OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

19 Şubat 2014 Çarşamba

Hunger Games - Altin Yüzükler Belgrad Ormanları 2014

Hunger Games -  Açlık Oyunları filmini izleyenleriniz oldu mu? Hatırlarsınız filmde ormana bırakılan gençler yaşam savaşı veriyorlardı. Ormanı daha iyi tanıyanlar çok daha rahat hareket edip avlanıp hedefleri daha rahat bulabiliyorlardı. Ama ormanı sadece filmlerden görmüş oyuncular çok hızlı eleniyordu. 


Geçen Pazar Belgrad ormanında ortalama 100 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen bir organizasyona dahil oldum. Aynı anda verilen start ile 100 kişi ellerindeki haritalarla verilen noktaları en hızlı şekilde bulmaya çalıştılar. İşte ben o an kendimi orman içinde farklı noktalara koşuşturmaya başlayan sporcular arasında elimde hedeflerin işaretli olduğu bir harita ile bilmediğim bir ormanda kendimi koştururken HUNGER GAMES filmi aklıma geldi. Sanki birazdan arkamdan biri beni yakalayacak ve oyunu kaybedecektim. Yapmam gereken aslında çok basitti. Kurallara göre haritadaki noktaları 1,5 saat içinde bulup finiş noktasına gelmekti. Tabi bunu yaparken belli bir strateji ile yapmam gerekiyordu. Harita okuma ormanı gözleyip saklı bayrakları bulma elimdeki elektronik SI cihazını bayrakların olduğu noktalara okutmam gerekliydi. 




30 noktanın işaretli olduğu haritada ben yönümü kaybederek toplam 5-6 nokta buldum. Üstelik kurallar gereği finish noktası öncesi gelmem gereken 100 noktasına da uğramadığım için diskalifiye oldum ! Kısacası Hunger Games filminde hemen ölen oyunculardan biri oldum diyebilirim ;) 

Bu yukarıda anlattığım hikaye  antremanlarına uzun süredir katılamadığım  orienteering etkinliğinden. IOG (Istanbul Oryantiring Grubu) Her pazar Belgrad ormanında antreman parkurları hazırlıyor. Geçen pazar sevgililer gününe denk gelen hafta olduğundan bir değişiklik yapmışlar ve ''Altın Yüzükler!'' Oryantiring etkinliği düzenlemişlerdi. Eşim ile gitmeyi planlarken pazar sabahı uykusu eşime daha cazip geldi ve ben cumartesi geç yatmama rağmen pazar günü sabah erkenden (saat 8'de) kalkıp evimden 50km uzaklıktaki Belgrad ormanına gittim.


Organizasyona beklediğimden daha fazla katılımcı gelmişti. Sanırım üniversite öğrencileri kendi aralarında servis kiralayıp geliyorlar. Bu arada yol yardımı isteyenler mail grubundan birbirleri ile anlaşıp buluşabiliyorlar. Ben Mustafa isminde bir arkadaşı aradım ama o zaten başka biri ile buluşma noktasına gelmişti bile ;) 

Ben gittiğimde 100'e yakın doğa sever Belgrad Fatih Çeşmesi bölgesine gelmişti bile. Sabah saat 9 civarı güneş tam olarak yüzünü göstermediğinden serin bir hava vardı. Kayıt masasının önünde heyecanlı bir bekleyiş sporcular yarışma numaralarını almak için kuyrukta bekliyorlardı. 
Partnerim olmadığı için bekarlar kategorisinde yarışacaktım. Uzun süredir de oryantiring yapmadığımdan yeni başlayanlar tanıtım brifine katıldım. Bir sürü kişinin yeni başlaması aslında oryantiring açısından oldukça sevindiri bir durum olduğunu düşünüyorum. 

Çok uzatmadan doğa içinde olmak, temiz hava almak, etkinlik sonrası iyi ki geldim demek çok güzel bir duygu. Bu pazar tekrardan bir antreman parkuru olacak. Eğer katılmak isterseniz temiz hava alıp yürümek koşmak spor yapmak isterseniz oryantiring çok eğlenceli bir spor.. Tavsiye ediyorum.


