OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

15 Mart 2015 Pazar

Room Escape Istanbul Deneyimimiz - OMA Ekibi MazeUp Taksim'de


OMA ekibi Room Escape konusunda deneyimini konuşturmaya devam ediyor.  Bu seferki durağımız Istanbul Taksim MAZEUP

2012 senesinde Japonya'da başlayan çılgınlık Türkiye'de inanılmaz popüler oldu. Biz şu ana kadar 10 adet farklı oyunu deneme şansı bulduk ve denediğimiz her oyunun kendi içinde farklı güzel özellikleri olduğunu gördük. Bunun nedeninin de oyun sahiplerinin yaratıcılıklarını, profesyonel deneyimlerini dizayn ettikleri oyuna aktarmaları olduğunu düşünüyoruz. Bazıları bulmaca alanındaki özelliklerini, bazıları elektronik alanındaki profesyonelliklerini bazıları da dekorasyon ve senaryo alanındaki güçlü yönlerini oyunlarına aktarmışlar.

Bu seferki Room Escape durağımız MAZEUP - Ottoman. Bu oyunda da firma sahipleri  kendi özelliklerini  oyuna yansıtmayı başarmışlar. ;) Nasıl mı? Buyrun nasıl olduğunu görün...



4 ortağın birleşerek kurdukları MAZEUP Taksim Meydanı'na 5 dakika yürüme mesafesinde. Ulaşım gerçekten çok basit. (Yayan gitmenizi öneririz)  3 katlı bir binanın ilk katına çıktığımızda bizi karşılayan güleryüz bizi mutlu etmeye başlamıştı bile. Evet tahmin edeceğiniz gibi Mazeup'un bir karşılama bölümü var. Fakat bu karşılama bölümünde diğer oyunlardan farklı olarak bize oyunun seneryosu anlatıldı. Açıkcası bu benim çok hoşuma gitti. Çünkü oyunun sitesindeki senaryoyu herkes okuma şansı bulamayabiliyor.

Düşünsenize 4 kişilik bir ekipsiniz 2 kişi internetten okumuş ama diğer iki kişinin zamanı olmadığında ya da ilgilenmediğinden senaryoyu okumamış. İçeri giriyor ve konudan bir haber... Mazeup'da bu problem ile karşılaşmıyorsunuz. 


OTTOMAN'ın hikayesi Kaşıkçı Elmasını bulmak üzerine kurulmuş:

Dünyanın en büyük elmaslarından biri olan Kaşıkçı Elmasının arkasında ülkeleri, zamanları, insanları aşan bir hikaye bulunuyor. 
Efsaneye göre 1774 yılında Pigot adında bir Fransız subayı, bu elması Hindistan'ın Madaras Mihracesi'nden satın alıp Fransa'ya götürür. Bir zaman sonra tekrar satılığa çıkartılan elması Napolyon'un annesi satın alır ve uzun süre göğsünde taşır. Ne var ki, Napolyon sürgüne gönderildiği zaman, oğlunu kurtarabilmek için annesi de elması mecburen satılığa çıkartır. İşte o sırada, Fransa'da bulunan Tepedelenli Ali Paşa'nın bir adamı, paşa adına 150 bin altın ödeyerek elması satın alır, Paşaya getirir ve Kaşıkçı Elması yıllarca Tepedelenli Ali Paşa’da kalır.
Yıllar sonra devlete karşı ayaklandığı gerekçesiyle Tepedelenli Ali Paşa hakkında ölüm fermanı çıkar. Öldürülmesi ve tüm varlıklarına el konulması için ordu yola çıkar.
 Oyun Tepedenli Ali Paşa'nın evinde geçiyor. Oyundaki amaç evindeki kaşıkçı elmasını ele geçirmeye gelen yeniçerilerden önce, Tepedenli Ali Paşa'nın özen ile saklamış olduğu Kaşıkçı Elması'nı bulmak ve evden kaçmak! 
Bu seneryoyu sözlü olarak dinleyip oyuna girdiğiniz anda. Zaten sıcağı sıcağına dinlediğiniz hikaye üzerine kendinizi gerçekten Ali Paşa'nın evinde hissediyorsunuz! Dekorasyonu kendisi iç mimar olan MazeUp ortaklarından biri yapmış. İçerisi giriş ve büyük bir odadan oluşuyor. (Ben kişisel olarak tek odalı oyunları sevmesem de bu oyunda hiç alan sıkıntısı ve daralması yaşamadım!)  Müzik özenle seçilmiş ve sizi o zamanlara götürüyor! Hoşumuza giden biz özellik: Son 30 dakika ve 15 dakikayı müzik ile uyarılmasıydı. 

İçerideki oyunlarla ilgili spoiler vermemek için bulmacalardan çok bahsetmeyeceğim. Sadece bir bulmaca bizi zorladı ve o bulmaca için yardım istedik (Tabi bu ekibimizin dinamiği ile ilgili bir sorun, herkes o bulmacada takılacak diye bir genelleme yapamayız) Ama genel olarak şunu söylemeliyim. Oyun içinde ortakların profesyonel iş hayatlarının etkisi pozitif anlamda açıkca belli oluyordu. Endüstriyel tasarımcı olup bu özelliğini oyundaki bulmacalara yansıtmaları bizi gerçekten çok heyecanlandırdı. Çünkü oyunu elektronikten tamamen uzaklaştırıp Room Escape oyununun içinde el emeği tadını hissettik. Üstelik hikaye eski bir zamanda OSMANLI evinde geçtiğinden elektronikten uzak olması da oyunu daha da gerçekçi yapıyordu.
Açıkcası oyunun sonunda Kaşıkçı Elması'nı gizlendiği yerden çıkarmak bizi gerçekten heyecanlandırdı.

MAZEUP hakkında :

Oyun görselliği, oyundaki bulmacaların el yapımı olması, oyunun senaryosu ve ayrıca lokasyon olarak Taksim'e yakın olmasıyla turistlere hitap etmesi (Hikayenin Osmanlı tarihini içermesi turistler için de ilginç olmasını sağlıyor ) MazeUp oyunununu diğer Room Escape oyunlarından öne çıkardığını düşünüyoruz. Ayrıca yakın zamanda ikinci oyunlarını da aynı binada açacaklarını öğrendik. Üstelik binanın en üst katında da bir teraslarının olması havaların ısınması ile MazeUp'u daha da ilginç bir konuma getirebilir. 
Açıkcası ikinci oyunları için meraklanıyoruz. :) Bize katılmak isterseniz----> buyrunuz 
MazeUp
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Handmade bulmacalar, iç dekorasyon, Osmanlı tarihi... Bunları harmanlayan bir Room Escape oyununa hazır olun. 
- Taksim meydanından Alman hastanesine doğru yürüyerek gidebilirsiniz. Yayan gitmeniz tavsiye edilir. 

ILETISIM: Adress: Cihangir Mh. Sıraselviler Cd. No: 73 Gül Apt. Daire: 3 Taksim, İstanbul
Tel:  02122437645

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...