OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

11 Mayıs 2013 Cumartesi

11 Mayıs 2013 Engelliler Haftası Oryantiring Yarışması - Özgürlük Parkı

Daha önce Engelliler haftası kapsamında Kadıköy Belediye'sinin katkıları ile Engelli Oryantiring yarışmasının yapılacağı haberini vermiştik.


11 Mayıs 2013 tarihinde bu etkinlik Özgürlük parkında gönüllülerin katkıları ile yapıldı. 
Katılan engelli arkadaşlarımızın oryantiring ile tanışmasını sağlayan bu etkinliğin parkur hazırlamasını Kemal Altuntaş üstlenmişti. Bursa'dan gelip parkuru hazırlayan Kemal Altuntaş, engelli arkadaşlara oryantiring hakkında kısa da olsa bilgi verdiklerini parkurun özel olarak engelliler için hazırlandığını belirtti.




Kış sezonunda IOG (istanbul oryantiring grubu), Belgrad Ormanı'nda her haftasonu (pazar günleri) antreman parkuru hazırlamaktadır. OMActivities blog, bu antremanların bilgilerini sizlere elinden geldiğince etkinlik bölümünde bildirmektedir. Etkinlikler

Oryantiring sporunun daha fazla kişiye ulaşması ve engelli arkadaşlarımızın da Oryantiring sporu ile tanışmalarını sağladıkları için Kadıköy Belediyesine kendi adıma çok teşekkür ederim. Umarım bu gibi etkinlikler engelli arkadaşlarımız için daha da fazlalaşır. 

Bu etkinlikte çalışan yardımcı olan emeği geçen herkesi tebrik ederiz.


Engelli haftası ile ilgili - Kadıköy :

Kadıköy Belediyesi, “Engelliler Haftası” nedeniyle, 11 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy-Selâmiçeşme Özgürlük Parkı’nda birbiri ardından üç farklı etkinlik gerçekleştirecek. İlk etkinlik saat: 13:00’de başlayacak olan Engelli Oryantiring Yarışması. Ödüllü olan bu yarışma; tekerlekli ve/veya akülü sandalye ya da koltuk değneği kullanan ortopedik engelli kişilerin, hız unsurunun önemi olmadan, harita ve pusula okuma yoluyla belirlenen hedeflere doğru yollardan ulaşmalarını amaçlıyor. İkinci etkinliğin başlama saati 13:30. 

Bu etkinlik kapsamında, Ressam Harun Antakyalı her engel grubundan gençler ve yurttaşların katılımıyla
uygulamalı resim atölyesi gerçekleştirecek. Açık havada yapılacak olan atölye çalışmasında
gençlerin renkler evreninde seslerini duyurmak için yeni ifade yolları bulmaları, kendilerini sanatla yeniden keşfetmeleri hedefleniyor. Çalışmaya, engelli sanatçıları destekleyen izleyiciler de katılabilecek. Üçüncü ve son etkinliğin başlama saati ise 14:30. Bu etkinlik kapsamında, Özgürlük Parkı kaldırımlarına serilecek metrelerce kağıt üzerine serbest boya etkinliği yapılacak. Tüm çocuklar ve yetişkinler bu etkinliğe davetli.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi, Descartes’in “Cogito Ergo Sum” (Düşünüyorum Öyleyse Varım) felsefi
sözünden yola çıkarak, 2007 yılında Ankara’da ZİÇEV Genel Merkezi’nde tamamı amatör olan fotoğrafçıların zihinsel engelli olan çocuk ve gençlere gönüllü fotoğraf eğitimi verme hedefiyle kurulmuş. Atölye, Ankara’da yapılan başarılı çalışma ve serginin ardından,
İstanbul’da da 2011 yılında bir grup engelli gencin katılımıyla faaliyete geçmiş. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında; Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi işbirliğindeki “SURETLER” Fotoğraf Sergisi, 14 Mayıs Salı Saat 19:00 itibariyle Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) 4.kat Fuaye alanında gösterime sunulacak.

2001 yılında çağdaş dans ve performans sanatçısı, koreograf ve akademisyen Tuğçe Tuna tarafından İstanbul’da kurulan RemDans; disiplinlerarası çağdaş dans performans kollektifi olarak uluslararası platformlarda yer almakta, yenilikçi, cesur ve öncü bir inisiyatif olarak
tanınmakta. Kadıköy Belediyesi ve RemDans/Tuğçe Tuna işbirliği ile düzenlenen “Farklı Bedenlerle Dans”, Caddebostan Kültür Merkezi’nde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında sergilenecek diğer bir etkinlik. “Farklı Bedenlerle Dans” projesi; bedene yeni ve dürüst bir algı ile yaklaşmayı ve alışılagelmiş, popüler, estetik yargılarından uzaklaşmayı amaçlıyor. Bu etkinlik, 14 Mayıs Salı Saat 20:30’da CKM Büyük Salon’da gerçekleştirilecek.

 16 Mayıs tarihinde Fenerbahçe Khalkedon Restaurant’da verilecek Engelli Haftası Yemeği. Engelli bireylerin keyifli bir öğle yemeğinde bir araya gelerek hoş vakit geçirmelerini amaçlayan etkinlik Saat 13:00’de başlayacak.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD), Engelliler Haftası ve Anneler Günü nedeniyle, sevgili üyeleri ve ailelerinin duygu ve düşünceleri doğrultusunda siyaset, iş dünyası ve üyeleri arasından“Yılın Anneleri”ni seçmiş bulunuyor. “Yılın Anneleri”nin plaketleri; BEDD’nin “10 -16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla, Dernek üyesi engelli kardeşlerinin aileleriyle birlikte doyasıya eğlenmeleri ve mutlu bir gün yaşamaları amacı ile düzenlemiş olduğu yemekli etkinlikte sunulacak. Tüm engellilerin sağlıkları, eğitimleri ve yaşam kalitelerinin sürekli gelişimi için en geniş kapsamda destek verme misyonu ile faaliyet gösteren BEDD’nin söz konusu etkinliği, 11 Mayıs 2013 Cumartesi akşamı  20.00 – 24.00 saatleri arasında Caddebostan Rakkas Restaurant - Botanik Kış Bahçesi’inde gerçekleştirilecek. Arzu edenler, etkinliğin kişi maliyetini üstlenerek, istediği sayıda engelli üyeyi askıda davetiye sistemi ile misafir edebilecek.

Alıntıdır: Hürriyet

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...