OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

23 Ocak 2014 Perşembe

2013 senesi OMActivities blog hedefleri neydi? Sonuçlar ne oldu?

2013 senesi başında OMActivities için belli hedefler yazıp blogda yayınlamıştım. Şimdi o  yazdığım hedefleri tekrar okuyup nerelerde hata yaptığımı görmeye çalıştım. Ayrıca 2013 senesinde hedefler arasına koymadığım ama blogla ilgili yaptığım işler de olmuş onları da çıkarttım. Şimdi sizlerle paylaşayım istiyorum belki kendi blogunuz için faydalı bir hedefleme yapabilirsiniz :)  (2013 hedefleri linki)


2013 senesi için ne düşünmüşüm o yazıdan alıntı yapacağım sonra da kendi youmumu altına ekleyeceğim..

Güncellik

OMActivities için öncelikli hedef: Blogu güncel tutabilmek. 2013 yılında haftada ortalama 3 yazı hedefini yakalamak istiyorum. Şu anda bildiğiniz gibi sadece tek kişi yazıyorum. Ayrıca konuk yazarlar arada yazı gönderiyor. Bu yüzden misafir yazılarınız benim için çok değerli olacak. Haftada bir Oryantiring, bir adet de geocaching yazısı yazma hedefim var. Bunun yanında daha fazla OMActivities etkinliği yapma çabası içinde olacağım. (Karting-Paintball- OMA Oyun geceleri)  

Haftada ortalama 3 yazı demişim. 52x3 = 156 yazı eder. 2013 senesinde yazdığım yazı sayısı ise 205. Demek ki ortalamanın üzerinde yazı girişi yapmışım. Ama bu yazılar içinde içerik reklamı olanlar da var. ;) Güncellik konusunda 2013  hedefini tutturmuşum. OMActivities etkinliği olarak Geocaching Türkiye etkinliklerini sayarsak bu konuda da hedefi tutturmuşum. Bence her blog güncelliğini korumalı aksi taktirde o blogun başarılı olması imkansız olur!!!


Kalite

Bildiğiniz gibi OMActivities farklı bir alanda yarışıyor. Farklı Etkinlik ve aktiviteleri sizlerle paylaşmaya çalışıp, farklı olduğuna inanan kişileri buluşturmayı hedefliyor.  Bu yüzden bu sene daha fazla kaliteye önem verip içeriğin konuyla tutarlı olmasına özen göstermeye çalışacağım. Yazıların haber niteliğinde olanlarına çok yorum katamıyorum ama yapılmış bir etkinlikte bulunduysam o zaman kendi yorumlarımı eklemeye çalışacağım. En çok okunan röportaj kısmına bu sene daha fazla zaman ayırmaya çalışacağım. Ayda 1 röportaj hedefine ulaşabilirsem bu sene 12 tane farklı kişi veya grupla yapılmış röportajı okuma şansı yakalayacaksınız ;) 

Ayda bir röportaj demişim 2013 senesinde yaptığım röportaj sayısı sadece 3 kişi ile sınırlı kalmış. Demek ki röportaj kısmında oldukça hedefin gerisinde kalmışım. Yaptığım röportajlar sayı olarak az olsa da oldukça eğlenceli söyleşiler olduğunu söylemek isterim. Geocaching konusunda bilgi vermek ve yaptığımız etkinlikler hakkında yazmak oldukça farklı ve eğlenceli. Daha farklı değişik etkinliklere davet edilip zaman ayırıp gidip o etkinlikler hakkında da yazabilirsem o zaman daha da kaliteli içerikler çıkabilir diye düşünüyorum... Kaliteli yazı çok önemli, bazı bloglar sadece kopyalayarak içerik ürettiğini sanıyor. Bence bloggerlar mutlaka kendilerinden bir şeyler eklemeliler. Röportajlar bu yüzden çok değerli, orada konuşulanlar size özel söylendiği için etkili oluyorlar.. 



Yardımcı Yazar

Röportajları kendim yapacağım için diğer içerikleri üretmekte sıkıntı yaşayabileyeceğimi tahmin ediyorum. Bu durumda benim yönlendirmem doğrultusunda benzer kalitede içerik üretebilecek 1-2 yazar bulmak istiyorum. Tabi bu, ha tamamdır demekle olmuyor ne yazık ki.. Biraz şans, biraz da frekans uyumu.. Ayrıca eğer reklam gelirini arttırabilirsem yardımcı yazarlarla paylaşmayı bile düşünüyorum.

