OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

30 Ekim 2015 Cuma

Gizemli Piramit Memphis -akiloyunlarikulubu- deneyimimiz !!

Uzun bir aradan sonra tekrardan sahalardayız.  Gizemli Piramit Memphis oyununda rekor çıkartamadık (43 dakika) ama oyun bizi çok şaşırttı ve mutlu etti. Her zaman söylüyorum bu kadar kaçış oyunu deneyimledik ve hala gittiğimizde bizi şaşırtabilen oyunlar çıkıyor. Farklılaşmayı başaran ekipleri daha fazla kutlamak gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden yoruma başlamadan Akil Oyunları Kulübü'ne bir alkış gönderelim ;)



Bu seferki durağımız Taksim bölgesinde akiloyunlarikulubu.com oyunu - Gizemli Piramit Memphis Memphis oyunu ile Farklılaşmayı başarmışlar. Bunu Nasıl mı başarmışlar? Merak ediyorsanız buyrunuz:

Oyunun artıları: 



-Taksim bölgesinde olması ulaşımı kolaylaştırıyor. İstiklal caddesi üzerindeki tek cami olan Hüseyin Ağa Camii yanındaki sokaktan içeri giriyorsunuz.
-Oyun alanı şu ana kadar oynadığımız en büyük alan! Tekrar ediyorum, burası şu ana kadar oynadığımız en büyük alanlı kaçış oyunu. Burası evden veya odadan kaçış değil tam anlamıyla bir kaçış oyunu olmuş!  Tavan yüksekliği 5-6m civarında. Piramit gizemini yaşamanız için mekan çok ama çok büyük ve heyecan verici.
-İçeri girdiğiniz anda -biz 4 kişiydik- mekan içinde az kişiyiz hissi yaşadık. (7 kişi aynı anda rahat oynayabilir)
-Tüm oyun çöl kumu ile kaplı! Evet yanlış duymadınız oynadığınız mekanın hepsi KUMLA kaplı. Eğer isterseniz ayakkabılarınızı çıkartıp kum üzerinde oynayabiliyorsunuz! Ama havalar soğuduğu zaman bunu tavsiye etmeyiz. Çünkü 40-50 dakika çıplak ayak oyunda kalırsanız ayaklarınız üşüyebiliyor. Ama yerin kum ile kaplı olması ortamın etkisini kesinlikle pozitif anlamda etkiliyor!
-Bulmaca seven ekipler için bulmacaları oldukça keyifli ve zorluk derecesi ortanın üzerinde.


Oyunun eksikleri:

-Kışın çıplak ayak oynanamayacağı için (ısıtma sistemi) yaz ile kış arasında deneyim farkı olacaktır.
-Gittiğiz zaman adrese ulaştık ama oyun girişinde oyunla ilgili bir tabela yoktu. Bulması biraz problemliydi (en kısa sürede takılacağını söylediler)
-1 aydan fazla süredir açık olmasına rağmen bu kadar farklı ve güzel hazırlanmış bir oyunun yeteri kadar duyulmaması (Gerçekten piramit içinde olduğunuz hissi yaşıyorsunuz!)
-Oyunun ismi -Gizli Piramit Memphis- ama firmanın ismi farklı -Akiloyunlarikulubu- 
Genelde firmalar oyunların ismi ile bilindikleri için bu farkı önceden belirtmek gerekli. Karışabiliyor!


Genel olarak: 

Türkiye'deki ilk Piramit kaçış oyunu!  İkinci oyunları - korku gerilim konseptli - yakında açılacağını hatta üçüncü oyunlarının da sırada olduğunu haberini aldık ve çok sevindik. Çünkü Memphis oldukça başarılı. Biz oyun bittiğinde ''Keşke daha devam etseydi dedik''
Bu oyuna bakarak bu ekibin diğer oyunlarının da çok eğlenceli ve güzel olacağını düşünüyoruz!

Mutlaka deneyiniz. Istanbul'daki farklı ve büyük alanlı kaçış oyunları ödülüne kesin aday. Hadi ne duruyorsunuz gidin ve Mısır'a gitmeden piramit ziyareti nasıl yapılır görün!!!


Gizemli Piramit Memphis
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Tarih, gizem, mısır piramit seviyorsanız kaçırmayın! 
- Gitmeden önce büyük bir alanda oyun oynayacağınızı unutmayın! İçinde kaybolmayın. 
- Çantalarınızı kitleyebileceğiniz bir bölüm var. Kuma çıplak ayak basabilirsiniz. 

ILETISIM: Adres: 
İstiklal caddesi Hüseyinaga mahallesi Atıf Yılmaz cd. 17/A kat2 Beyoglu Istanbul  Tel: 02122437170

2 yorum:

  1. Güzel yazınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler :) Girişten sonra ki alan için tabelamız takıldı, dış cephe içinde hazırlık yapıldı 1-2 güne oda tamamlanmış olacak, umarım yakında açılacak olan 2. ve 3. oyunlarımızda sizleri tekrardan görürüz. O zamana kadar görüşmek üzere :)

    http://i.hizliresim.com/489MjJ.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni oyununuz açıldığında lütfen bize haber verin ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...