OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

27 Şubat 2014 Perşembe

Çok gizli farkli bir toplantı - Ali Poyrazoğlu ile Fark Yaratan Birey

Merhaba ben ajan X. Gizli toplantıya çağırıldığımı  öğrendiğimde çok heyecanlandım. Her zaman grup toplantıları beni heyecanlandırmıştır. Deneyimli bir ajan bile olsanız grup tarafından çağırıldığınızda heyecanlanırdınız. Bu seferki eğitim küçük bir takım için düzenlenmişti. Sadece yirmi ajan seçilmişti, özel yirmi kişi. Üstelik toplantı yapılacak mekanı da  (Borusan Oto Dolmabahçe Sahnesi) daha önceden hiç görmemiştim. Heyecanlıydım. Zaten bağlı olduğumuz grup (Bumerang) bizi  eğitim toplantılarına (Bumerangdeneyimgünleri'ne) çağırdığında her zaman heyecanlanırdım. Ama bu seferki toplantı daha da farklıydı... Eğitimi bir devlet sanatçısı verecekti. 


Nasıl? Yazının başlangıcını beğendiniz mi? Farklı olmuş mu?  

Dikkatinizi çekebildiysem ne güzel... Şimdi nereden çıktı bu yukarıdaki hikaye diyebilirsiniz?

Buyrun...



25 Şubat 2014 salı günü #bumerangdeneyimgünleri kapsamında katıldığım ''Fark Yaratan Birey'' workshop'undan aklımda kalanları size aktarmaya çalışacağım. Neden aklımda kalanlar diyorum çünkü Ali Poyrazoğlu bize cep telefonlarımızı kullanma izni vermedi. Workshop sırasında ne düzgün fotoğraf çekebildim ne de not tutabildim. Zaten Ali beyin istediği de ona konsantre olmamız anlattıklarını aklımıza yazmamızdı.  Bakalım ne kadar başarılı olmuşum neler aklımda kalmış görelim. 




- Teknoloji çok hızlı, bunun en basit örneği cep telefonları.  Yenilik ve farklılaşma her konuda şart. Farklılaşamıyorsan çağ dışı kalıyorsun.
- Bireyin farklılaşması için önce kendisini tanıması ve eksik yönlerini geliştirmesi kendini hep eğitmesi gerekli. Bu yüzden önce kendini tanı sonra eksikliklerini fark et ve hep çalış! 
- Takım çalışması çok önemli. Ayrıca yapacağın işe odaklanmak çok önemli, dikkatini toplamak ve odaklanabilmek çok zor ama öğrenilebilinir. Bunun için bir sürü teknik mevcut.
- Yapacağın her işte hedef belirleme, ölçümleme zorunlu yoksa geliştiğini fark edemez hatayı nerede yaptığını anlayamazsın. Bu yüzden hedef belirle ve süre sonunda ölçümle.
- Birey farklı olmak için değişime açık olmalı, her zaman değişmek zorunda olduğumuzu unutmamalı.
- Unutma, Bugünun farklılığı yarının standartına dönüyor. Geçen yıl ünlü olan kişilerden çoğu şu anda ortalarda bile yok? Ya da ilk açıldığında çok farklı olan bir mekan bir bakmışsın artık çok standart.
- Herkesin çok çalışarak, değişime ayak uydurarak, kendi kendisi ile yarışarak başarılı olabileceği...



Yazarlık konusunda farklılaşmak istiyorsak;


- Çok okumak, okuduklarımızı tekrar okumamız gerekli. Ayrıca herkesin kendine arkadaş olarak seçeceği bir yazar bulması gerekli. 
- Okuduğumuz hikayeleri kitapları, biz olsak nasıl yazardık diye düşünüp yazmayı denememiz gerektiği,
- Yazı yazmayı öğrenmenin bisiklete binmek gibi olduğunu unutmamamız gerekli.  Arada kazalar yapılabiliriz ama bu bisiklete binmeyi unutacağız anlamına gelmez. Bu yüzden çalışarak yazı yazmak daha iyi öğrenilebilinir... 

Ama bunları yapabilmek için için hep yazmak çok yazmak gerekiyor, unutmamalıyız.