Altın Yüzükler Etkinliğini hazırlayan tüm ekibe kendi adıma teşekkürlerimi iletiyorum. Her ne kadar bu etkinlikte belli bir süre ormanda kaybolmuş olsam da doğada bulunmak harikaydı ;) 

işte bu haftaki Belgrad Ormanı Etkinliğin linki (23 Şubat 2014 Oryantiring Etkinliği
Itü Kampüste Etkinlik linki (Kampüste Orienteering

Oryantiring nedir? 



Orienteering nedir? 

Oryantiring yapan benden Daha deneyimli bir sporcunun bakış açısından bir örnek video:)))




16 yorum:

  1. Valla supersiniz ne diyeyim..Tam benlik te ,iştesi var işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iştesi neymiş? Istanbul'da olmamak mı?

      Sil
  2. Yoo sorun degil İstanbul olmamak ,Antalya'da orman açısından zengin..İşteler başka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nedenini yazmayacaksınız anlaşıldı.. ;)

      Sil
  3. Blog yorumu için fazla özel sanırım bu işteler :)

    YanıtlaSil
  4. Bu arada yukarida bahsettiginiz aclik oyunlari filmini sayenizde izledim bu aksam..Tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. begendiyseniz sevindim
      en azından bu yazı filmi seyretmenizi sağlamıs :D

      Sil
    2. Oyle oldu gerçekten. 2 sini izleyemedim henuz birincide oturmayan taşlar var izlemek şart :)

      Sil
    3. yazının filmi seyretmene neden olmasına sevindim. Ama beni asıl sevindiren bu yazıdan sonra belki yazı ile alakalı belki değil, ama bu haftaki antremana 200 kişinin katılması oldu. Ben nezle olduğum için katılamadım ama katılımcı sayısını duyunca cok mutlu oldum.. Falan filan...

      Sil
    4. Yazinizin mutlaka etkisi vardır..Mesela ben kutu bulmaca oyununu büyük bir heyecanla anlattım arkadaşlarıma ve hepsine yazılarınızı okuttum fln fln :D Birde bu oyunu duymayan tek fransiz olmadıgima çok mutlu oldum bu sayede :D

      Sil
  5. Eline Sağlık Özgehan :O)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu hafta daha fazla kişi katılacak antremana ;)

      Sil
  6. merhaba özgehan bey,
    ben yol yardımı için aradığınız o mustafa'yım :)).. öncelikle yol yardım çağrıma cevap verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. böyle güzel bir blogta oryantiringi görmek güzel. ve de hunger games benzetmesi çok daha güzel. antrenmanlarda görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya küçük Mustafa... Yazıyı beğendiğine sevindim
      görüşmek üzere ;)

      Sil
  7. Vay, fotoğraflarda bende çıkımışım. Aramızda olmanızdan ve çok güzel anlatımınızdan dolayı tebrik ederim.
    45 yaşındayım ve yaklaşık 5 aydır orienteering etkinliklerine, eskiden pazar uykularının yerini hiç bir şey tutamaz diyen bir insan olarak uykuyu ve kahvaltı keyiflerini feda ederek pazar sabahları kendimi antrenman alanına atar oldum.
    Müthiş bir heyecan , eğlenceli kabolmalar ve sonrasında arkadaşlarla oturup harita üzerinde izlenen rotada neleri daha doğru yapardık ın analizini yapıyoruz.
    Geçmişte yapamadıklarımı şimdi yapıyorum, geç mi kaldım? Sanmıyorum.
    60-65 yaşında katılımcılar var değerli abilerimiz saygı duyduğumuz insanlar ve benim diyen bir çok insana 2. 3. hedeflerde gözden kaybedebileceğiniz müthiş insanlar.
    Onlarla bir arada olmak ve onları örnek alabilmek kadar daha güzel ne olabilir ki.
    İşte lerle bahaneler üretmek yerine zamanın su gibi akıp gittiği yaşamda doğadan da henüz hala zaman varken nasiplenmek gerek.
    Haa unutmadan, Orienteering sadece biz koşanlar için değil aynı zamanda engelli dostlarımızın da katılabileceği bir etkinliktir.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna şimdi cevap verebiliyorum kusura bakmazsın umarım. Özgürlük Parkı Etkinlikleri sayesinde tanışmıştık zaten ama burada pozitif yorumunu görünce ayrıca sevindim. İlgine teşekkürler... Bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere Gürbüz

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...