 1-2 yazar hedef olarak vermişim ama  2013 senesinde OMActivities bloga 4 farklı konuk yazar yazı yazmış.  Bu konu oldukça zor bir konu aslında. Blog yazarlığı zaman alan bir iş, insanlara blogda yazmak ister misin dediğiniz zaman kendi bloguma bile zaman ayıramıyorum diye cevap veriyorlar. Oysa etkinlikler hakkında burada yazı yazsalar kendi verdikleri site veya linklere'de okuyucu çekecekler ;)  Bu konuda 2014 senesinde daha fazla konuk yazar bulmam gerektiğini düşünüyorum. Konuk yazarlıkla bir blog için hep yazı yazmak arasında çok büyük fark var. Bu konuda çok çalışmam lazım.. Bakalım 2014 'de ne olacak. 


Ödüller, Çekilişler, Yarışmalar

2013 yılında  bu konuda bazı düşüncelerim var. Anlaştığım markaların, düzenleyeceğim etkinliklere sponsor olmalarına ve karşılığında bana ücret vermek yerine okuyuculara hediyeler vermelerine izin vereceğim. Bu sayede hem onların reklamı hem de benim okuyucularımın kazanmasını sağlayacağım. Kazan kazan taktiği :p

Bu konuda beklediğimden daha iyi bir sonuç aldığımı söyleyebilirim. Çekilişle LOMO fotoğraf makinası çekilişi ve BUGGA Design Yılbaşı sepeti çekilişi oldukça ilgi gördü. Ayrıca Bugga Design Geocaching Türkiye Etkinlikleri içinde hazırladığımız oyun kutularına da sponsor olarak bize katkıda bulunmaya devam ediyor. Teşekkürler sponsorlarımız ;) 


Daha Fazla Misafir Yazı Yazacağım

OMActivities'in promosyonu, tanıtımı ve optimizasyon çalışmaları için sadece twitter ve facebook sayfalarını kullanıyorum. Önümüzdeki yıl bunu misafir yazılarla geliştirmek istiyorum. Takip ettiğim kaliteli ve popüler bloglar için içerik üreterek onlara misafir olmak gibi bir hedefim var. Önümüzdeki yıl başka bloglara misafir yazısı yazarak OMActivities blog'un tanıtımını arttırmaya çalışacağım. 


2013 yılında OMActivities Blog için düşüncelerim bu şekilde. Bu vesileyle tüm okuyucularıma mutlu bir yıl geçirmelerini diliyorum. Umarım her şey istediğiniz gibi olur ve hayattaki tüm hedeflerinize ulaşırsınız. 

Misafir yazıları konusunda sanırım biraz hedefin gerisinde kalmışım. Bu konuda belki daha aktif olabilirdim. 2014 senesinde konuk yazarlık konusunda biraz daha çalışmam lazım. Ama blog sahiplerine zorla ben sizde yazı yazabilir miyim de denmiyor ki? :)))


Bunların dışında 2013'de OMActivities blogda neler yapmışım? 

- OMActivities Etkinlik takvimi blogu takip edenlerin kullandığı ve toplu olarak etkinlikleri gördükleri bir araç, oldukça işe yaradı. 
- Bumerang Oscar ödüllerine katıldım. İlk SMS oyları ile 50 arasına kaldık. Ben ilk 10'a kalamadığımız için kendi kategorizde 11. olduğumuzu düşünüyorum. 
- Email takip listesi ile okuyucuların istedikleri emaillerine yeni yazıların bilgisini göndermeye başladım. Geridönüşü oldukça fazla oldu.  
- Sponsor kısmı açıldı banner reklamı alındı. 
- Arşiv kısmı eklendi. Bu sayede eski yazılara çok daha rahat ve kategoriler arasında rahatça dolaşma imkanı sağlandı. 


2014 senesinin hedefleri ne olacak? 

2014 hedeflerini en kısa sürede hedefleri buraya ekleyeceğim... 
Siz kendi bloglarınız için hedef koydunuz mu? 2013 için genel bir değerlendirme yaptınız mı? Yorum bırakırsanız sevinirim... ;)



3 yorum:

  1. Bence hedeflerine ulaşma yolunda iyi ilerliyorsun. Tek eleştirim benim ödül kazanamamış olmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de eleştirim bumerang ödülü kazanamamış olmak.. ;)
      bu arada teşekkür ederim yorum için

      Sil
  2. bu yazıyı okuyan daha fazla blog yazarı olur diye düşünmüştüm ama sanırım yanılmışım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...