OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

1 Nisan 2015 Çarşamba

CITO 2015 - Cache in Trash Out Haftası Etkinligi

Yippiiie.. Yeni bir Cache in Trash Out Etkinliği daha geliyor. Bu etkinlikler yapılınca yazın geldiğini anlıyorum. Türkiye'de 3. kez yapılacak CITO Etkinlikleri Geocaching Oyununu merak edenler için bulunmaz bir fırsat oluyor. Bu etkinliklere geocaching oyuncuları katılarak çevre gönüllüsü olduklarını gösteriyorlar. (Bu etkinliklere katılmak için Geocacher olmak zorunda değilsiniz) 

CITO nedir? 


O nedir?  Türkçe ismi Cache içeri çöp dışarı etkinlikleri, dünya çapında kutlanan ve desteklenen bir çevre girişimidir. 2002 yılından beri yapılan etkinliklerde Geocacher'lar uygun alanların temizlenip iyileştirilmesini amaçlarlar. Tamamen gönüllük prensibi ile yapılan bu çabalar sayesinde doğal güzelliklerin ve kaynakların korunması sağlanır.  Peki neden Geocaching böyle bir etkinliğe başlamıştır? Bunun nedeni çok basit. Geocaching oyunu dünya üzerinde her yerde oynanabilir. Oyuncular doğada olmayı sever ve çevreye saygı duyduklarını dünyanın onların oyun alanı olduğunu bu yüzden dünyayı sevdiklerini göstermek isterler. ;)

Biz CITO 2013  ve CITO 2014 senelerinde iki adet CITO etkinliği yaptık. Amacımız hem doğayı çevreyi temiz tutmak hem de geocaching'in daha fazla kişi tarafından duyulmasını sağlamaktı. Bu sene de CITO etkinliğimizi Validebağı Korusunda yapacağız. Eğer geocaching hakkında bilgi almak istiyorsanız ve-veya çevreye duyarlı bir kişi olduğunuzu göstermek istiyorsanız CITO Etkinliğimize bekliyoruz. 

Geocaching 2000 senesinden beri oynanan, dünya genelinde çok popüler olmuş bir oyundur. 7 milyondan fazla oyuncusu ile 2 milyondan fazla saklanmış fiziksel kutusu ile çok farklı bir eğlencedir. Bu eğlenceye katılmak, öğrenmek isterseniz bize katılın.

25 Nisan 2015 tarihinde Validebağ Korusunda olacağız. Görüşmek üzere.




  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...