OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

26 Ocak 2017 Perşembe

Kutsal Hazine Oyunu - Odadan Kaçış Deneyimi

Uzun süreden sonra tekrardan sahalardayız. Ama bu sefer ILK defa bir oyuna 8 kişi birlikte girdik.
Oyun öncesi fotoğrafımızdan da anlaşılacağı gibi yüzlerimizden anlaşılıyordur, merak içindeyiz. Neden mi? Nedeni belli, 8 kişi bir oyuna birlikte ilk defa giriyoruz.


Ekibimiz oyun öncesi gerekli nefes çalışmalarını yaptı, ayrıca Escapist'in oyun öncesi bilgilendirmelerini dinledi. Oyunun hikayesi kısaca şöyle:


Dünyaca ünlü bilim insanı Dr. Frederick Nelson ve ekibi, küresel ısınmayı durduracak hatta tersine çevirecek bir formül üzerindeki çalışmalarına yıllarını vermiştir. Küresel ısınmaya sebep olan sera gazlarını dağıtıp temizleyecek, yoğunlaştırıcı bir formül üzerinde çalışmaktadırlar. Fakat dünya için çok da fazla zaman kalmamıştır. Isınma artarak devam etmektdir. Bu ümitsizlik içerisinde Mısır piramitlerinde ortaya çıkan enerjiyle Uranyum kristalleri bir araya getirilmelidir....

Ekibimizi 4 kişilik iki gruba ayırdık. Ayrı bölgelerde başlayan oyunda gruplar aslında beraber çalışıyorlar. O yüzden ekipler arasında çekişme yok. İçimiz biraz rahatlıyor ama oyun başladığı andan itibaren yandaki ekipten daha hızlı yapmalıyız diye sessizce birbirimizi gazlıyoruz. :))

Çok detay vermeyeceğim ama diğer ekipten 7 dakika önce kendi bölümümüzü bitirdiğimizi gururla söyleyebilirim. Hatta yandaki gruba duvarlar ardından ne yapmaları gerektiğini de söyledik.  Düşünün yani (kih kih kih) 

Sonra nasıl birleştiğimizi söylemeyeceğim ama güzel bir sistemle iki grup birbiri ile birleşiyor. Bu birleşim iyi mi oluyor yoksa kötü mü bilemiyorum. Açıkcası biz hep 4 kişi oynadığımız oyunu bir anda 8 kişi oynamaya başlayınca. Taaa Taaa!  Karmaşa başlıyor. 

Önerimiz açık ve net olarak 8 (sekiz) kişi gitmeyin! :) Çünkü mutlaka birileri dışarıda kalıyor. Oyunun dekorasyonu mekanizmaları oldukça güzel hazırlanmış. Biz çok beğendik. Ama... Amalar çok. Fakat daha hazır olmadıklarını düşündüğümüz için oyun hakkında negatif bir yorum yapmak için erken. Oyunun ilerleyen zamanlarda geliştirileceğini ve önerilerimizi dinleyerek daha da güzelleştireceklerini düşünüyoruz. 

Çok uzatmadan 60 dakika bize (8 kişilik bir ekibin çıkması için) yetmedi. Ama biz çok ipucu almayı sevmiyoruz. O yüzden ipucu alarak 60 dakikada çıkabilirsiniz (BELKİ) :) 

Çıktığımızda oyun hakkında hepimizin farklı düşüncesi oldu. Ama genel ortak düşünce 8 kişilik beraber oynanan bir oyundan KEYİF aldığımızdı. Evet çıkamadık! Ama çıkamasak bile ortamın genişliği mekanın güzel kullanılması mekanizmalar bizi eğlendirdi. Mutluyuz. 



Çıkıştaki toplu fotoğrafımızdan yüzümüzün güldüğünü de görebilirsiniz... 
Son söz:  Toplu olarak gidecekseniz maksimum 6 kişi gidin. Ayrıca oyunun biraz daha toparlanmasını bekleyin. Umarım geliştirir ve değişiklikleri yaparlar. Yapmazlarsa o zaman daha çoook beklemeniz gerekecek. Anladınız siz....

Bizi takip etmeye devam.
Eylemlerimiz sürecek :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...