OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

18 Şubat 2015 Çarşamba

Heyecanlı bir Oyun oynamaya hazir misin? ISTANBUL Suikastcileri - 2015

Hey Gencler, şimdi okuyacaklarınız sizi heyecanlandıracak. Çünkü bu haber gerçek hayatta macera - oyun severleri ilgilendiriyor. 
Size  30 gün boyunca Istanbul il sınırları içinde SUİKASTCI Olma şansı bulacağınız bir oyundan bahsedeceğiz. Üstelik bu oyun masa başında ya da bilgisayar başında oynanmıyor. 
Tamamen 30 gün boyunca gerçek hayatta, 7x24 avlanma üzerine kurulu. 

Filmlerde gördüğünüz suikastcilardan biri olmak istiyorsanız şimdi size genel olarak oyundan bahsedeyim: 

-Istanbul Suiskastçıları gerçek hayatta oynanan bir oyun. Daha önce Istanbul'da 50 kişinin katılımı ile ilk oyun oynandı. Çok eğlenceli geçtiği için bu sefer daha kapsamlı bir oyun ve ek kurallar getirilerek hazırlandı. Bu seferki oyunun katılımcı hedefi 100 kişi ! 
-Oyun gerçek hayatta oynanıyor bu yüzden öğrenci iseniz okulun önünde, profesyonel olarak iş hayatınız varsa tam işten çıktığınızda ya da evinizin önünde öldürülebilirsiniz. :) Eğer eğlenmek istiyor ve rutin hayatınıza heyecan gelmesini istiyorsanız bu oyun tam size göre. (çünkü herkes hayatının ne kadar sıkıcı olduğunu söylüyor ama değişim şansı sunduğunuzda görmezden geliyor! ) 
-Oyunun başında size bir hedef veriliyor; hedefinizin adını, soyadını, fotoğrafını, ev ve iş adresini hatta telefon numarasını bile biliyorsunuz. Bunları bir dosya içinde alıyorsunuz. Amacınız bu gizli bilgiler ışığında hedefinizi bulmak ve onu vurmak. Burada bahsedilen vurma eylemini OYUNCAK TABANCA ile yapacağınızı söylemeye gerek var mı bilemiyorum. Ama zannetmeyin ki bu dosya tek taraflı ve hayat sizin için güllük gülistanlık, sizin peşinizde de biri var ve tek amacı sizi BULUP Vurmak! :)
-Oyun aslında çok basit başlıyor. Bir hedefiniz var, peşinizde de bir katil. Oyuncak olduğu belli olduğu sürece istediğiniz silahı kullanabilirsiniz, su tabancası,  hatta su balonu bile serbest ama gerçekçi gözüken silahlar kabul edilmiyor. Hedefinizin iş yeri yasak bölge, kimsenin iş yeri ile başı belaya girsin istemiyoruz. Ayrıca oyundayız diye mantık dışı hareketler de yasak, camide, motorsiklet üzerinde, karakol önünde vuruşmak pek akıllıca değil. 
-Oyunun bir adet yöneticisi var. Tüm katılımcıların kişisel bilgileri yöneticide bulunuyor. Oyun boyunca yapılan her şey yönetici kontrolü ile ilerliyor. Organizasyonun başlangıç kısmı zor ve zaman alıyor. Ama oyun başladıktan sonra ''eğlenme odaklı'' oyuncular olduğu sürece oyun sorunsuzca ilerliyor. Oyun yöneticisi Brian isimli bir Amerikalı. İlk oyunun katılımcıları genellikle Brian'ın arkadaşları tanıdıkları ve tanıdıklarının tanıdıkları üzerinden ilerledi. Katılımcılar 5 farklı ülkeden kızlı erkekli 50 kişiydi. Çok eğlenceli olduğu için bu seferkini daha da kapsamlı ve büyük yapacağız. 

-Oyuna katılım ücretli. Oyuna bireysel olarak katılabileceğiniz gruplar halinde de katılabiliyorsunuz. Kişi başı ücreti 50TL 
-Oyun kuralları tamamı ile ''güven üzerine'' kurulu fakat kurallar çok net. Eğer kural dışı hareket yapıldığı anlaşılırsa oyundan direk olarak atılıyorsunuz. 
-Oyunu oynamak isteyen kişilerin  en zorlandığı kısım başlangıç kısmı, gerçek hayatta oynanacağı için kişisel bilgilerinizi verme konusu biraz rahatsız edici bulunuyor. O yüzden oyun genellikle arkadaş tavsiyesi ile oynanıyor. Herkes bir arkadaşına güvenip oyunu oynuyor. Ama şunu söylemeliyiz. Oyunda kişisel bilgileriniz oyun yöneticisi kontrolünde. 
-Oyuncuların kendileri hakkında vermesi gereken kişisel bilgiler:  Isim - fotoğraf, Ev - iş yeri adresi, Çalışma saatleri 

