OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

2 Ocak 2013 Çarşamba

Ankara Body World Sergisi KentPark 2013

Gunter Von Hagens kimdir? 

Canlı insan dokusunu ölümden kısa süre sonra plastination adını verdiği bir yöntemle bozulmadan saklamayı bulan Alman anatomi bilgini. Body Worlds anatomi sergisi fikrinin sahibi.

1975 yılında Heidelberg Üniversitesi'nden doktorasını alan Hagens, iki yıl kadar bu üniversitede pataloji ve anatomi dallarında çalıştı. Asıl ününü ise 1978 senesinde patentini aldığı plastination (ölü dokuları plastikle kaplayıp anatomi amaçlı kullanmak) yöntemi sayesinde kazandı. 

1990'lı yılların ortalarında bütün bir ölü insan kadavrasını bu yöntemle sabitleyerek korumayı başaran Hagens, ilk sergisini 1995 yılında Japonya'da açtı. Sergi olmanın yanı sıra tıp öğrencileri için de büyük önem taşıyan Body Works adlı çalışma, dünyanın her tarafından Hristiyan, Müslüman ve Yahudi din adamlarının büyük tepkisiyle karşılaşsa da, toplamda 30 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşmayı başarmıştır. 

Türkiye'de de sergisini açmış, hayranlıktan korkuya kadar uç noktalarda pek çok tepki almıştır. Şimdi Body Worlds Sergisi Ankara'da Power FM sponsorluğunda Ankara KentPark Alışveriş Merkezinde.. 






OMActivities Notu:

Body Worlds Istanbul Sergisini ziyaret etmiş ve oldukça etkilenmiş ve farklı bulmuştuk.  Bu serginin bu sıralar Ankara'da olması sebebiyle 2013-Ankara  Etkinlikleri kısmında yayınlamaya karar verdik. Eğer anatomi ile çok ilgili değilseniz ama FARKLI bir bakış açısı kazanmak istiyorsanız KAÇIRMAMANIZ gereken bir sergi olduğunu hatırlatmak isteriz!!! Sergilenen vücutların zamanında canlı olduğunu düşündüğünüz zaman serginin sizi oldukça etkileyeceğini garanti edebiliriz ;) 

Yer: Ankara KentPark Alışveriş Merkezi
Ziyaret saatleri : 10.00 - 22.00    (24 Mart 2013 tarihine kadar her gün) 
Ayrıntılı bilgi için: Tel: 312- 2199561


Biletler Biletix: - Tam 27,00 TL-Ögr. 23,00 TL-Çocuk 21,00 TL-65 Yaş ve Üstü 23,00 TL

2 yorum:

  1. Gerçketne çok ilginç bir sergiymiş, ama benim içim kaldırmaz muhtemelen :)

    YanıtlaSil
  2. Sergi dünya çapınca çok etkili oldu..

    Bu Farklı sergiyi görmenizi tavsiye ederim.. Biyoloji dersi gibi düşünürseniz enteresan geliyor ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...