OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

9 Nisan 2021 Cuma

Iphone ekran videosu ve geriye sayarak fotoğraf çekerek çok eğlendik :) Tavsiye ederiz.

Bu dönemde cep telefonu olmayan kalmamıştır heralde... Tabi her telefonun bu bahsedeceğim özelliği var mı bilmiyorum ama ben yine de size şu aşağıda videosunu izleyebileceğiniz etkinliği nasıl yaptığımızı nasıl çektiğimizi anlatmaya çalışacağım.

Önerim önce bu kısa videoyu izleyerek çocuğunuzla bu oyunu yapıp yapmayacağınıza karar verin.  


Eğer kararınız pozitif ise ben bu videoyu nasıl çektiğimi kısaca anlatayım. iPhone 'larda ekran görüntüsünü videoya çekme seçeneği var.  Önce onu açıyorsunuz. 

iPhone'da ekran videosu nasıl çekilir? – Video
  1. Ayarlar'ı açın.
  2. Ayarlar'da Denetim Merkezi'ni bulup girin.
  3. Bu sayfadaki Denetimleri Özelleştir seçeneğine tıklatın.
  4. Özelleştir başlıklı sayfanın en altına gelin, Daha Fazla Denetim başlığı altındaki grupta Ekran Kaydı'nı bulup yanındaki yeşil renkli + simgesine dokunun.

Video kayıt etmeye başlarken, siz ön kamerayı kullanarak (10sn veya 3sn geriye sayaç açıyorsunuz) fotoğraf çekiyorsunuz. Eğlenceli kısmı ekranda geriye sayma başladığı anda çocuklar çok heyecanlanmaya başlıyor. Arka arkaya 2-3 defa denedikten sonra ekran görüntüsü videosunu kapatıyorsunuz. 

Sonrası kullanmak istediğiniz bir edit programında çektiğiniz videoyu kırpmaya geliyor. Ta taaa işte yukarıdaki videoya benzer videoları rahatça yapabilirsiniz. Bu arada bu videodan yapmasanız da fotoğrafları geriye sayarak çekmek çocukları gerçekten heyecanlandırıyor. Öneririm.  Deneyin. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...