Bu bilgileri vermeye hazırsanız ve 30 gün boyunca farklı kişiler tanımak, bu heyecanlı oyun sayesinde hayatınızda bir kere de olsa SUISKASTCI olma hissi yaşamak istiyor, tüm verilen görevleri yerine getirip oyunun sonuna ölmeden kalabilirseniz büyük PARA ödülü de kazanabilirsiniz.  

28 Şubat 2015 katılım için son gün!  

Bu oyuna katılmak istiyorsanız bize ulaşın

10661719_10107465607554504_7387340976986450373_o
Evinin önünde hunharca vurulan bir suikastçi


Oyuna başladığınızda gerçeğin farkına varıyorsunuz; gerçek hayatta bir suikastçi olmak çok zor. Hedefinizi yakalamak için sabahın köründe kalkıp Istanbul’un öbür ucuna gitmeniz, evinin önünde saatlerce beklemeniz, komşu teyzelerin ters ters bakışlarına maruz kalmanız gerekebilir. Tabi ava giderken avlanmak da var, tam avınızı vuracakken sizi avlayan kişi de gelip sizi arkadan vurabilir. Ayrıca oyunda Brian’ın hazırladığı sürprizlere de hazırlıklı olmak gerekiyor. Her an ek hedefler, kandırmacalar, ek ipuçları ve düellolar duyurulabiliyor. Oyunun  yarattığı paranoyayı ve heyecanı anlatmak kolay değil.
1403507_10107465615204174_8086377878529583681_o
Taksim metrosu girişinde…
 Ödül de az buz değil, ilk oyunda masraflar hariç tüm katılım bedeli ödül olarak verildi. Birinci 1500 TL’den fazla kazandı, ayrıca en çok kişiyi öldürene ve en yaratıcı katile de ödül verildi. İkinci oyunun ödülleri de katılımcı sayısına göre belirlenecek. Ortada bu kadar para olmasına rağmen ilk oyunda hiçbir anlaşmazlık çıkmadı. Bir çok kişinin kötümser tahminlerine rağmen tacize uğrayan, kavga eden veya tutuklanan olmadı.
10669253_10107465611491614_5333237141422258584_o
Ava giden avlanır…
İkinci oyunun kayıtları 28 Şubat tarihine kadar devam ediyor, oyun ise 6 MART' ta. İlk oyundan farklı olarak takım olarak da katılmak mümkün olacak. Katılım bedeli kişibaşı 50 TL, katılım ve detaylı kurallar için  Katılımcılara şimdiden bol paranoyalı ve heyecanlı bir oyun diliyoruz.
10689930_10107465614231124_7009648314826626228_n
Assassin selfie…

Oyun Kuralları: 

-Oyunun yöneticisi Amerika'lı olduğu için tüm bilgilendirilmeler puanlamalar kurallar ingilizce yapılacaktır. Bu yüzden ingilizce bilmeniz gereklidir. En azından bir kişinin ekibinizde ingilizce bilme zorunluluğu bulunmaktadır. 

-Oyun 30 gün sürecektir. 30 gün sonunda öldürülmeden kalan oyuncular ve Oyun yöneticisi TOPLU - son duello karşılaşmasının yapılacağı alana gelecektir. (İlk oyunda bu alan Cevahir Alışveriş Merkezi olmuştu. 50 kişiden sadece 6 kişi vurulmadan son güne kadar hayatta kalabilmişti) 

-Ödül kazanacak oyuncular:  En sona kalan oyuncu - Büyük ödülün sahibi olacak, ayrıca en fazla kişi öldüren oyuncu, en güzel şekilde öldüren oyuncu, en masum oyuncu (ilk ölen), en fazla karapara kazanan oyuncular da ödül kazanacaklar.

-Oyunun eğlence için yapıldığını unutmamalısınız. Bu yüzden oyuna katıldığınızda aktif olmanız beklenmektedir. Sadece oyuna girerim ve kimseyi öldürmek için zaman harcamam derseniz oyunun eğlence oranını düşürürsünüz. Ayrıca hiç öldürmeyen oyuncular, yönetici tarafından oyundan atılacaktır. 

