OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

19 Temmuz 2015 Pazar

KorkuDoor Deneyimi 4 kisi girdik 3 kisi ciktik! Daha ne olsun?

Bir kapı açılıyor. İçerisi simsiyah boyanmış. Kapkaranlık bir alan. Dikkatli bakarsanız karşınıza aşağı inen kocaman bir merdiven görüyorsunuz. Merdiven bilinmezliğe doğru gidiyor...  Güm güm güm. Kalp atışlarımız yükselmeye başladı bile. İnmeli miyiz? İşte KorkuDoor'un kapısından girdikten sonra karşınıza çıkacak ilk sürpriz bu merdiven olacak. Acaba nereye gidiyor? Oyunun bundan sonrasını anlatmayacağız tabii ki çünkü spoiler vermek istemiyoruz. 

Ayrıca unutmayın! oyuna devam edip etmemek sizin kararınıza bağlı. Siz olsanız ne yapardınız?

Güldüğümüze bakmayın gerçekten korkmuşuz. Oyun bittiği için mutluyuz :) 



Kapıdan geçip kapkaranlık bir ortamda merdivenlerden aşağı inip sizi bekleyen sürprizlerle karşılaşmak istiyorsanız, kısacası kaçış oyunlarında korku temasını seviyorsanız bu oyun sizi tatmin edecek. Çünkü biz ekip olarak korku temasını çok sevmiyoruz, korkuyoruz kardeşim. Yalan yok! Kapkaranlık bir ortamda göz gözü görmüyor ve size pusu kurmuş bir ekip size neler hazırlamış hiç bir fikriniz yok!!...  

4 kişi başladığımız oyunu 3 kişi bitirmemizden zaten ne kadar korktuğumuzu anlamışsınızdır. Ekibimizden bir kişiyi oyunda kaybettik. Hatta şöyle söyleyelim artık oyun onu ne kadar etkilediyse bundan sonra korku oyunlarına ben gelmiyorum diyerek bize rest bile çekti. 
Ah KorkuDoor ah..! Yaktın bizi :) 

Pozitif tarafları:

-Karanlığı ve mekanı çok iyi kullanmışlar. Yerin altına girmek zaten kendi başına bir korku nedeni değil de nedir?! 
-Dekorasyon, uzun koridorlar, geçişler vs hepsi korku temasına uygun hazırlanmış başarılı
-Özellikle ilk bulmaca çok güzel. (Ama ne olduğunu söylemeyeceğim o merdivenden inmeden göremezsiniz, niouhahahah) 
-Ekip enerjik ve eğlenceli. (Özellikle beni korkutmak için arkamdan takip edip, direk ismimi kulağıma fısıldadı, daha ne olsun!)   ea¡#[¡#(+ıjdehou¥¡#[¡#(+^%)'RU)'+^
-Oyun alanı genel olarak büyük bir mekan
-İçeride WC var. (Hatta içeride tek ışığı yanan yer burasıydı, bir ara oraya mı sığınsak dedik!) :)


Negatif tarafları:

-Ulaşım konusu biraz dertli. Eğer arabanız yoksa biraz yürümeniz gerekiyor. Ama korku seviyorsanız yürüye yürüye tıpış tıpış gidersiniz, buna değer. 
-Ilk defa şu uyarının doğru olduğunu hissettim: Panik-Atak, Kalp rahatsızlığı, epilepsi, astım ve KLOSTROFOBIKler için uygun değildir. Oyun da olsa gerçekten bir kapalılık hissi veriyor. Deprem korkusu olanlar uzak dursun. 
- Anons sisteminden gelen uyarı sesleri çok boğuk. Anlamakta (korktuğumuz için) çok zorlandık. 

Genel olarak:

İlk korku deneyimi yaşayacak ekiplere tavsiye etmeyiz. Altınıza edersiniz. Ama korku bizim işimiz diyorsanız, bu ev oldukça güzel. Oyun sahipleri sizi korkutmaktan büyük keyif alacaklar size garanti verebiliriz. :) 

Diğer evden kaçış deneyimlerimiz 

KorkuDoor
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Aradığımız bulmaca değil, yerin altında korkuyu yaşamak istiyoruz diyorsanız gidin. 
- Gitmeden önce haritadan mekanın yerini iyi kontrol edin. Ulaşım konusu zorlayabilir.
- Korku oyunu konusunda çok deneyimli bir grup değiliz ama bizi korkuttular. Oyun içinde sizden başka birilerinin olması hoşunuza gidiyorsa KorkuDoor'u tavsiye ederiz. 

ILETISIM: Adres: 
Kızıltoprak Nişancı Sokak 8/E Bağdat Caddesi , İstanbul
Tel:  0535 775 00 88

5 yorum:

  1. Bu deneyimi yaşamak gerekiyor. Tek kelimeyle çekici... Yazının "pozitif tarafları" alt başlığını okurken dahi tuhaf şeyler hissettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berk selam,
      kaçış oyunu deneyimin var mı?

      Sil
    2. Tekrardan selamlar, ne yazık ki daha önce hiç denemedim. Geçenlerde bloglar arasında dolaşırken kaçış oyunu yazılarınıza denk geldim ve ilgimi çekti. Fırsat bulduğum ilk anda kesinlikte tecrübe etmek istiyorum. Hatta bulunduğum şehir İzmir'de kaçış oyunlarını araştırdım. Goodlocked ve Kumpass adlı evler var. En kısa sürede deneyeceğim, bu yazıları okuduktan sonra denemeden ölmek istemiyorum açıkçası :)

      Sil
    3. süpersin. deneyimden sonra mutlaka haber ver merak ediyorum izmir oyunlarını

      Sil
    4. Mutlaka haberdar edeceğim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...