OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

10 Mart 2015 Salı

ExitRun Evden Kaçış Taksim Istanbul Deneyimimiz

Istanbul'da farklı bir eğlence arayanlar Kaçış Oyunlarını denemek zorunda. Aslında sadece Istanbul demek hata olur çünkü Türkiye genelinde Odadan Kaçış konseptli bir sürü oyun yapıldı yapılmaya da devam ediyor.  

Biz OMA ekibi olarak ExitRUN'u denedik. Bu deneyimimiz şunu gösterdi ki Kaçış Oyunlarının herbiri kendi içinde farklı bir dünyaya sahip. Bunun nedeni de oyunu kurgulayanların dünyası oyuna kesinlikle etki ediyor ;)



ExitRun Istanbul Galata'da. Ulaşımı (özellikle yaya iseniz) oldukça rahat. Arabalı gidecekseniz Taksim tünele yakın bir yere gidecekmiş gibi düşünerek arabanızı park edebilirsiniz. 

Şu ana kadar OMA ekibi olarak 10 civarında farklı deneyimimiz oldu. ExitRun bu deneyimlerimiz arasındaki en fazla ELEKTRONIK kullananı demek zorundayız. Neden mi? Nedeni çok basit, sahipleri elektronik işindeler. Ses, görüntü ve zayıf akım işleri yapan  bir firmanın ''Kaçış Oyunu'' yaptığını düşünün. Evet evet düşünün. Hatta düşünmeyin gidin görün. Elektronik bu oyunda nasıl kullanılabilinir fikriniz olur. :)

İki adet oyunları var. Mücevher Hırsızı (biz oynadığımızda ismi -Arsene Lupin idi) ile Çılgın Profesör'ün Laboratuarı


Deneyimimize mücevher hırsızı ile başladık. Bu oyunda amacınız saklı mücevheri bulmak. Seneryoda biraz karmaşa olduğunu düşündük. Şimdi neden problem olduğunu anlatacağım.  Bakalım siz deneyim yaşadığınızda ne düşüneceksiniz bize yazarsınız. ;)

Amacınız saklanmış bir mücevheri bulup çalmak. Ama bu oyunu farklı kılan özellik var. (elektronik kullanımı dışında) 

Takımınızı oyunun başında ikiye bölmeniz gerekiyor.! Evet yanlış duymadınız takımınızı oyunun başında ikiye bölmelisiniz. Bu da size oyun içinde taktiksel olarak farklı bir strateji yapmanızı gerektiriyor. Peki biz bu bölünme işlemini beğendik mi? Hayır, beğenmedik.  

Beğenmeme nedenimiz oyunun başında ekibi nasıl böleceğimiz problem olabiliyor. Neye göre nasıl bölünmemeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Ayrıca oyunda bölünen ekipleri birleştirmek zorunda kalmadan da oyun devam edebiliyor. Bu yüzden eğer isterse ekibin bir kısmı arkadaşlarını kurtarmadan oyuna devam edebiliyor. Kalan ekip ise tüm oyun boyunca o ayrı bölümde 1 saat kilitli olarak kalabiliyor. Bize göre bu oyunun oldukça büyük hatalarından biri. Yani ekip diğer oyuncuları kurtarmak için zaman kaybediyor. Peki şimdi diyeceksiniz e onları kurtarmazsanız ekip olarak kurtulamazsınız...? E o zaman seneryo saklı mücevherleri çalmak değil, daha önceden kitlenmiş takım arkadaşlarını kurtarmak olmalı. 

Kısacası oyunda amacınız: Oyun başında kendi elinizle kitlenmesini istediğiniz takım arkadaşlarınızı  kitletip sonra onları kurtarıp, çıkarken de mücevherleri bulmak ;) 

Oyun içinden spoiler vermeyi sevmiyorum. O yüzden genel olarak bulmacalar hakkında yorum yapayım. Biz ekip olarak özellikle iki bulmacayı çok beğendik. Birincisi için elektrik mühendisi olmanız çok işinize yarayabiliyor ;) İkincisi için de çok güzel bir takım çalışması gerekiyor.  Ama bir adet bulmaca da oldukça kötü hazırlanmış. O bulmacayı değiştirirlerse çok daha keyifli bir oyun olacağını söyleyebilirim. Ama hangisinin olduğunu buradan söyleyemiyorum... Nedenini anladınız siz :) 

E şimdi elektronik kullanımı konusunda başarılı bir ekibi neden elektronik kullandınız diyerek sorgulamak hata olur. Çünkü gerçekten farklılaşmalarını sağlamış ama unutmamak lazım! elektronik demek oyunun HATA payını yükseltiyor demek. 1000'de 1 bile olsa HATA oluyor çünkü bizim oyunumuzda şansımıza bu HATA oldu!  