Oyun içinde kullanacak terimler:


Assassin: Suikastçi- oyun içinde yaşamına devam ettiren oyuncular. 
Lone Wolf: Yalnız kurt-takımı olmayan yalnız oynayan oyuncular.
Gangster: Bir ekibe üye olan suikastçılar
Spymaster: Yönetici
Target: Yönetici tarafından SANA yoketmen için verilmiş görevin - hedefin
Hunter: Oyun boyunca seni en az bir kişi yok etmeye çalışacak. Bu kişi senin avcın olacak. 
Legal Kill: Senin Hedefi öldürmen veya Avcın tarafından ölmen için kullanılan terim
Illegal Kill: Senin hedefin veya Avcın olmayan kişileri öldürdüğünde kullanılan terim. Kural dışı öldürmeler, oyun içinde CEZA almanı sağlar. 
Safe Zone: Bu bölgelerde hiçbir oyuncu diğer oyuncuları öldüremez. 
Free Fire Zone: Safe Zone tam tersi herkes herkesi öldürme hakkına sahiptir. 


10A Galata Free Fire Zone
A free fire zone from game 1
Dead Drop : Özel bir zarf, yönetici tarafından Istanbul'da farklı yerlerde bırakılacak ve oyuncular bu zarfları alabilirse EK GÜÇ kazanacaklar. 

Blood Money : Görevi başarınca, Dead Drop zarflarını alınca veya ek görevleir yapınca ''kanparası'' kazanacaksınız. Bu para ile kendin için ek güçler alabileceğin gibi başka oyuncuları öldürmek için de bu parayı kullanabileceksin. 


Oyun Nasıl başlayacak: 


6 Mart 2015 tarihinde Taksim'de Barishpub'da saat 21.00'de bir toplantı yapılacak !
Orada kimse kimseyi öldüremeyecek ama katılımcıların hepsini orada görüp tanışabileceksin. Ayrıca yönetici tarafından herkese görevleri ZARF içinde teker teker dağıtılacak. Ertesi gün oyun gerçek zamanlı olarka başlayacak! 

Birini nasıl avlayabileceksin: 


Öncelikle kurallara uygun bir silaha sahip olmalısın. OYUNCAK görünümlü bir silah olmalı. Bunun bir oyun olduğunu herkes açıkca anlayabilmeli ve o GERCEK silaha benzer silahlar bu yüzden KABUL edilmemektedir. Su tabancası veya oyuncak RENKLI tabancalar veya kılıçlar vs KABUL Edilmektedir. 

Silahım var ya şimdi? 

Sana verilen hedef bilgileri ile HEDEFİNİ bulup onun seni fark etmesinden önce onu öldürüp kanıtlamalısın. UNUTMA! Bu bir oyun olduğu ve Suikast yapacağın için gizli ve eğlence içerikli davranmalısın. Hedefinin: ismini, telefonunu, adresini, fotografını ve başka bir suikastcı ile birlikte mi yaşıyor onun bilgilerine sahip olacaksın. :) 

Djazz Hands is shot down by Narwhal
Djazz Hands  Narwhal tarafından vurulurken. 


Tam hedefini vururken hedefin seni fark edip seni vurursa ne olacak? O zaman karşılıklı yaralanmış olacaksınız. Bu arada unutma oyun içinde 1-2 defadan fazla yaralanan oyuncular yönetici tarafından oyundan atılmakta (yani ölmüş kabul edilmektedir) Vururken vurulmamaya özen göstermenizi öneririz. 

Son gün etkinliğine kadar vurulmadan kalabilen oyuncular başarılı sayılacak. ;) 


Güvenli alanlar


-Hedefinizin iş yerine gidip onu orada çalışırken vuramazsınız. Bu oyunun güvenli alanı sayılmaktadır. 
-Mantıklı davranmanız beklenmektedir, gidip de karakolun önünde ya da şüphe çekecek şekilde davranıp tutuklanmayacağınızı kabul ediyoruz. O yüzden özel ve kurallara uygun olmayacak yerlerde lütfen oyunu oynamamaya özen gösterin! Yani oyunu SALAKÇA oynamayın demek istiyoruz ;) 
- Ayrıca yöneticinin evinde de yöneticiyi vurmak yok. :) 

Takım olarak oynayabilir miyiz? 

Evet oynayabilirsiniz. Ama avantajları olduğu gibi dezavantajları olduğunu da unutmamalısın. Avantajları birlikte çalışma sonucunda BloodMoney paylaşma şansınız var. Ayrıca birlikten güç doğar derler. 
Dezavantajları ise Takım lideri ölürse takım ölür. Daha fazla kişi öldürmeniz gerekmektedir. 

