OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

4 Mart 2014 Salı

Istanbulimpro Dogaclama Tiyatro Deneyimim - Ne ala Temasa Oyunu

Bir tiyatro sahnesi düşünün. Bu sahneye arkadaşlarınızla veya eşinizle gittiğinizi.. Seyretmeye gittiğiniz gösteride oyuncular tarafından tutulup sahneye davet edildiğinizi düşünün. Hatta sadece davet edilmeyip size yapmanız gerekenleri de hızlı bir şekilde anlattıklarını hayal edin... Evet evet hayal edin..

İşte ben geçen cuma günü seyretmeye gittiğim bir oyunda sahneye davet edildim. 


Bir erkek bir kadın sahnede bulunan karşılıklı iki tabureye oturtulduk. Bizden sahnedeki iki oyuncuyu dikkatle izlememizi ve işaret verildiği anda, o oyuncuların kaldıkları noktadan itibaren oyuncuları SESLENDIRMEMIZI istediler. Kısacası ortada yazılı bir metin yokken erkek oyuncunun dublaj sesini doğaçlama olarak yapmaya çalışacaktım... 



Aslında şu anda düşününce size kolay gelebilir. Ama şunu söyleyebilirim, karısına yan komşunun yaptığı aşureyi getiren normal bir kocanın eşi ile yaptığı diyaloğu  - benim ilginç seslendirmem ile -  farklı bir şekilde izledi seyirciler :) 
Adam üzerinde taşıdığı kılıcı karısına gösterip, karısına kendi kılıcını tutup denemesini istemesi ve kılıcı kullanmayan eşine dolaptan çıkardığı ok ile komşusunu vurdurtmasını seslendirip izlettirdim.. 

En heyecanlı tarafı da oyuna seyirci olarak gelip bir anda kendimi oyunun içinde bulmamdı..

İnanın bu benim için oldukça farklı bir deneyim oldu. 

Bir anda kendimi sahnede bulduğum için bu ilginç deneyimin ne fotoğrafını ne de videosunu çekebildim. Ama şunu söyleyebilirim doğaçlama tiyatrosunda her şey bir anda oluyor ve güzel olan tarafı da bu...


İşte yukarıda anlatıklarım Istanbulimpro oyuncuların Kadıköy'de sahneledikleri harika bir doğaçlama oyunu olan NE ALA TEMAŞA isimi oyundan...


Koray Tarhan, Zeynep Tarhan, Evren Duyal, Burak Tandoğan, Evren Gülseven ve Tarık Aslan'dan oluşan Istanbulimpro oyuncu kadrosu Kadıköy Terminal Sahnesinde oyunlarını sahneliyorlar. Kadıköy'e ulaşım rahat olduğu için sahneye gelmek çok kolay. Halitağa Caddesi üzerinde Şadırvan pasajını sorduğunuzda rahatlıkla sahneyi bulabiliyorsunuz. Tek dikkat etmeniz gereken konu gelmeden önce oyun için rezervasyon yaptırmanız. Sahne küçük olduğu için yer ayırtmanızı tavsiye ediyorum. 



Biz (Sarah ve ben) doğaçlama tiyatro ile Istanbulimpro sayesinde tanıştık ve Cuma günü çok eğlendik. Istanbulimpro oyun programına bakarak kendinize mutlaka bir doğaçlama tiyatro zamanı ayırmanızı öneririm.

Şimdi bizim planımız IstanbulImpro oyuncularının sahnelediği Olay Rusya'da geçiyor oyununa gitmek. Eğer sizler de bize katılmak isterseniz. Haber verin beraber bu harika doğaçlama oyununa beraber gidip beraber gülelim.


Bu arada biletler tam: 25TL  Öğrenci: 15TL

Gelmek isteyenler için:  Facebook Event Page




Kimler bizle doğaçlama tiyatro deneyimine  gelir? :) 


4 yorum:

  1. Benim tek dogaclamam gulme efektlerim olurdu sanirim :) Dogaclama gostrrileri çok seviyorum..Tanıdık birini izlemek te acaip keyifli olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok plansız olduğu için ben bile ne ara sahnedeyim ne ara ne dedim farkında değildim :)

      Sil
  2. çok güzelmiş, bu tiyatroyu takibe alıyorum, teşekkürler bilgi için:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...