OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

27 Şubat 2013 Çarşamba

Bumerang PepsiCoiyiicerik Etkinligi Geocaching Kutu Saklama Macerası


Bumerang misafiri olarak geçtiğimiz haftasonu Abant Büyük Otel' deydim. (PepsiCoiyiicerik Kampı) Açıkcası ben  çok eğlendim. Sunumlar arasında boş vaktimiz de oldu. İşte o aralardan  birinde Abant' a bir adet geocaching kutusu sakladım, aslında sakladık desem daha doğru olacak:)

Geocaching deneyimi

Çünkü  Yusuf ve Efraim hayatlarındaki ilk GKSM - Geocaching Kutu Saklama Maceralarını #pepsicoiyiicerik kampında yaşadılar!


                                                       












Cuma akşamı Bumerang Blogger'ları Tanışma Yemeğinde arkadaşlarımı çok sıkmadan - Teknolojik Define Avı -  Geocaching'i anlattım. 


Masadaki geocaching (okunuşu: ciokeçing) muhabbetinden alıntı:

-Bu ''Jeeokaçi'' ilginçmiş gerçekten, peki burada hiç kutu var mı? 

-Var, bir tane kutu 2003 senesinde konulmuş ama daha sonradan kutu kaybolduğu için (fiziksel olmayan cache türü) virtual  şekline getirmişler. 

-Yani şu anda Abant gölü çevresinde bulabileceğimiz  hiç bir fiziksel kutu yok öle mi? 

- Evet bulabileceğimiz hiç bir kutu yok ama isterseniz bir tane beraber saklayabiliriz?

Bu teklifim masadaki arkadaşlarıma ilginç geldi. 

Ertesi gün sabahtan akşama kadar seminerler sürdü. Bu nedenle kutu saklamak için vaktimiz olmadı. Kutu saklama operasyonumuz ertesi güne kalmıştı.

(Aslında pepsicoiyiicerik kampında neden bulunduğumu şimdi size açıklamış oluyorum!) :) -Daha önceden İstanbul'da hazırlayıp yanımda getirdiğim- el yapımı kutulardan birini pazar sabahı saklayacaktım. 

Cumartesi partisi yüzünden pazar sabahı kalkmak oldukça zor oldu. Kahvaltıya indiğimde diğer arkadaşlarımın kahvaltılarını bitirmişlerdi :)


Onlara ben bugün bir kutu saklamaya çıkacağım dediğimde cevap:

Bizde geliyoruz!  oldu?!!!  (Benim gizli görev artık gizlilikten çıkmıştı, Efraim ve Yusuf'u operasyon sonrası yok etmem gerekebilir diye düşündüm) (şaka tabii ki)


Dışarı çıktık. Kullanacağım GPS cihazını gösterdim. Benim zamanında aldığım bu cihaz şimdi artık çok eski bir model. Ama halen çalışıyor ve işimi görüyor. (Rus ajanlarının kullandığı eski makinalar gibi)

 Efraim ve Yusuf ile göle doğru yürümeye başladık.  Heyecan daha da artıyordu...



Operasyonun normal bir aktivite tadında gözükmesi için geocaching eğitim şekline dönüştürmeye çalıştım..

Efraim ve Yusuf'a bir geocaching kutusunu saklarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatttım.. 


Geocaching kutusu saklarken:

- Kutunun yıllarca orada kalacağını varsayarak hareket etmeliyiz,
- Kutuyu bulacak kişi gibi düşünmeye çalışıp, diğer oyunu bilmeyenlerin (muggles) çok dikkatini çekmeyecek bir yerde olmasına özen göstermeliyiz,
- Kutunun boyutlarına uygun bir yer seçmeliyiz (kutuyu gömmek yasak),
- Saklama noktasının özelliklerine göre kutunun zorluk derecesini 1'den 5'e kadar değerlendirmeliyiz,
(örn: zorluk derecesi 5 olan kutuları özel ekipman olmadan bulmak imkansız, zorluk derecesi 1 olan kutular için de çok çaba sarf etmeden kolayca bulabildiğimizi düşünmeli)

Bu küçük kuralları göz önünde tutarak kutumuza bir yer bulduk ve GPS koordinatlarını aldık. Daha sonra nereye koyduğumuzun fotoğraflarını çekip, kutumuzu o noktada geocaching oyuncuları tarafından bulunması için bıraktık... Abant'a gittiğinizde kutuyu bulmak isterseniz
Koordinatlar: N 40° 36.621 E 031° 16.566 

Boomerang Abant Lake:  geocaching.com sayfasındali linkinden kutu hakkında bilgi alabilirsiniz.


Bu arada Efraim otele dönerken:
'Bir daha Abant'a geldiğimce o kutuyu bulacağım!'  demesi oldukça komikti.

Sonuçta kutuyu beraber sakladığımız için nerede olduğunu biliyordu :) Bu yüzden Efraim'in yok edilmesine gerek olmadığını düşündüm :p  (Bu arada bu gizli görev hikayesi  espridir, kafanız karışmasın diye açıkca yazayım da ) :D


Daha sonra İstanbul'a döndüğümde geocaching.com sitesine kutunun kayıdını yaptım. (Geocaching.com'a Kutu nasıl kaydedilir? )

Umarım Efraim ve Yusuf ilk geocaching deneyiminden keyif almışlardır ve Geocaching oyununun gelişmesi için arkadaşlarıyla paylaşırlar... Zaten Yusuf'un bana bir röportaj sözü var.

Sonuç:
- Abant gölüne bir kutu saklamak istiyordum, bunu başardım.
- İki yeni kişiye geocaching kutusunun nasıl saklandığını göstermiş oldum. (Belki ileride oynarlar)

 Geocaching oyununun daha fazla kişi tarafından bilinmesi için sizden ricam en azından bu yazıyı paylaşmanızdır. Siz oynamasanız bile belki bir arkadaşınızın ilgisini çeker ve dünyada 7 milyon kişi tarafından oynanan ve 2 milyon saklı kutunun bulunduğu bu eğlenceli oyun  Türkiye' de daha fazla ilgi görmeye başlar...

İlginiz için Teşekkürler ;)

Geocaching hakkında yazdığım diğer yazılar için , tık tık tık

Geocaching.com/map  Abant gölü kutusu görüntüsü ;) 

3 yorum:

  1. kutun elimizde :) sendne sonra gidip onu oradan çıkardık eğer kutunu yeniden görmek istiyorsan vereceğim kordinatlara yanına 2 arkadaşını alarak gel :) not: Böyle gizli bir görevi birdahakine bir başına yapmalısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah, hata yaptığımı biliyorduuuuum :p

      koordinatları gönder, bu işi halledebiliriz.. :) Bu arada isimsiz göndermen çok iyi olmuş :D

      Sil
  2. Hahahah. Kutuyu kapmak yok. Kutuyu bulup içindeki kayıt defterine imza atacaksın sonra bulduğun yere koyacaksın.. Kapito? :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...