OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

23 Şubat 2014 Pazar

Almanlar ve Türkler Sultanahmet Meydanı'nda 19 Subat 2014 19:19 Etkinligi için Bulustular

Aşağıda fotoğrafta gördüğünüz kişilerden bazıları Türk bazıları da Alman. Buluştukları yer Sultanahmet Meydanı. Peki burada ne yapıyorlar? 



Ne yapacaklarını söylemeden önce hepsinin ortak bir noktası var onu söyleyeyim. Bu fotoğrafta gördüğünüz herkes ''Geocaching oyuncusu'' 
8 kişi Almanya'dan Istanbul'a gelip burada tatil yapıyorlar ama tatillerini yaparken ayrıca geocaching oynuyorlar geocaching oynarken bir de üstüne Geocaching Etkinliği yapmaya karar veriyorlar! 

Sonuç olarak: 
Geocaching tatile gittiğiniz zaman yapabileceğiniz bir hobi. Zaten sevilmesinin bir nedenlerinden biri de bu. 

Geocaching neden eğlenceli ve popüler 


1- Hiçbir ücret ödemeden oynanması
2- Gittiğiniz ülkede yeni yerler keşfetmenizi sağlaması 
3- Yeni kişilerle tanışmanıza olanak sağlaması 


Ücretsiz

- Oyuna katılmanız için geocaching.com sitesine girip ücretsiz üye olmalısınız. (Tek sorun site türkçe değil, ama en kısa sürede bu sorunu çözeceğiz!) 

Keşfedilecek yeni yerler

- Turist rehberlerinde genellikle o ülkenin en popüler yerleri yazılıp çiziliyor. Oysa geocaching kutularının saklı olduğu yerler genellikle o bölgede yaşayan kişiler tarafından seçilmiş noktalar oluyor. Örneğin benim sakladığım çoğu kutu Anadolu yakasında ve bu kutuları bulmak için Anadolu yakasına geçen turistler Kadıköy ve çevresini görmüş oluyorlar ve buralar Avrupa Yakası kadar turistik değil ve Anadolu Yakasının çok hoşlarına gittiğini söylüyorlar. Aynı şekilde siz de başka bir ülkeye gittiğinizde geocaching sayesinde farklı noktaları bulup oralarda daha az turistik yerleri keşfedebiliyorsunuz. 

Yeni oyuncularla tanışıyorsunuz

- Yeni kişilerle tanışma örneği olarak yukarıda bahsettiğim 19:19 etkinliğini gösterebilirim. Alman oyunculardan biri 2006 senesinden beri bu etkinliği her ayın 19'unda farklı yerlerde yapıyor. Şubat ayında Turkiye'de olacağı için Istanbul'da bu etkinliği yapmaya karar veriyor. 
Bu sayede Istanbul'daki oyuncular bu etkinliğe gelip birbirleri ile tanışabildiler.(tek sorun havanın sisli ve soğuk olmasıydı)  
İşte yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz tüm oyuncular bu etkinlik için Sultanahmet meydanında toplandılar. 5 Alman birlikte Istanbul'a turistik bir gezi yapıyorlar. 3 Alman'da bu evente katılmaya karar veriyorlar. Biz lokal oyuncular da Geocaching Istanbul T-shirt'lerimizi giyip etkinliğe gidiyoruz ve bir anda 14 kişi oluyoruz. 




Buluşma noktasında fotoğraflarımızı çektikten sonra,  tüm ekip (14 kişi) beraber (yukarıdaki fotoğraf) Sultanahmet Köftecisine gidip küçük bir ziyafet çekiyoruz. Alman geocacher'larda daha önceden bu köfteyi denemedikleri için çok mutlu oluyorlar. Ayrıca ben uzun süredir Sultanahmet köftesi yemediğim için çok mutlu oluyorum. heheh ;) 

Bu arada yanımızda getirdiğimiz TB'leri diğer oyuncularla paylaşarak değiş tokuşlarımızı yapıyoruz. 


Yemek sonrası beraber bir kutu bulmaya çıkıyoruz.  Türk oyuncular olarak etkinlikten ayrılıyoruz. Gülhane Parkı saat 22:00 civarı sis altında çok gizemli oluyormuş, bunu keşfediyoruz ve daha önce bulmadığımız bir kutuyu hep beraber buluyoruz.  Daha sonra Sirkeci'ye doğru inerek vedalaşıyoruz. 

Bir sonraki etkinliğiz 04 Mart Salı günü Kadıköy Balon Cafe'de. Ama bizi asıl heyecanlandıran 15 Mart günü Ankara'da yapacağımız etkinlik :)  Tüm Ankara'lı geocaching severlerle buluşma hedefimiz var. Umarız sesimizi duyarlar ve 15 Mart cumartesi günü bizimle tanışmaya gelirler ;) 

Bu arada aranızda dedektif olmak, gizli görevlerde bulunup saklı gizli kutuları kimseye yakalanmadan bulmak ya da saklayarak başka gizli oyuncuların bulmasını sağlamak istiyorsanız bize ulaşın...

Unutmayın bu bilgi çok gizlidir. Kimseyle paylaşmazsanız sevinirim... :p

iyi avlanmalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...