Biz oyunun sonunu elektroniksel bir hata yüzünden çok basit bir şekilde geçtik. Kendi isteğimizle tekrar içeri girip elektroniksel HATA olmadan tekrar deneyerek çıktık. E böyle bir durum da tüm heyecanı ve konsantrasyonu bozdu.. Şans yapacak bir şey yok!  

Bu hatanın çok basit bir şekilde düzeltilebileceğini düşünüyoruz. Burada açıkça ne olduğunu yazamıyorum ama Mücevher Hırsızını özellikle elektronik seviyorsanız room escape oyununda nasıl kullanılır görmek için bile olsa gidip görün! 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim ExitRun'ın ikinci oyunu Çılgın Profesör'e.



Oyunun genel amacı: Profesör laboratuarı içinde yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz. Seneryo diğer oyyuna göre oldukça oldukça zayıf kalmış. Ne zaman oyun bitecek anlamıyorsunuz. Son bulmacada olduğumuzu anlamadık. Kendimizi son bulmaca içinde deneme yanılma yöntemi içinde kaybettikten sonra... Bi baktık çıkmışız. Ha demek ki bitti dedik. 

O yüzden gidecekseniz senaryo beklentisi içinde gitmeyin. Gidecekseniz tekrardan ELEKTRONIK nasıl güzel kullanılmış onu görmek ve tadına varmak için gidin. Gerçekten elektronik anlamında farklı şeyler kullanılmış. Çılgın Profesör'de kullanılan elektronik aksamlarla mücevher hırsızında kullanılanlar tamamen farklı.. (O yüzden hangisi diye sorarsanız elektroniksel anlamda ikisi de DEĞİŞİK!) 


Genel olarak ExitRun için yorumumuz:


ExitRun'a girince sizi karşılayan güler yüzlü personelin olması, çantalarınızı kilitli koyabileceğiniz bir alanlarının olması, iç dekorasyonu (özellikle) uzun koridoru ve ödeme sisteminin mybilet üzerinden yapılması ve tabi ki ELEKTRONIK kullanılması ExitRun'u diğer oyunlardan KESİNLİKLE FARKLI kılıyor.  

Ama çok fazla ELEKTRONIK oyunları tamamen ''biz elektronikçiyiz bizim işimiz bu'' gibi göstermiş. Çünkü olmaması gereken yerde bile elektronik kullanılmış gibi bir his uyandırıyor. Açıkcası oyunlardan çıktığımızda belki oyunun içine elektronik olmayan başka sorular da sokulursa çok daha keyifli bir room escape olabilir diye düşündük....

- Takımınınızı bölmeniz gerektiğinde ne yapacağınızı görmek için.
- Elektronik ''Room Escape'' oyunlarında nasıl kullanılabiliyor anlamak için. 

ExitRun'a gitmenizi öneriyoruz.

Tüm ExitRun ekibine bize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyor room escape oyunlarına elektroniksel anlamda çok farklı bir bakış açısı getirdikleri için TEBRIK ediyoruz! Alkışlar ExitRun'a gelsin...  ;) 


Bize katılmak isterseniz bekleriz ;) 


ExitRun
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Elektronik seviyorsanız mutlaka deneyin.
- Gitmeden önce ekibinizi nasıl böleceğinize karar verin! (Mücevher hırsızı oyunu için) 
- Bekleme salonu ve çantalarınızı kitleyebileceğiniz bir bölüm var. Cep telefonu sokmak yasak! 

ILETISIM: Adress: Müeyyetzade Mah. Serdar-ı Ekrem Cad. No:16D Galata/Beyoğlu, İstanbulTel: 02122114484


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...