OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

8 Kasım 2014 Cumartesi

Escape Planet Deneyimimiz - Rekorlara devam ediyoruz.

OMActivities takımı Escape Room Oyunu deneyimlerine devam ediyor. Bu sefer de EscapePlanet'e gittik ve oradaki rekorları altüst ettik. :) 

Biz OMActivities ekibi olarak daha önceden oynadığımız oyunların hepsinden de keyif almıştık (ve hepsinden rekor sürede çıkmıştık) Ama bu seferki deneyimimiz Room Escape Oyunları için bize farklı bir bakış açısı getirdi. Ferhat bey ve ekibi çok merkezi bir noktaya nokta atışı yapmışlar. Escapeplanet Taksim'in merkezine kondurmuşlar. Hedef kitle olarak da  özellikle gündüz saatleri için yabancı turistleri seçmişler. Değişik bir strateji umarım başarılı olurlar.   Öncelikle Ferhat beye oyun sonundaki sıcak sohbetinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Peki yukarıda EscapePlanet bize neden farklı bir bakış açısı getirdi dedim. İşte nedenleri:



Escape Planet'de:


-Kapıdan girdiğiniz anda direk oyunun içine girmiyorsunuz. Önce kapıyı açan biri ile
karşılaşıyorsunuz. Mekanın bir karşılama holu var. Hatta bekleme odası bile var. (Diğer gittiğimiz oyunlarda bu tarz bir başlangıçla karşılaşmamıştık)  

-Escape Planet'de (aynı mekanda) oynayabileceğiniz iki oyun var (EINSTEIN ve SHERLOCK HOLMES oyunları) Şu anda Istanbul'da aynı anda iki oyunu oynatabilen yer yok.

-Escape Planet'de kullanabileceğiniz bir WC var.

-İçeride oyunlar bitip odalardan çıktıktan sonra oyuncuların zaman geçirebileceği bir mekan var. Burada zeka oyunları (kutu oyunları vb) satılıyor, isterseniz alabilirsiniz.

-EINSTEIN Oyunu içinde dokunulması istenmeyen noktalara (! ünlem) işaret konulmuş. Bu sayede boşu boşuna bu bölgeleri aramanıza gerek kalmıyor. Ayrıca bu sayede oyuncular tarafından eşyaların kırılma riski de azaltılmış.

-EINSTEIN Odası çok iyi aydınlatılmış, genelde room escape oyunlarının genelinde loş gizemli bir dekorasyon mevcut. (Bu arada Sherlock odası da oldukça az aydınlatılmış, loş)

-Odadaki Sharlock Holmes müziği (eğer filmini seyrettiyseniz) sizi odanın içinde kesinlikle gaza getiriyor. (En azından beni getirdi) 

Biz ilk giderken sadece Sherlock Holmes oyununu deneriz diye gitmiştik. Ama sonra bize EINSTEIN odasından şu ana kadar sadece 2 ekip çıkabildi dedikleri anda, bir anda kararımızı değiştirip kendimizi ikinci odada (EINSTEIN oyununu)  oynarken bulduk. 

Sonuçta odadan şu ana kadar çıkabilen üç ekipten biri olduk. Yine farklı olduğumuzu gösterdik! 

E ekibimizde sadece bir Einstein değil dört Einstein olunca çıkmamız oldukça rahat oldu. Yandaki fotoğraf iki oyun sonrası odadan çıktıktan sonraki durumumuzu az da olsa anlatabilir :) 


Son söz: (Özgehan'ın kişisel yorumu)

Kişisel olacak ama tek odalı escape room oyunlarını sevmiyorum. Bu nedenle bana ilk önce hangisine gitmemi tavsiye edersin diye sorsalar, birden fazla odalı oyunları öneririm. 

Bir anda kendini oyunun içinde bulmak hoşuma gidiyor, karşımda bir firma çalışanının karşıladığı oyunlarda işin gizemi kaçıyor gibi geldi.  Ama EscapePlanet bu konuda bir farklılık yaratmış bunu da belirtmek gerekiyor. EINSTEIN odası gerçekten farklı bir deneyim. Tüm ipuçlarının gözünüzün önünde olması. Hepsini kullanıp çıkış anahtarını bulma fikri çok güzel. Ayrıca odanın aydınlık olması çok güzel. Orada da bazı bulmacaların birden fazla adımlı olması ekip olarak bizi şaşırttı ve oldukça zaman kaybettirdi. Ama bu bizim için çok iyi bir deneyim oldu. Bundan sonraki bulmacalara bu bakış açısı ile (birden fazla adımlı olabileceğini düşünerek) bakmamızı sağlatacağı kesin. 

Son olarak ekibine ciddi güvenenlerin Einstein odasını denemelerini öneririm. Ama zorluk derecesi yüksek olan bu odanın bazı ekiplerin de denemekten kaçınmalarına sebep olacağını düşünüyorum. 

Şimdi ne mi yapıyorsunuz? RoomEscape oyunlarını daha önce oynadıysanız farklı bir deneyim için EscapePlanet'e gidiyorsunuz. Sharlock Holmes oyununa gitmeden önce filmlerini veya dizilerini seyrediyor bir kaç kitabını okuyorsunuz. Sharlock moduna girdikten sonra üzerine bu güzel deneyimi yaşıyorsunuz. Einstein için iyi bir EKİP çalışması ve BULMACALARA karşı ilgili olmalısınız aksi taktirde çıkmanız oldukça zor olacak.  


OMActivities'i merak edip, bize katılmak isterseniz buyrunuz :) 


Escape Planet 
Websitesi / Facebook / Twitter

ÖNERİLER
- Einstein Odası gerçekten farklı bir oda deneyin. Çıkamazsanız üzülmeyin. 
- Gitmeden önce mutlaka en az bir Sharlock Holmes film ve dizisi izleyin.
- Bekleme salonu ve hediyelik eşya alabileceğiniz bölümü de mevcut. 

İLETİŞİM: (0212) 235 37 58 & Şehit Muhtar Bey Caddesi, Sait Şakir Aptartmanı, No: 18, Kat: 2, Daire: 4, Talimhane, Taksim  İstanbul


1 yorum:

  1. Bizi zorlayan farklı bir deneyim yaşadık, bir ara paniğe bile kapıldık diyebilirim, 3 odada 3 rekordan sonra hem Sherlock hem de Einstein'de bize bunu bize yaşatabildiği için ayrıca keyif aldım, sonuç mu eh başardık tabii:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...