OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

26 Aralık 2014 Cuma

Macera Yarısina katilip kendini denemek isteyenlere gelsin: Macera Yarisi Hazirlik Rehberi :)

Kurabiye Macera Koşusu 2014'e katılınca Macera Yarışları'nın dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anladık. Şimdi burada okuyacaklarınızı yazmaya kadar verdik.  Bizim gibi daha önce Macera yarışına katılmamışlar olabilir diye küçük bir rehber hazırlayalım dedik. 

Deneyimimizi yaşarken küçük notlar aldık. Sizlerle paylaşalım belki işinize yarar.



MACERA YARIŞINA KATILACAKLAR:

1- Yarışa gitmeden önce kıyafetlerinizi iyi seçin. Eğer kışın yarışacaksanız uzun tayt bacakları ciddi şekilde sıcak tutuyor. Nefes alabilen malzemeler kullanın. Örneğin ayaklarınızın alışık olduğu bir ayakkabı seçin ve Çift kat çorap giyin, ayaklarınızın su toplamasını önleyebilir. 

2- Yarış için gerekli malzemeleri (pusula, düdük, çakı, farklı renklerde kalemler) mutlaka birlikte tutun. Kontrol sırasında biri çantanızın dibinde biri yan cepte olmasın. 

3- Biz tek kurşun kalem götürdük. Oysa farklı renklerde kalemler götürmek işe yarar. Normal kalem dışında, Fosforlu kalem götürmeniz kontrol noktalarını işaretlemeniz için güzel bir seçenek olacaktır. 

4- Haritada kontrol noktalarını işaretlemek ve stratejinizi belirlemek için ERKEN kayıt noktasına gidin. 45 dakika strateji için güzel bir süre. Bu sayede bol zamanınız olur. Biz geç gittik yarış başlangıcı öncesi az strateji yapabildik. (Bu arada son dakika değişiklikleri harita üzerinde stratejinizi değiştirmenizi gerektirebiliyor) 

5- Harita'yı ıslanmaktan korumak için farklı taktikler kullanan ekipler gördük. Harita kabı getirenler de var. Veya şeffaf koli bandı ile tüm haritayı kaplayan da gördük. Harita koruma taktiğinize siz karar verin. 

-ODTU321 yarışından-

6- İçecek ve yiyeceklerinizi yanınızda taşımanız gerekiyor. Çok taşırsanız fazla ağırlık az taşırsanız vücudunuz için yetersiz enerji demek. Biz fındık, muz ve su ile yarışmayı tamamladık. 

7- Kano etabı varsa ıslanacağınızı bilin. Eldiven kullananları gördük işe yarayabilir. Kano 2 kişi ve toplam 2 kürekle kontrolu zaman zaman zor olabiliyor. Bazı yarışmacıların kanoyu hiç denemeden geçtiklerini fark ettik. Herkes kano süremiyor! 

8- Aralık ayı olsa bile nehirden geçerek kontrol noktasına hızlı ulaşmak isteyen sporcular oluyor. Yüzme ihtimalini de göz önünde bulundurun. Biz yüzmedik. 

En önemlisi daha önce beraber koştuğunuz tanıdığınız bir ekiple yarışa katılın. Birbirinizi yarış esnasında tanımak sizi zor anlara sokabilir. Ve tabi ki en önemli konu yarışmada ortalama min 20km yol kat edeceğinizi bilin. Buna hazırlıklı olarak gelin. Yapabiliyorsanız önceden antreman yapın.

Kurabiye 2014 'de biz neler yapmışız küçük bir video ile gösterelim. Bakalım beğenecek misiniz? 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...