OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Periscope nedir? Nasıl yayın yapılır?

Periscope uygulamasının Türkiye'de kullanımı dünya genelinde 3. sıraya çıkınca artık uygulama hakkında küçük bir yazı paylaşmak gerektiğine karar verdim.



Periscope, Twitter'in kullanıcılarına  cep telefonları ile kolaylıkla canlı yayın yapmalarını sağlamak için geliştirdiği bir uygulama. Artık takipçileriniz (veya periscope kullanıcıları diyelim) sizin deneyimlerinizi sizin gözünüzden CANLI olarak izleyebilecekler.

Presicope'u indiriyorsunuz, twitter account'unuzla bağlanıyorsunuz. Daha sonra da istediğiniz zaman cep telefonuzun ön veya arka kamerası sayesinde canlı yayınınıza başlayabiliyorsunuz. Bu kadar basit.

Şu anda 10 milyon kullanıcısı olan uygulama TV kanalları tarafından telif haklarının ihlali sorunu yüzünden suçlansa da kullanıcılar tarafından çok seviliyor.


Neden mi?


-Örneğin şifreli olan bir maçı Periscope yayını ile tüm izleyicilerine ücretsiz seyrettiren birileri olabiliyor.
-Veya biletle girilebilen bir konferansı bir periscope kullanıcısı canlı olarak izlettirebiliyor.

Ayrıca firmalar da yaptıklarını canlı olarak izleyicilerle buluşturabiliyor. Profesörler bazı derslerini artık öğrencilerine canlı olarak yayınlayabiliyorlar. 

OMActivities olarak bizim de küçük birkaç canlı yayın denememiz oldu. Geocaching nedir konulu yayınlarımız oldukça ilgi çekti. Eğer merak ediyorsanız öncelikle Periscope uygulamasını indirin IOS - ANDROID daha sonra da twitter accountunuz ile hemen yayınları izlemeye başlayın. Bizi de takip etmeyi unutmayın!!! 

Uygulamada nasıl yayın yapılıyor?


Canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılar ise Periscope içinde yer alan ve kırmızı simgeyle gösterilen bölüme girerek ister telefonun ön kamerasını kullanarak isterse de arka kamerasını kullanarak canlı yayın yapmaya ba
şlayabiliyor. Canlı yayın öncesinde yapılacak olan yayına bir başlık girilmesi de gerekiyor. Böylelikle yayınları takip eden kullanıcılar, Periscope yayınınızın neyle ilgili olduğunu yayın başğından bulabiliyor. 


İyi seyirler ve iyi yayınlar

Sizin de periscope kanalınız varsa bize yazın, sizi takip edelim. 
Takibe takip :D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...