OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

21 Mart 2016 Pazartesi

OYUNLAŞTIRMA 6 - Hem oyun oyna hem kazan uygulamaları BOUNTY

Eğer ürünlerinizin doğru pazara ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmiyorsanız kaybedersiniz. Bu nedenle gerçek zamanlı saha araştırması büyük firmalar için çok ama çok önemli. Peki bunu firmalar nasıl yapıyorlar?
Saha araştırması maliyetli bir iş. Ürünlerinizin marketlerde doğru şekilde tanıtılıp satışa çıktığını anlık olarak takip etmek çok pahalı. Hele hele ürünleriniz tüm ülkede satılıyorsa bu araştırma daha da zor.


İşte şimdi açıklayacağım uygulama (daha duymadıysanız uygulamanın ismi: Bounty) gerçek zamanlı pazar araştırması için dizayn edilmiş. İşin güzel tarafı bunu uygularken kullanıcılar da kazanıyor. Hem de oyun oynayarak. :) (Android, IOS)




Siz (kullanıcılar) Bounty uygulamasını yüklediğinizde bir sincap oluyorsunuz. Evet yanlış duymadınız artık görevlerden görevlere koşan bir sincapsınız. Sizin çevrenizdeki 10km alanda yapabileceğiniz GÖREVLERİ görüp inceleyebiliyorsunuz. Bu görevler kolay görevler olduğu gibi zor görevler de olabiliyor. Amacınız seçtiğiniz görevi başarı ile yapmak ve sonucunda da başarı ödüllerini biriktirmek.


Bounty'i kullanıcılarının yüzde 50'si 18-25 yaş aralığındaki gençler. Yüzde 10'luk bir kısım da ev hanımları.

İki adet ödül çeşidi var. 

Biri deneyim puanı (bu sayede deneyimli sincap oluyorsunuz) Ara ara deneyim puanı yüksek olan sincaplar için özel görevler gönderiliyor.

Diğer ödül çeşidi ise para ödülü. 4tl ile 12tl arasında görev başına ödül kazanabiliyorsunuz. Bu sayede sürekli kullanan bir sincap aylık 800-1500TL arasında para kazanbiliyor.


Görevler çeşit çeşit: 

-Bir ürün hakkında anket yapıp (aileniz çevrenizdeki arkadaşlarınıza da yapabiliyorsunuz) ödül kazanabiliyorsunuz.
-Ya da gizli müşteri olup sormanız gereken soruları firma yetkililerine sorarak ne cevaplar aldığınızı formlara doldurarak görevleri tamamlayabiliyorsunuz.


Bounty kullanıcı tarafından -özellikle öğrenciler- çok seviliyor. Bazı görevler çok zaman alsa da ek gelir olarak bu uygulamayı kullanan öğrenciler var. Unutmayın sizden maksimum 10km uzaklıktaki görevleri alabilirsiniz. 30TL ve üzeri ödülünüz biriktiğinde paranızı transfer edebiliyorsunuz.

Büyük firmalar da Bounty'i çok seviyor. Çünkü bu sayede gerçek zamanlı verileri çok uygun fiyatlara araştırmış ve analiz etmiş oluyorlar. Düşünsenize sizin ürünleriniz Türkiye genelinde marketlerde raflara nasıl dizilmiş görebiliyorsunuz (fotoğraf çekilerek hangi market olduğu bilgisi verilerek) veya bir cocuk bezi firması diğer çocuk bezi marka fiyatlarını öğrenmek istiyor, etiketleri görmek istiyorsunuz. Ya da bir klima firmasısınız inşaat halindeli binaları bilmek tespit etmek istiyorsunuz. Sincaplar her geçen gün ordu gibi çoğalıyorlar. Şu anda sahada 60.000'den fazla sincap var. Video resim, bilgi her şeyi hızlı bri şekilde yapabiliyorlar.

Kurucu: İlker İnanç - Twentify'i anlatıyor.  Dinlemenizi tavsiye ederim :)


Bu tarz uygulamalar şu sıralar çok ilgi çekmeye başladı. Twentify Türkiye dışına da açılmaya karar verdi. Bu sayede dünya genelinde bu uygulama kullananlar hem oyun oynamış hem de para kazanmış olacaklar.

Peki bu tarz uygulamalardan başka yok mu? Olmaz mı? Tabi ki var. Bounty şu sıra en aktif olarak kullanılanı ama diğerlerinin de isimlerini buraya yazmayacağım merak edenler araştırıp bulsunlar. :)

Bu arada OYUNLAŞTIRMA yönünden eksik tarafları bulunsa da BOUNTY uygulaması eğlenceli bir uygulama olmuş.  Görev yapıp para kazanmaya başlarsanız deneyiminizi buradan bizimle paylaşırsanız sevinirim. Bu sayede sistemin ne kadar verimli çalıştığını da görmüş oluruz.

Hadi Sincap görim seni!





Gelelim bizim projemize. SAKLADIK tamamen eğlence amaçlı planlanan bir uygulama. Burada fikir oldukça basit. Geocaching oynayan bizler daha fazla kişiye ulaşmak için biraz değiştirilmiş bir oyun tasarladık. Geocaching kurallarından farklı ama saklama ve bulma prensibi benzeyen bu oyunu SAKLADIK sitesinden inceleyebilirsiniz.



Peki SAKLADIK ile ne kazanacaksınız. 1- Dışarıda eğlenceli vakit geçireceksiniz. 2- SAKLADIK sayesinde geocaching'i merak edeceksiniz. 3- Eğer SAKLADIKlarımızı hızlı bir şekilde gidip bulabilirseniz, bulduklarınız sizin olacak yani ÖDÜL kazanacaksınız.


Şu anda SAKLADIK uygulaması IOS ve ANDROID için yapılıyor. Uygulama yapılana kadar INSTAGRAM @sakladık takip ederseniz oyunların hangi bölgelerde ne zamanlar yapılacağını görebiliyorsunuz. Ayrıca ücretsiz olarak oyunlara katılabilirsiniz. Ne gibi ödüller verildiğini de yine INSTAGRAM hesabımızdan takip edebiliyorsunuz.

Kısacası şimdi SAKLADIK zamanı :)




Biz sakladık sen bul !  Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...