Ali Poyrazoğlu hakkında aklımda kalanlar


- Herkesin sanatçı olarak doğduğunu ama sonradan köreldiğini düşünüyor. 
- Blog yazarlarını anarşist olarak tanımlıyor. :) Kendisi blog yazmayı düşünmüyor.
- Yaşını hiç ama hiç göstermiyor, özellikle workshop başladığı andan itibaren (sahnedeyken diyebilirim) çok genç ve dinamik
- Öğrenciyken süpermarketin manav bölümünde çalışmış ve Yunanlı bir rakibi varmış meyveleri farklı dizerek onunla hep yarışırmış. Farklılaşması gerektiğini o zamanlardan bildiğini söylüyor. Şu anda da Kaplumbağa oyunu ile kendi kendini zorladığını kimseyle yarışmadığını söylüyor.
- Twitter'ı aktif olarak kullanıyor ama insanların bazen düşüncelerini politik noktalara çekmesinden rahatsız oluyor. Genel olarak Twitter kullanmayı seviyor. Ali Poyrazoğlu 
- Elif Şafak hakkında bir şey söylemedi :) 

- Borusan'a bu workshop olanağını sağlayarak bizim gibi blog yazanlara ulaşabildiği için  teşekkür edip, keşke bu gibi etkinlikleri daha fazla kişiye ulaştırabilsek, Türkiye'nin farklı şehirlerinde de bu workshop'u yapmayı istediğini belki yazılarımızı sayesinde diğer firmaların da sesimizi duyabileceğini belirtti. 

İşte bu yüzden bu yazıları yazmamız için bize ödev verdi Ali Poyrazoğlu. Umarım yazımı okur ve workshop etkinliğinde aklımda kalanlar kendisini tatmin eder. 

Bu arada anahtarlık ve anahtar konusunu da buraya yazmadım. Her şeyi de açıklamayalım birazcık da bize kalsın değil mi? ;)

Teşekkürler Ali Poyrazoğlu, teşekkürler Bumerang ve Borusan Oto Dolmabahce ekibi...



Peki, siz ne kadar farklısınız,  Yaptığınız işi nasıl farklılaştırıyorsunuz? İki üç cümle ile anlatırsanız çok sevinirim. ;)



13 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, fark yaratmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birazcık fark yaratmak için önüne ekleme yaptım evit :)

      Sil
  2. Benim özet yazımın yanında, bu detaylı yazı farklı ve güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni kesmediğin sürece yorumun için teşekkür ederim :)
      bu arada senin yazın da güzel

      Sil
  3. Bir an yazının kendini 5 sn içerisinde imha edeceğini bile düşündüm. Elinize sağlık, iyi bir etkinlik ve sonrasında güzel sonuçlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah James Bond ruhu içinde varsa o zaman mutlaka bizim geocaching etkinliklerimize katılmanı öneriyorum. Etkinliklere gelemem zamanım yok diyorsan o zaman en azından geocaching nedir bi bak ;) Cunku ajan casus cocuk ruhu heyecan hepsi bu oyunun icinde var.

      Geocaching ile ilgili sormak istedigin ne varsa her zaman cevap vermeye hazırım Erkut.
      Bu arada haftaya Salı toplantımız var KAdıkoy Balon cafe'de gel tanışırsın diğer ajanlarla ;)

      Sil
    2. Uygunluğa göre bir gün mutlaka etrafınızda bir yerlerde olacağım.. Kolaylıklar..:))

      Sil
  4. Ne güzel yazmışsınız ,teşekkürler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. beğenmene sevindim. Acaba yazdıklarımızı
      Ali Poyrazoğlu okumuş mudur merak ediyorum

      Sil
  5. bu arada kimsenin son cümle olarak sorduğum soruyu görmediğini düşünmeye başladım. Buraya tekrar yazayım belki o zaman dikkatinizi çeker?! :)
    Peki, siz ne kadar farklısınız, Yaptığınız işi nasıl farklılaştırıyorsunuz? İki üç cümle ile anlatırsanız çok sevinirim. ;)

    YanıtlaSil
  6. :)))) Fark yaratmak adına güzel bir giriş yapmışsın Özgehan. Benim yazım da;
    http://minelse.blogspot.com/2014/02/anahtarlik-ve-anahtarlar.html

    Etkinlikte son paragrafı hemen yazmış ve okumuştum. Baş tarafı olmayan sondan başa yazılan bir yazı oldu benimki. Yani önce sonu yazdım sonra üst kısmını yazıp ekledim. Oh be sonunda anlatabildim. :D ))) Gelelim soruna; Epey farklı olduğumu düşünüyorum. Bir işle yetinmeyen aynı anda pek çok şeyi yapmaya kalkan biriyim. Biraz da şartlar zorluyor sanırsam. Yaptığım işte fazlaca detaya girip en mükemmelini yaparak işimi, ürünümü farklılaştırıyorum. Bu kadar yeter sanırım yanıt için. Sevgiyle kal... tekrar kalemine ve yüreğine sağlık diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet etkinliğin sonunda okuduğunuz icin hatırlıyorum. Bu da bir farklılık demek. sonucta aklımda kalmış sizin okuduğunuz bölüm :))

      ayrıca yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu arada yazınız güzel ama benim asıl merak ettiğim ALi Poyrazoğlu yazılarımızı okuduysa ne düşündü? :)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...