OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

29 Haziran 2015 Pazartesi

Metruk Escapist Deneyimimiz

Kaçış oyunlarında Korku - gerilim türünü merak ediyorum ama bir türlü gidemiyorum diyenlerden misiniz? O zaman size bu deneyim yazımızı okumanızı öneririz. Çünkü biz ekip olarak çok korku sevmeyen bir ekibiz ama bu seferki deneyimimiz hoşumuza gitti. Hem gerildik hem bulmacaları beğendik. İşte bizim Escapist METRUK deneyimimiz. 


Daha önce gittiğimiz Escapist oyunlarından çok farklı bir oyunla karşılaştık. Nedenini sonradan öğrendik tabi ki. Metruk oyununu Escapist ekibi hazırlamış. Bu durum tabi ki oyuna pozitif anlamda etki yapmış.



Pozitif yanları:

- Escapist'in genel pozitif taraflarını burada tekrar sıralamayacağım. Daha önceki yazımızdan görebilirsiniz (Havalandırma, Otopark, kurumsal görünüm vs)
- Oyunun seneryosuna uygun bir atmosfer. Dekorasyon güzel.
- Müzik, efektler gerilime uygun.
- Korku temasını vermek için kullanılan mekanizmalar başarılı (spoiler olmaması için detaya girmeyeceğim)
- Oyun içinde ekibin bölünmesi gerekebiliyor? :)  Bu da gerilim türündeki bir oyun için mükemmel bir heyecan. (daha fazla spoiler yok!)

Negatif yanları:

- Karanlık olduğundan gözünüzün önündeki ipucunu görememe şansınız var. :) Ama korku gerilim oyunlarında bu durum genel olduğundan bunu şaka olarak görün. Karanlık olması gerektiği için dozunda bir karanlık var.  Çok abartı karanlık değil yani ;)
- Biz ekip olarak (bunu ilk defa yapan sizin ekip dediler) bir shortcut bulduk. Kısacası biz sonuca 3-4 bulmacayı çözmeden geldik. O yüzden çıkış süremiz de 36 dakika gibi bir sürede oldu.


Sonuç:

Gerilim türü için KESİNLİKLE önerebileceğimiz bir oyun Metruk. Escapist oyunları içinde şu an kadar gittiklerimiz içinde bu oyun en beğendiğimiz.
Metruk daha önce korku oyununa gitmeyenleri oldukça fazla tatmin edecektir.  Başarılı bir ilk korku oyunu. Bulmaca severleri de memnun edecektir.

Ama yakında Agatha'nın Anahtarı'na gideceğiz. O oyunlarını çok zor olacağı ve çok güzel olduğunu belirttiler. Gidip görmeden yorum yapmayalım. ;)

Diğer evden kaçış deneyimlerimiz 


Escapist
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
-Oyun içinde bulmacalarda bol yazı sevenler, özellikle okumayı seven dikkatli ekipler ''Şirket'' oyunu hoşunuza gidecektir.! 
- Aracınızla rahatça gidebilirsiniz. Aracı Trump otoparkına bırakabilir, asansörle Escapist'e ulaşabilirsiniz. 

ILETISIM: Adress: Mecidiyeköy Yolu Cad. No 12: Trump Alısveris merkezi B4, İstanbul
Tel:  02122727150


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...