OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

13 Nisan 2015 Pazartesi

Excape Deneyimimiz - Istanbul Taksim

Excape'in senaryosunu okuduğunuzda karışık gelebilir. Gri Gölge nerede, dedektif biz miyiz, katil geldi mi gelecek mi  rakkamlar nerede onları neden unutmamalıyım? diyebilirsiniz. O yüzden senaryoyu Excape oyununu bitirdikten sonra okumanızı tavsiye ederiz. O zaman okuduklarınız daha mantıklı gelebilir. Ama karar tabi ki sizin, isterseniz gitmeden de okuyabilirsiniz. (Biz senaryoyu hem oyuna girmeden hem de çıktıktan sonra okuduk, oyunu oynamadan anlaşılmasının zor olduğu kanaatine vardık) 

Excape Istiklal caddesi Galatasaray Lisesi'ne oldukça yakın. Limonlu bahçeyi biliyorsanız hemen karşısında. Biz oyuna 4 kişi gittik. (Bu tarz oyunların 4 kişi ile daha zevkli olacağını düşünüyoruz. 2 kişi çok zayıf 5 kişi de cok fazla gibi geliyor)  Excape, kullandıkları alan olarak büyük bir mekan 6 farklı bölümü var. E biz zaten büyük alanlı oyunları seviyoruz. Bu nedenle oyunun yüksek tavanlı geniş bir mekanda kurulu olması bizi sevindirdi. 

Oyunu bitirdiğimizde kendimizi çok kaptırdığımızı hatta bitiş müziği ile kendimizi dans ederken bulduğumuzu söyleyebilirim. Kısacası oyundan eğlenerek çıktık. Özellikle oyunun ikinci bölümü (oyunu kafamızda iki bölüme ayırdık) çok eğlenceliydi. İlk bölümü artık alışık olduğumuz rutin room escape bulmacaları ile döşenmiş bir dedektif odasıydı. Eğer bu bölümde yavaş giderseniz ikinci bölüm için zamanınız kalmayabilir. 


Ama oyun belli bir noktadan sonra (spoiler olmasın diye ne zaman olduğunu anlatmayacağım) müziğin de değişmesi ile farklı bir şekil aldı. Çok daha heyecanlı hale geldi. 

Zaman ilerledikçe süremiz azaldıkça son odanın eğlencesi daha da fazlalaştı. Üzerimizdeki zaman baskısı arttı ve son odanın gerçekçiliği daha da yükseldi. Özellikle son odayı çok beğendik. Tam bir takım çalışması ve tüm oyunu kapsayan bir bulmaca ile oyunu sonlandırmayı başarmışlar. Tebrik etmemiz gerekli. Hatta alkışlayabiliriz. 

Genelleme yapmamız gerekirse şu ana kadar gittiğimiz oyunlar içinde zorluk derecesi yüksek oyunlardan biriydi. Ama zor olmasını sağlayan önemli bir konu bizi takım olarak oyunun içine çekmeyi başardılar. Normalde birden fazla deneme şansı olan bulmacaları biz oyunun içine girerek (Kendimizi kaptırarak) sadece bir kere şansımız varmış gibi düşünerek hareket ettik. 

Sonuç olarak güzel bir takım çalışması ile zorlukları atlattık. Ve 8 dakika kala oyundan çıktık. Alkışlar bize gelsin. 



Excape
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Özellikle ikinci bölümde (müzik değiştiği zaman anlayacaksınız) çok eğlendik. Sizin de ilk bölümü çabuk geçmenizi öneriyoruz. Aksi taktirde zamanınız yetmeyebilir. 
- Taksim meydanından Galatasaray Lisesine yürüyün, hemen yanındaki yoldan aşağıya inin. Limonlu bahçenin karşısında. Yayan gitmeniz tavsiye edilir.  

ILETISIM: Adress: Tomtom Mah. Yeni çarşı cad. Kısmet39 Apt. No21/2 Galatasaray BeyoğluTel:  0507 5580598  



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...