OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

16 Kasım 2015 Pazartesi

Istanbul Maratonu 2015 ADIMADIM - Koruncuk ve OMActivities

Bu sene ADIM ADIM ile ilk defa katıldığımız (Istanbul Maratonu 2015) bağış koşusu mükemmel bir havada, pozitif enerji ile çok dinamik ve heyecanlı geçti. Açıkcası ADIM ADIM ile koşmaya ilk karar verdiğimde bu kadar heyecanlanacağımı ve bu kadar fazla bir katılımın olacağını düşünmemiştim.  (Bağış koşusuna ilk karar verdiğim an ile ilgili yazım)

Istanbul Maratonu her sene popülerliğini fazlalaştırıyor. Dünya çapında bilinirliliği artan maratona yurtdışından da bir sürü katılımcı (koşucu) geliyor.  Boğaziçi köprüsü üzerinden geçmek isteyenleri de mutlu eden bu organizasyon artık sadece bir koşu organizasyonu olarak değil, BAĞIŞ koşularının yapıldığı  ve bağış kurumlarının ilgi gösterdiği bir organizasyon olarak bakılmalı. Neden mi böyle dedim yazının devamında daha detaylandıracağım ;)



15 Kasım 2015 Pazar günü şanslıydık ve hava mükemmeldi. Ne rüzgar ne de yağmur güneşli serin bir hava bizi bekliyordu. Daha önceki senelerde katıldığımda genelde hava çok daha serin ve rüzgarlı olurdu. Ama bu sefer çok güzel bir hava vardı.

Sabah 8 gibi buluşma noktamıza (ADIM ADIM bayraklarının altı) geldik. Adım Adım organizasyonunun destek verdiği 8 STK için koşacak katılımcılar üstlerine tshirt'lerini geçirmiş heyecanla fotoğraf çektirmek için renkli eğlenceli bir ortam yaratıyorlardı. Acaba geç mi kaldım diye düşünürken kendimi fotoğraflar çekimlerinde poz verirken buldum.



(Açıkcası bu aralar dünya genelinde terorist atakları yapılıp, bombalar patlarken aynı zamanda bu kadar kişinin pozitif bir amaç uğruna enerjilerini harcaması mükemmel bir tablo oluşturuyordu) Gördüğünüz üzere ben fotoğrafta en önde yerimi almışım. :)


Adım Adım organizasyonu gönüllülük prensibi ile çalışıyor. Bundan 8 sene önce ilk organizasyonunu yapan ve bir kaç koşucunun birleşerek başladığı bu güzel oluşum için bu sene (2015) 2000 iyilik peşinde koşan koşucu kayıt yaptırdı. Bu koşucular yukarıda gördüğünüz 8 STK kurumu için bağış toplamaya ve farkındalık yaratıp etraflarına bu kurumların neler yaptığını anlatmaya çalıştılar.

Ben bu sene KORUNCUK için koşarken etrafımdaki arkadaşlarıma KORUNCUK'un (Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı) neler yapıyor anlatmaya çalıştım. Benimle birlikte beraber koşmak isteyen arkadaşlarım da olduğu gibi (OMA - ADIM ADIM Koşuyor) KORUNCUK'a bağış yapmak isteyen arkadaşlarım da oldu. Bağış toplama ve farkındalık yaratma kampanyamız 5 Kasım 2015 tarihinde başladı ve 15 Kasım 2015 (Maraton'un yapıldığı gün) OMA koşu ekibi olarak 15.735TL topladık. Adım Adım bağış kampanyaları 5 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek.

OMA koşu ekibinin en fazla bağış toplayanı 
TEBRIKLER BAŞAK! Yüreğine sağlık!

Bu bağışların tümü seçilen STK'lara gidiyor. Ne Adım Adım organizasyonu ne de bağış için koşan bizler bu bağışlarla ilgili bir ödeme almıyoruz. Bu da bu oluşumun çok doğru bir şekilde çalıştığını ve amacının sadece farkındalık yaratmak olduğunu gösteriyor. Bu kampanya sayesinde bağış yapan arkadaşlarımızın hepsi teşekkür ederek sizin sayenizde KORUNCUK'u daha iyi öğrendik teşekkür ederiz dediler.

Bu arada yukarıda daha sonra detay veririm dediğim konu hakkında şunu söylemek istiyorum. AdımAdım dışında da bağış için koşan koşucuların olması ve giderek bu koşucuların sayısının artması da harika bir haber. Tohum Otizm, TOÇEV, ODTU Burs, KAÇUV, Adım Adım modelini aynen ve belki de daha iyisini uyguluyorlar.

Açıkçası biz koşucular (Bağış için koşanlar)  iyilik peşinde koştuğumuz için çok mutluyuz. Umarız iyilik peşinde koşan insanlar daha fazlalaşır ve dünyamızı korkunç hale getiren kötü fikirler ve insanlar karşısında bizim gibiler UMUT olur ve bizler kazanırız!

Başardık:)

Bağış yapan herkese ve destek veren tüm okuyucularımıza ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR Ederim. Sizler olmasaydınız iyilik peşinde koşmanın değerini bu kadar hızlı anlayamazdım. İyilik peşinde koşmak zor değil, yeter ki pozitif olmaya ve iyi şeyler yapmak için çabalayan insanlara destek olmaya devam edelim...

Son söz:  

Lütfen unutmayın. Bağış yapmak için kocaman rakkamlar yapmalıyım düşünmek yerine az az ama sürekli bağış yapmak çok daha önemli. Çünkü yukarıdaki listedeki kurumlar bağışlarla işlerini yürütüyorlar. Ve bu bağışların çok olmasından daha önemlisi sürekli olması onlar için çok daha önemli bir konu. Bu yüzden lütfen bağışlarınızı bir kere yaparak çekilmeyin. Önemli olan aylık harcama oranınıza bakarak kendinizi sıkıntıya sokmadan az ama sürekli bağış yapmaya çalışın !

KORUNCUK kampanyamız 5 Aralık 2015 tarihine kadar devam ediyor. Lütfen az da olsa bağış yapınız. Duyarlılığınız için çok teşekkürler...

ONLINE BAGIS ICIN

15 Kasım 2015 Istanbul Maratonundan Fotoğraflar: 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...