OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

4 Temmuz 2014 Cuma

Ilginc Sporlar Hobiler Oyunlar - OMActivities

OMA'yı takip edenler zaten ilginç hobi ve sporlar hakkında yazı yazdığımı biliyorlar. Siteye şans eseri uğramış olanlar için bu yazıda kısaca tekrardan bilgi vermek istedim. Belki bu sayede siteye yeni gelenler  daha önce adını bile duymadıkları bu ilginç spor oyun ve hobileri yapmaya başlarlar...

OMActivities.com 'da:

a) Geocaching (Ceokeşing) Hobisi

b) Scavenger Hunt (Define Avı) Oyunu

c) Orienteering (Oryantiring) Sporu


  • Geocaching Hobisi nedir?

2000 senesinde Amerika'da oynanmaya başlayan şu anda dünya genelinde 6 milyona yakın oyuncunun oynadığı doğada oynanan teknojik define avı. 

GPS cihazı veya akıllı telefonlarla oynanan geocaching.com resmi sitesinde  2 milyonun üzerinde kayıtlı saklı kutulardan birini hemen bulmaya başlayabilirsin. Yapman gereken çok basit. Akıllı telefonuna geocaching.com sitesinin mobil uygulamalarını indirmek. 


Daha sonra geocaching.com sitesinden ücretsiz üyelik açmak ve sana en yakın saklı kutuları bulmaya başlamak. Dilersen şu linkten dünya genelinde saklı kutuların nerelerde olduğuna bakabilirsin. Daha fazla bilgiye OMActivities Geocaching bölümünden ulaşabilirsin. 
Ayrıca Geocaching Türkiye Facebook Sayfamızdan yaptığımız Etkinliklerin tarihlerini takip edip bizimle tanışabilir sormak istediğin soruları bize direk olarak sorabilirsin ;)  Facebook OMActivities sayfasından da takip edebilirsiniz! 


  • Scavenger Hunt nedir? 


Scavenger Hunt Oyunları kişisel yaratıcılığın ortaya çıktığı çok eğlenceli hem kişisel hem de takım çalışması bakımından oyuncuları geliştiren çok eğlenceli etkinliklerdendir. Bu oyunda katılımcılardan bireysel veya grup olarak listelenmiş malzemeleri, bir görevi yerine getirerek veya fotoğrafını çekerek (satın almadan) bulmaları istenir.  Genellikle ilk bitirenin kazandığı ama bazı oyunların da puanlama sistemi ile yapıldığı bir oyundur. 
Scavenger Hunt oyunlarının ilk uygulandığı zamanlar Amerika'da 1930 seneleri olduğu söylenmektedir. Hatta Scavenger Hunt oyunları bazı filmlere konu bile olmuştur. 1997 senesinde çekilen David Fincher 'in yönettiği Michael Douglas  The Game filmi  Scavenger oyununu oldukça farklı bir şekilde izleyicilere göstermiştir. 
Amerika'da TV serisi olarak Amazing Race Yarışması 2001 senesinden beri  yapılmaktadır ve Scavenger Huntoyununun farklı bir şekli olarak gösterilebilinir. (Seyretmediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz) 
Scavenger Hunt oyunları açık arazide (şehir içinde ve dışında, parklarda vs) ayrıca kapalı yerlerde (alışveriş merkezlerinde, evlerde, mağazalarda vs) oynanabilir. Süreleri 1 saat ile 24 saat arasında çeşitlilik gösterebilir. Bu yüzden Scavenger Hunt oyunlarını tek bir kategoride tanımlamak yapılan en büyük hatalardan biridir.
Eğlenmek ve takım çalışması yapmak isteyen kişiler ve gruplar için özelleştirilmiş Scavenger Hunt Oyunları olabileceği gibi kurumsal firma çalışanlarının da oynadığı birbirleri ile tanışmalarını sağlayan eğlenerek rakip olabilecekleri oyunlar da mevcuttur. Daha fazla bilgi için OMActivities Istanbul Scavenger Hunt bölümüne bakabilirsiniz. Ayrıca Scavenger Hunt oyunlarımızı  Facebook OMActivities sayfasından da takip edebilirsiniz! 


  • Orienteering Sporu nedir?

Orienteering (Oryantiring) önceden bilinmeyen bir arazide, özel olarka hazırlanmış detaylı bir topoğrafik harita ve pusula yardımı ile araziye yerleştirilmiş ve harita üzerinde de gösterilmiş olan hedeflerin tamamının sırası ile bulunması prensibi ile yapılan fiziksel ve zihinsel beceriye dayalı spordur. (Kısaca: Doğada satranç diye adlandırılır) 

İlk ortaya çıkışı (1890) İsveç'tir.  İlk resmi müsabaka 1895 senesinde yapılmıştır. (İngiltere, İsveç, Norveç), 1961 yılında Kopenhang'da Oryantiring Federasyonu kurulmuştur. 1966 Finlandiya'da  ilk Dünya Şampiyonası yapılmıştır. İlk olarak askeri bir antreman olarak başlayan bu spor daha sonra dünya genelinde federasyonu olan bir spor dalı olarak yaygınlaşmıştır. 

Türkiye'de ise 1970'lerden beri silahlı kuvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılmaktadır. 2006 senesinde Oryantiring Federasyonu kurulmuştur. 2000'e yakın sporcumuzun olduğu Oryantiring sporunda dünya şampiyonasına puan veren büyük organizasyon yarışları yapılmaktadır. Istanbul'da her pazar Belgrad Ormanları'nda antreman yapılmakta. Istanbul'un Anadolu yakasında da tanıtım amaçlı olarak Göztepe Özgürlük Parkı'nda tanıtım organizasyonları yapılmaktadır. Oryantiring Il Temsilciliği Facebook Sayfası'ndan Özgürlük Parkı Etkinliklerinin ne zaman yapıldığını takip edebilirsiniz.  Facebook OMActivities sayfasından da takip edebilirsiniz! 


Peki, sizin bildiğiniz ve yaptığınız başka ilginç spor ve hobileriniz var mı? Varsa lütfen bize haber verin burada yayınlayalım ayrıca sormak istediğiniz sorularınızı lütfen bize iletin. İlginiz için teşekkürler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...