OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

11 Eylül 2013 Çarşamba

G.I.T BUL Geocaching nedir Toplantısı 10 Eylül 2013 - Istanbul

Dün (10-09-2013 tarihinde) G.I.T BUL Geocaching Toplantımızı Kadıköy Moda Çay bahçesinde yaptık.


Daha önceki toplantılarımızı yine bu noktada Moda Çay bahçelerinde yapmıştık ve oldukça ilgi görmüştü. (ahanda buyrun link) Bu seferki toplantımızı da yine aynı yerde yapalım hem süreklilik de sağlarız diye düşündük.


Geocaching Toplantısı öncesi hazırlıklar 

Bilenleriniz vardır bilmeyenler için 5.Geocaching toplantımızı saat 19.00 civarında Kadıköy Moda çay bahçelerinde başlayacak şekilde organize ettik. Sarah ile ben önce gidip biraz hazırlık yapalım istedik. Saat 18.20 gibi çay bahçesine geldiğimizde (nickname:Kuzgun) yani Ali, buluşma noktasına bizden daha önce gelmişti bile. Ali ile daha önceden yüzyüze tanışmamıştım ama sakladığı bir kutudan ötürü favori puanımı kapmıştı. (Favori puanı almak ne demek, az sonraaa)

Ali Sarah ve ben buluşma noktasına gidip hemen masa birleştirmeye başladık. Geocaching Türkiye Facebook sayfamıza 30'a yakın kişi geleceğini söylediği için kaç masa gerekir diye hızlı bir hesap yaptık.  4-5 masayı birleştirmenin yetersiz olacağını düşünerek, sadece 4-5 masa birleştirdik. :))

iki dakika düşünün... Bundan önceki toplantımıza 11 kişi geleceğini bildirmişti, bu sefer 30 Neredeyse 3 katı insan, woooowwwww :)


Neyse hemen ciddi konumuza geri dönelim.

Daha önceden bastırdığımız A4 boyutunda geocaching sembölumuzu ağaca elektrik bantı ile bir güzel yapıştırdık. Sonra da Ali'ye bize biraz izin vermesini rica ettik. (40-50 metre Uzak dur bizden dedik)   Amacımız yeni gelen arkadaşlara geocaching kutusu bulma heyecanını yaşatmaktı. Bu yüzden önceden hazırladığım 2-3 kutuyu önceden belirlediğim noktalara koydum.

Bu arada Ali'de masada diğer oyuncuları beklemeye karar verdi. (kih kih kih) Gelen olursa en azından karşılayacak birinin olması önemliydi ;) Şaka bir yana, Ali'ciğim umarım sana ayıp olmamıştır valla kutu saklamak için yaptık. Yoksa senden kaçmak gibi bir hedefimiz yoktu.. Valla diyorum bak! Essah..


Geçen sefer daha az katılımcı olduğu için kimlerin hangi sıra ile geldiğini hatırlayabiliyordum ama bu sefer çok fazla katılımcı olduğundan inanın sırasını hatırlamıyorum... İlk başlarda güneş vardı gözüme güneş giriyordu falan saat 19.45 civarı güneş etkisini azaltmaya başladı..

Bu yüzden size genel olarak neler olduğunu aklımda kaldığınca anlatmayı deneyeceğim.
Ayrıca bir kaç fotoğraf arada ekleyip yazıyı renklendirmeye çalışacağım.

Hasan abi geldi. E o gelince geocaching bayrağımızı da masanın arkasına astık.. Artık rahat rahat geocaching severler bizi bulabilir diye düşünmüştük kiiii,  daha sonra (30 kişilik bir grubu, kocaman geocaching bayrağını ve bazılarımızın üzerinde geocaching t-shirt'leri olmasına rağmen) bizi bulamayanlar olduğunu duyduk,  şaşırdık!!

Daha ne yapmamız gerekli bilemiyorum valla.. Üstelik koordinatları bulmaya yönelik bir oyun oynayan bir ekibiz.. Nasıl oluyor  da bu kadar kocaman bir topluluğu bulamıyorsunuz??!! ?! !?  :p

Toplantıya katılanların yanında bir arkadaşlarını getirmeleri kuralımız (ki bu zorunlu bir kural değildi sadece grubumuzun genişlememiz için uyguladığımız bir küçük öneri ) sanırım işe yaradı. Bu sayede toplantıya katılan kişiler bu oyunu seveceğine inandığı arkadaşlarını yanlarında getirmeye başladılar. Daha sonraki toplantılara getireceklerini de belirttiler.. Bakalım göreceğiz..

Daha önce oyunu hiç bilmeyen kişilere oyunu anlatmayı başardım (etkinlik boyunca çeşitli zamanlarda - sanırım 3 defa). Ama 3. kez anlattığımda dilim  damağım kurumuştu. Sanırım bir sonraki seferde oyunu hiç oynamamış arkadaşlar için belli bir saatte toplu olarak bir anlatım yapmamız gerekecek. Örnek: Saat 19.00 'da buluşma başlıyor ama geocaching oyunu ile ilgili genel bilgilendirici anlatım - hiç bilmeyenler için - saat 20.45'de olacak. Bu sayede toplu olarak bir kere anlatmış olacağız.. Her yeni gelen için tekrardan anlatmak oldukca zor bir işlem oluyor... Bizleri de düşün ey oyunu bilmeyen oyuncu halkı!! :)




