OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

11 Mart 2015 Çarşamba

Pi günü geliyor - Geocaching Etkinliği var. Pi günü nedir?

Farkında olmama ihtimaliniz çok yüksek o yüzden bu yazıyı yazma gereği duydum. Yakında çok yakında ilginç bir tarih ile karşı karşıya kalacağız. 

Matematik derslerine geri dönün ve Pi sayısını hatırlayın. 3.1415926

Hatırladınız değil mi? :) 

Şimdi de 2015 senesinde olduğumuzu. Mart ayında olduğumuzu yakında 14 Mart tarihinin geleceğini düşünün... Hatta şöyle çizelim..

Geocaching oyununu artık çoğunuz biliyor. İşte yukarıdaki özel gün ve saatte dünya genelinde Geocaching Etkinlikleri yapılacak. Bu özel gün oyuncular tarafından kutlanacak! 

Bu arada unutmayın. Pi günü her yıl 14 Mart tarihinde kutlanılmaktadır! Bunun sebebi ise, Amerikan tarih formatında bu günün  3/14 olarak geçmesi ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını anımsatması sebebi iledir. 2015 senesinde ise bu gün daha da anlamlı 3/14/15 saat 9:26:53'de pi sayısının ilk 10 rakkamının oluşmasıdır ;) 

Nasıl kutlayacağız:


Kuzguncuk'da - Istanbul Çınaraltı Cafe'nin yanındaki PArkta 14 Mart 2015 sabah saat 9.26:53 'de toplanacağız... 30 dakika gibi kısa bir süre beraber geocaching hakkında laklak edeceğiz. Çay iceceğiz ve dünya genelinde 1300 farklı noktalarda yapılacak bu etkinliklerden birine katıldığımız için SEVİNECEĞİZ ve ayrıca sanal bir madalyon sahibi de olacağız...


Facebook etkinlik sayfası ------> Kuzguncuk Toplantısı 

Geocaching etkinlik sayfası ------> Pi etkinliği 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...