OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

22 Aralık 2012 Cumartesi

LİNDY HOP nedir? Nerede yapılır?


LİNDY HOP nedir ? 

İstanbul Anadolu Yakasında nerede yapılır araştırdık ve sizin için bulduk!! 

1920'li yılların ortasında başlayıp 1940'lı yılların sonlarına kadar devam eden ve cazın altın çağı olarak kabul edilen swing dönemi, cazın yalnızca dinlenilmesi amacıyla değil, aynı zamanda dans edilmesi için de icra edildiği; müzisyenlerin müziğin ritmini ve yorumunu, dansçılarla etkileşim içerisine girerek oluşturduğu; büyük orkestralar ile beraber anılan bir dönemdir. Lindy Hop ise, işte bu müzikler eşliğinde yapılmış, swing ailesinden, Harlem kökenli, Afro-Amerikan bir sokak dansıdır.

Lindy Hop, swing danslarının en yaygın hali olarak bilinmesinin yanı sıra, sıklıkla "orijinal swing" olarak da yorumlanır. Charleston, tap ve breakaway gibi danslardan evrilen Lindy Hop'un, Afrika danslarının, Avrupa kökenli eşli dansları ile harmanlanmış hali olduğu söylenebilir....

video:





Hem dansı, hem de müziği ile 20. yüzyılın en büyük ve en popüler caz akımı olarak kabul edilen Swing hareketi, Harlem'den ve Savoy'dan tüm Amerika'ya, oradan da Hollywood filmleri aracılığıyla tüm dünyaya yayılmıştır. Lindy Hop, 1945'ten itibaren müziğin de yavaş yavaş değişmeye başlamasıyla etkinliğini yitirse ve 30 yıl unutulsa da, 1980'li yılların başında yeniden keşfedilmiş ve yıllar içerisinde yeniden yaygınlaşmıştır.
Günümüzde dünyanın pek çok ülkesinde sadık bir kitleye sahip olan Lindy Hop adına festivaller ve partiler düzenlenmekte ve hem dans, hem de swing müziği yaşatılmaktadır.
İstanbul'da ise Lindy Hop 2008 senesinden beri yapılmakta, başlangıç, orta ve ileri seviyede dersler verilmekte, aylık ve haftalık dans geceleri ve uluslararası yıllık bir festival düzenlenmektedir.

Ekşisözlük alıntı: 
herhangi bir lindy hop festivali, gunler boyu suren hic durmadan danslarla, swing dönemi muzikleri calan big bandlerle, göbeklerine kadar cekilmis pantolonlu askili beylerle dönemine uygun giymis hanimlarin aksesuarlariyla, herkesin yuzunde hic eksik olmayan gulumsemeyle bir ruya gibi ya da tipki filmlerden cikma kareler gibi gecer. özellikle 1 aylik (bu sene 5 hafta) herrang lindy hop kampindan sonra normal hayata adapte olamayan insanlarin depresyona girdikleri de gözlenmistir. inanilmaz eglenceli bir danstir, yapmiyorsaniz yapin, yapmayanlara yaptirin.

Nerede öğrenebilirsiniz? Ücreti ne kadar? 
Büyükler sınıfı 16 OCAK 2013 Çarşamba başlıyor... Her hafta çarşambaları 19:00-20:30 saatlerinde toplam 10 derslik bir program olacak ve ücreti sadece 300 TL 
Son söz: 
Dans etmek isteyen herkesin katılabileceği... ama bilmem ki ben hiç ders falan almadım sıkıntısı yaşayanlar için.. inanılmaz keyifli, farklı iş dalları ile ilgilenen kişilerin bir araya geldiği hatta bu dansı öğrendikten sonra kendine şaşırıp hakikaten ben de dans edebiliyorum diyen bir sürü kişi ile tanışılacak bir aktivite... Deneyin deriz.. 

Adres:
Özlem Güzel Bale, Müzik - Tiyatro Okulu
Pembe Köşk
Şehir Kahya Sok. No 29/C (Hatboyu Kızıltoprak - Istanbul) 
web adresi  

4 yorum:

  1. Işte uzun süredir bekliyordum böyle bi haberi, avrupa yakasındakini biliyordum ama o tarafa gitmeye useniyordum, hemde iş çıkışı. Bu haberi görmem çok iyi oldu. Teşekkürler ozgehan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Anadolu yakasında çalışanlar için ideal ;)

      Sil
  2. Cok eglneceli olabilir:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...