Hoşumuza Gidenler:

- Çok büyük bir alana kurulmuş olması.
- İçeride grup olarak gezerken bize eşlik eden konusunda deneyimli eğitmenlerin olması. (Her bölümde bize o bölümde bulunan dinazorlarla ilgili bilgi verildi) 
- Okullar için öğrencilere eğitim turları verilmesi.
- Toplumun kültürel gelişiminde katkıda bulunulması  (sonuçta dinozorlar gerçekten yaşamışlar ve bu canlıların çocuklarımıza bu kadar gerçekçi şekilde gösterilmesi büyük bir şans) 
- Çocukların hayal gücünün sağlıklı bir zeminde gelişmesine katkıda bulunulması
- Tema parkın dünyadaki konumu, ilk 10 içinde olması. Avrupa'nın en büyük Dinozor Tema parkı olması bizi gerçekten etkiledi.

Gitmeden önce yapılması tavsiye ettiklerimiz: 

-Jurassic Park filmini seyredin. 
-Dinozorlar hakkında bilgi edinin.  Gezi yapılırken ve dinazorlar hakkında bilgi verilirken uzaylı gibi kalmayın ;) 


Jurassic Land
Websitesi / Facebook / Twitter

ÖNERİLER
- Tek veya ailecek gidilebilir. Aile olarak giderseniz çok daha fazla eğleneceğinizi söyleyebiliriz
- Çocuğunuzu mutlaka götürün.
- Etkinlik alanında Laser Tag parkuru da mevcut.
- Gitmeden önce mutlaka Dinazorlar hakkında genel bir bilgi edinin.
- Cafeteryası ve hediyelik eşya alabileceğiniz bölümü de mevcut. 

İLETİŞİM: +90 212 640 80 88  & Kocatepe Mah. Paşa Sok. Forum İstanbul AVM SF Blok No:17/02.120 Bayrampaşa 34045 İstanbul
OMA gitti gördü, beğendi. Kısacası tüm OMA'lara tavsiye ediyoruz... 

Nasıl gidilir? 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...