OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

5 Ekim 2015 Pazartesi

Yaratıcılık ve Üretkenlik Şöleni - Mini Maker Faire Istanbul 10-11 Ekim'de Bilgi Üniversitesi SantralIstanbul'da

Üretmeyi sevenlerin ve icat meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği Mini Maker Faire, bu sene GelecekHane, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, DECOL işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile 10-11 Ekim tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek. Etkinlik, geçen sene 150’den fazla Maker’ın 111 ilginç icadının ve projesinin sergilendiği bir şölene dönüşmüş ve etkinliği binlerce konuk ziyaret etmişti. Bu yıl ikincisi düzenlenen icat şenliğine 6.000’i aşkın ziyaretçinin ve 200’e yakın Maker’ın ve projenin katılması öngörülüyor.


Kendin Yap (Do It Yourself/DIY) kültürünü benimsemiş üreticiler/yapanlar yani “Maker”ları bir araya getiren Mini Maker Faire İstanbul bu yıl da dikkat çekici icatları, işe yarayan ya da pek de yaramayan tuhaf makineleri, yerli ve yabancı Maker’ları ağırlayacak.


Çocukları ile birlikte eğlenceli ve öğretici bir hafta sonu geçirmek isteyen ailelerin de katılım göstereceği etkinlik; Sanat, Mekatronik, Atölye, Eğitim ve Promaker bölümlerinden oluşuyor. Yaratıcılık ve üreticilik şöleni İstanbul Mini Maker Faire’da 3 boyutlu yazıcılar, dronlar, elektronik ve mekanik cihazların yanı sıra birbirinden ilginç daha pek çok proje ziyaretçilerle buluşacak. Etkinlik hakkında www.makerfaireistanbul.com adresinden detaylı bilgi alınabiliyor.

GelecekHane liderliğinde DECOL, Renklidağ ile daha pek çok gönüllü destekçinin yardımıyla organize edilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde Migros, İTÜ Arı Teknokent, Doğa Koleji, Siemens, THY, BKM ve BİMSA’nın katkılarıyla düzenlenen etkinlik, üretmeyi ve keşfetmeyi sevenleri 10-11 Ekim’de santralistanbul’a bekliyor. Mini Maker Faire İstanbul etkinliğine https://goo.gl/o05SNh  üzerinden ücretsiz kayıt yapılabiliyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...