Bu çok sıkıcı hedefimi bulamıyorum? 

Hedefini bulmak tamamen senin elinde. Bir kere hedefin mutlaka evinden çıkacaktır. Ekmek bile almaya gitmiyor mu bu insan? Ayrıca unutma sosyal medya kişiler hakkında çok fazla açık barındırabiliyor ;)  Bu arada geçen oyunda 3 oyuncu hiç kimseyi vurmadığı için oyundan yönetici tarafından ''sıkıcılıkları yüzünden'' atıldılar :) 

Sometimes you wait outside their job....
bazen iş çıkışında hedefini bekliyor olacaksın! 

Öldürdüğümü nasıl kanıtlayacağım: 

Bu dikkat edilmesi gereken bir bölüm. Çünkü detayları kaçırırsanız az puan alırsınız hatta düzgün yapmazsanız oyundan çıkartılabilirsiniz. Ama dikkatli yaptığınız zaman çok da zor bir şey değil.

1- Hedef ve avcının içinde olduğu açıkca belirtiilmiş bir fotograf çekin. Yukarıdaki fotoğrafta kimin kimi vurduğu bariz belli oluyor gibi. 
2- Öldürdüğünüz kişinin kişisel bilgi kartını ID 'sini alın. Eğer yanındaysa onun öldürmesi gereken kişinin hedef kartını da öldürdüğünüz kişiden alın. 
3- Yöneticiye ''My name X I killed Y'' diye mail atın. Kendi adınızı ve öldürdüğünüz kişinin adını yazın.
4- Öldürdüğünüz yeri saati detayları yazın. En detaylı ve güzel yazan kişi en güzel öldüren kişi ödülünü kazanmaya hak kazanacak. ;) 
5- Öldürdüğünüz kişinin BloodMoney'i varsa size geçecek. ve Yönetici tarafından yeni hedefinizi içeren mailiniz size gönderilecek ! 

Eğer öldüyseniz ne olacak? 


Ah çook yazık. Ama öldüyseniz mutlaka öldüğünüzün raporunu yöneticiye kısaca da olsa verin. Belki bir şekilde oyunda topladığınız bonuslarla vs oyuna geri dönme şansınız olabilir... 

Bu oyun ne kadar güvenli? 


Unutmayın! Suç yaratacak her şey normal hayatta nasılsa bu oyunda da suç unsuru teşkil edecek seyler yapmayın. Salak olmayın. İlk oyunda hiç bir problem yaşanmadı ama bu oyuncular sayesinde oldu. İkinci oyunda da aynı özeni göstereceğinizi umuyoruz. Bu yüzden dikkatli ve eğlence amaçlı bu oyunu oynadığınızı LÜTFEN hiç unutmayınız. Bu arada rahatsız olduğunuz herhangi bir durum olursa lütfen oyun YÖNETİCİSİNİ bilgilendirin. Bu sayede gerekli işlemler yapılması sağlanabilir. 

Oyundan çıkmam gerekirse? 


Lütfen şehri vs terk edecekseniz bunu yöneticiye bildirin. Avcınız boşuboşuna sizi arayıp durmasın. Bu yüzden olabildiğince yöneticinize bilgi vermekten kaçınmayın. Ayırca oyunda pasif kalırsanız hiç oyuncu vurmazsanız o zaman yönetici sizi atabilir. İlk oyunda 3 kişi bu yüzden elimine edildi. Ayrıca takım olarak oynuyorsanız mutlaka birden fazla hedef yok etmeniz beklenmektedir. 

Giriş ücreti ne zaman geri ödenir? 


Oyun kişi başı ücretlendirilir. Eğer oyundan çıkmak isterseniz ücretiniz geri iade edilmez. Ama oyun bir şekilde başlatılamaz ve iptal edilirse o zaman tüm ücretler oyunculara geri ödenir. 

Son olarak 

Bu bir eğlencedir. Lütfen oyuna katılırken bu sorumluluğu alarak katılın. Eğlenmek istemeyenler ve oyunu bozmak isteyenlerden olmayın. Eğer öyle bir yapınız varsa lütfen iki defa düşünün ve bu oyundan keyif alan kişilerin heyecanını ve eğlencesini bozmayın! 

Bu oyuna katılmak istiyorsanız bize ulaşın



Oyunun finalinde kim kazandı merak ediyor musun? İşte tüm oyunun özeti. 




2 yorum:

  1. Zevkli aktivitelerden olsa gerek:) Zamanımız olsada bizlerde stres atsak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanım yok diyenlerin oynadığı bir oyun bu aslında ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...