OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

22 Mart 2016 Salı

TerraQuesta - Sherlock Holmes Londra Şeytani'na Karsi Deneyimi

1800'lü yılların sonu Londra'da garip bir şeyler oluyor. Bu sefer Sherlock Holmes'un başı dertte. Bizi çağırıyor.  Ekip olarak gidip ona yardım etmeliyiz. Aşağıda net bir şekilde görüldüğü gibi Baker Street 221 'e geldiğimizde OMA ekibinin erkekleri oldukça TEDIRGİN (yüzlerinden anlaşılıyor) ama kızlar da hiç KORKU yok.  Heralde ''Sherlock bile bize güvendi, hallederiz'' diye düşünüyorlar? Bilemiyorum...
Londra'nın başına gelen kötü olayların sorumlusunu şeytani gücü şehirden uzaklaştırmak için TerraQuesta'dayız...

E hadi o zaman ne duruyoruz gidip Londra'yı ve Sherlock'u kurtaralım!





Terraquest'in ilk oyunları Alkaban Mahkumları'ndan sonra ikinci oyunlarını dört gözle bekliyorduk. Sonunda Sherlock Holmes Londra Şeytanı'na karşı oyunu açıldı ve uçarak gittik. Tek endişemiz bu oyunun gerilim oyunu olmasıydı. Biliyorsunuz biz ekip olarak korku gerilim oyunlarını çok sevmiyoruz. Çünkü içeride (genel olarak korku oyunlarında) ne ile karşılaşacağımızı bilemediğimiz için rahatsız oluyoruz.
Oyuna girmeden Terraquesta'ya sorduk. Biz korkuyoruz oyun bize göre değilse hiç deneyimlemeyelim. Cevap: Merak etmeyin korku değil gerilim oyunu ve gerilimin dozunu ekiplere göre ayarlıyoruz.  Bu cevap sonrası girmeye karar veriyoruz ama fotoğrafta görüldüğü gibi Sherlock'un kapısına geldiğimizde bizim yüzümüzde bir endişe (en azından erkeklerde) mevcut :)


Pozitif yönleri:


-Düz bir satıhta oynanıyor. Merdiven inme çıkma gibi sıkıntılar yok.
-İçerisi korku oyunları gibi kapkaranlık değil. Korku seviyesi oyun ilerledikçe artıyor.
-Oyun alanı oldukça büyük. İçeride daralmıyorsunuz.
-Dekorasyon oldukça başarılı. Oyun boyunca ince detayların düşünüldüğünü görebiliyorsunuz.
-Müzik rahatsız edici değil. Oldukça güzel seçilmiş.
-Mekanik düzenekler iyi hazırlanmış. Oyun asma kilitleri açalım kaçalım mantığından oldukça uzak. Bulmacalar özgün. Bulmaca severleri mutlu ediyor.



Negatif yönleri:


-Oyun iki farklı etabı var gibi. Çok spoiler vermeden açıklamak gerekirse oyunun başlangıcı ile bitişi arasında oldukça fark var. (Dekor-müzik-seneryo) Gittiğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Bu durumu sevenler de olacaktır ama beklemediğimiz için bizi oldukça şaşırttı.
-Bitişi ile ilgili küçük bir akış problemi var. Görüşümüzü TerraQuesta ekibi ile paylaştık. Farkında olduklarını en kısa sürede değişiklik yapacaklarını söylediler.



Genel olarak:


Çok korku oyunu sevmeyenler bile rahatlıkla oynayabilir. İki oyunda da Terraquesta bizi memnun etmeyi başardı. Çünkü oyun içinde beklemediğimiz farklı bulmacalar ve ekip çalışmasına yönelik değişik uygulamalarla karşılaşıyoruz. Bu yüzden biz Terraquesta oyunlarını seviyoruz. Hem emek vererek yapılıyor hem de başarılı oyunlar çıkartıyorlar. 

 4 kişi gitmenizi tavsiye ederiz. Biz sevdik. Ama 2 oyunu var hangisine önce gideyim diye sorarsanız biz Alkaban Mahkumları'nı öncelikli olarak denemenizi öneririz. Takım çalışması o oyunda daha bir ön planda. ;) Ama iki oyun da kesinlikle ortalamanın çok üzerinde...



TERRAQUESTA - Alkaban Mahkumları 
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Oyun kapkaranlık değil, psikolojik gerilimi var. KORKU değil!    
- Korku sevmeyenler bile rahatlıkla gidebilir.
- Bulmacalar oldukça güzel.
- Farklı bulmaca arayışı olanlar da keyif alabilir.
                             


ILETISIM: Adres: Beketzade Mah. Camekan Sok. No5: Galata , İstanbul                              
Tel:  0212 2434412


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...