OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

15 Ekim 2015 Perşembe

Adım Adım - Korunmaya Muhtaç Çocuklara Ulaşalım

Tam bir ay sonra (30 gün) Istanbul Avrasya Maratonu koşulacak. Daha önceki yazılardan birinde Istanbul'da yapılabilecek koşularla ilgili bir küçük bilgi yazısı hazırlamıştım. Bu yazı için araştırma yaparken Adım Adım organizasyonu hakkında bilgi edinmeye başladım. Havalar soğuduğu için artık koşu mevsimi açılmış demiştim. (Konu ile ilgili yazı burada)

Istanbul Maratonu bildiğiniz gibi Asya Kıtası ile Avrupa Kıtası arasında yapılan çok popüler bir koşu organizasyonu. Daha önceki senelerde de biz ekip olarak halk yürüyüşüne katılıyorduk. Bu koşulardan birinde arkadaşım Caner - Adım Adım ile Koruncuk Vakfı adına - bağış toplamaya çalışmış ve ben de elimden geldiğince yardım etmiştim. İşte bu sene tekrardan koşular hakkında küçük bir araştırma yaparken Adım Adım organizasyonunu detaylı olarak inceledim. Size bu yazıda biraz Adım Adım  organizasyondan bahsedeceğim.


Adım Adım yurtdışındaki 'charity run' olarak bilinen yardımseverlik koşusunu tanıtım amaçlı 2008 senesinde kurulmuş bir 'sivil toplum kuruluşu'. Başta koşu olmak üzere dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığı ile ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlıyorlar.  İşin güzel tarafı yapılan bağışlar direk olarak bu projelere gidiyor. Yani siz bir bağış yaptığınız zaman bu belirlenmiş organizasyonlara (Vakıflara) direk olarak para göndermiş oluyorsunuz.

Şu anda Adım Adım 8 adet kurumu destekliyor.



-Anne Çocuk Eğitim Vakfı
-AKUT
-Ekolojik Yaşamı Destekleme Vakfı
-Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı
-Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 
-TEMA
-Omurilik Felçlileri Vakfı
-Toplum Gönüllüleri Vakfı 


Şu ana kadar (2008-2015 arasında) 6000 koşucu sekiz sivil toplum kuruluşu için 66.000 bağışçıdan 9 milyon TL bağış toplamış. Düşünsenize bu ne kadar büyük bir rakkam. Hepsi damlaya damlaya hepsi adım adım gelmiş...

İşte ben bu sefer bağış yapmanın yanında bağış toplayan olmayı denemek istiyorum.  Daha önce Caner sayesinde Koruncuk Vakfına bağış yapmıştım. Bu sene de bir Adım Adım gönüllüsü olarak Koruncuk Vakfı için bağış toplayacağım. 30 günlük antreman sürem var. Antremanlara başladım bile :)

Bu arada Koruncuk ailesi ile tanışıp size onlar hakkında daha çok bilgi vermeye çalışacağım. Eğer ki aranızdan birileri benim sayemde Korunmaya Muhtaç bir çocuğa yardımda bulunursa ve bağış yaparsa kendi adıma çok sevineceğim.


Şimdilik bu kadar bakalım adım adım neler olacak görelim...

Kısa orta uzun vadeli planlar: (hepsi aynı plan içinde gizli) 

1- Koşu Antremanı yapmak (1. hafta 3 gün - 5km) 
1,5- Facebook OMA Koşuyor Grubu kurdum. Ne halt ediyorum oradan daha kolay takip edebilirsiniz.
2- Koruncuk Vakfı neler yapıyor daha yakından öğrenmek (Cumartesi günü kendileri ile tanışma toplantısına gidiyorum) 
3- Sizlere Koruncuk Vakfını tanıtmak (ayrıca kendim de öğrenceğim bu sayede) 
3,1- Koşu Antremanlarının dozunu yükseltmek.
3,2- İstanbul Maratonu için kayıt olmak.
3,4- Sizlere bağışı nasıl yapacağınızı anlatmak ve bağış yapmanız için ricada bulunmak.
3,5- Maratonda Koruncuk için Koşmak.
4- Sizlerden gelen bağışların haberi ile mutlu olmak ve bu çocuklara yardımda bulunmak. 
5- Ne kadar bağış toplanıldığını sizlere açıklamak 
6- Teşekkürler ve kapanış

Bu küçük projenin bana faydası maddi olarak kocaman bir SIFIR olacak ama manevi olarak kocaman bir DAĞ olacağını umuyorum.
İşin gerçeği çok büyük miktarlarda bağış yapılacağını sanmıyorum. Ama şu yukarıdaki fotoğraftaki korunmaya muhtaç çocuklar için azıcık bile fayda sağlayabilirsem ve sizin göndereceğiniz paraların doğru yere gideceğini bilirsem,  benim için çok büyük bir adım olacak.


Heyecanlıyım!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...