Geçen buluşmada etkinlik için özel olarak sakladığımız kutular çok heyecan vermişti. Bu sefer de aynı sistemi uyguladık.. Bu sefer toplam 3 özel kutu sakladık. Bu sayede oyuncular cok uzakta olmayan 3 noktaya gittiler. Ve orada sadece bu etkinlik için sakladığımız noktalardaki kutuları buldular.. Bu çok eğlenceli bir etkinlik oldu. İlk defa gerçek bir GPS ile belirlenmiş bir noktaya gitmiş oldular. Ayrıca o noktada kutunun nerede olabileceğini düşünüp verdiğimiz kutu bilgilerine göre saklı kutuyu aradılar..
Bazı arkadaşlarımız saklı kutuları rahatça buldular, bazıları da oldukça zorlandılar. Danley'e GPS'ini kullanmamıza izin verdiği için çok teşekkür ederim.

İlerleyen saatlerde Erhan kampanya çekilişimizi gerçekleştirdi. 2 adet asil 4 adet yedek isim çekiliş sonucunda belirlendi.

Daha sonra da o anda etkinliğimize bulunanlara 3 adet kutu vermeye karar verdik ve sadece etkinlikte olan katılımcıların isimlerinin bulunduğu bir çekiliş düzenledik... Çok heyecanlı olan çekiliş sonucu Taner, Hacer ve Orhan geocaching kutularını kazandılar.. Bakalım ne zaman kazandıkları kutuları saklayacaklar?

Etkinlikten aklında kalan ilginç Notlar


-Yeni yüzlerin aramıza katılması bizleri çok sevindirdi. Lise öğretmeni bir arkadaşımız kendi öğrencileri için özel bir etkinlik yapmayı  yardım edersek çok sevineceğini söyledi. Biz de bu fikri çok sevdik ve tabi ki yardım edeceğiz dedik :)
-Daha önce hiç kutu bulmamış oyuncular geocaching.com listesinde listelenmiş en yakın kutuyu - Ali Usta kutusunu buldular.
- İlerisi için planlar konuşuldu, CITO etkinliği, Geocaching Kamp katılımcıları çok heyecanlandırdı. (Ama havaların soğuması ihtimaline karşı ilkbaharda yapılmasının daha verimli olacağı fikri ağır bastı)
- Gezenbilir.com sitesinin kurucusu Sedat'tan geocaching etkinliklerimizin daha fazla kişiye ulaşması için yardım istendi ;)
- Yeni kutular ve yeni saklama fikirleri masaya yatırıldı.
- Istanbul'un ilk NIGHT-CACHE (gece kutusunu) kim saklayacak iddaaları yapıldı ve Emre'nin yanında getirdiği reflektörler denendi.
- İleri seviye bir geocacher'in yanında taşıması gereken çantanın içinde neler olmalı örneği gösterildi :)
- Puzzle cache'lerin zevkli ama zaman alan kutular olduğu tartışıldı.
- Yoldan geçen gençlerin 'geocaching' nedir? diye sorması ilginçti. Hasan abi sağolsun üşenmeden onlara da uzunca bir süre bilgi verdi.
- Blogger dünyasından, sonradan gurmeler yazarı Orhan ve Aristolog yazarı Yusuf aramıza katıldılar.
- Harita mühendisleri arkadaşlara GPS nedir diye anlatmaya çalışmam oldukça eğlenceli anlardı :)
- Emre ve Erhan yeni satın aldıkları GEOCOIN'Leri bizimle paylaştılar biz de inceledik ve geocaching sitesinde ''discover'' ettik..
- Deneyimli oyuncular daha zor olan (multi cache) kutuları aradılar ama etrafta çok  muggle olduğu için  multi cache'in son etabına kadar  devam edemediler.

- Etkinlik logbook kayıt defteri imzalandı, isimlikler herkes tarafından kullanılmadı ama kullananlar için oldukça işe yaradı, bu sayede yeni gelen arkadaşların isimlerini hatırlamakta zorluk çekmedik.
- Bir sonraki etkinlik ne zaman tekrardan gelmek istiyoruz diye bağırışmalar oldu :)
- Geocaching bayrağımız önünde bir sürü fotoğraf çektik.
- Geocaching.com sitesinin türkçeleştirilme projesi üzerine konuştuk 6 hafta sonra daha güzel bir haberle karşınıza çıkacağız...



Ve tabii ki son olarak kendimiz için yaptırdığımız T-shirt'ler ve Rozetlerin yeni gelen arkadaşlara gösterilmesi işlemini yaptık.

Ve böyleceee Eylül Ayı Geocaching Etkinliğimiz çok eğlenceli keyif aldığımız bir şekilde sonlanmış oldu...

Eğer sizler de Geocaching ailemize katılmak istiyor ve bizimle tanışmak istiyorsanız lütfen bizi takip etmeye devam edin....

Tüm katılımcıların fotoğraflarını ve diğer fotoğrafları görmek için lütfen burayı inceleyiniz 

Sormak istediğiniz tüm sorular ve daha fazla bilgi için 

Facebook sayfamız: Geocaching Türkiye
OMactivities sayfamız: OMActivities 


4 yorum:

  1. Çok eğlenceli geçmiş bir sonraki etkinliğe ben de katılmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her zaman bekliyoruz efenim.. geliniz lütfen :D

      Sil
  2. Of off demek istiyorum... Çok iyi ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım sesimizi daha da fazla kişiye duyurabiliriz Murat ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...