OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

11 Kasım 2015 Çarşamba

Paranoyaoyunu deneyimimiz !!! Gerilim Kaçış Oyunu

Bildiğiniz gibi biz OMA ekibi olarak  korku kaçış oyunlarını çok sevmiyoruz. Biz bulmacacıyız kardeşim. Bunu saklamıyoruz. Biz Kor-kuuuu-yooooo-ruuuuuz! ... :)

Fakat adından mıdır nedir ? Farklı yerlerden oyunun ismini pozitif yorumlarla duymaya başlayınca, bizde merak başladı, bi nevi paranoyaklaştık. :) Acaba ne yapsak gitsek mi diye düşünürken, dayanamayıp telefonla aradık:

Zıırn Zırrrn.
-Paranoya buyrun

-Merhaba biz OMA ekibi, sizin methinizi bir kaç yerden duyduk da ama biz KORKUYORUZ  Korktuğumuz için de korku gerilim oyunlardan zevk alamıyoruz, kısacası sizin oyuna acaba gelmesek mi? Ne dersiniz korkar mıyız? :) 

-Öncelikle bizim oyunumuz GERILIM! Korku oyunları gibi düşünmeyin içeride psikolojik gerilim yaşıyorsunuz. Ama isterseniz hiç korkutma olmadan tüm ışıklar açık sadece bulmaca oyunu olarak da oynayabilirsiniz, çünkü biz bulmacalarımıza güveniyoruz!

-Bulmacalarınıza da güveniyor musunuz? 

-Evet güveniyoruz!

-Tamam O ZAMAN!  Oyunu hiç değiştirmeyin biz korkmaya GELIYORUZ! :)



Gördüğünüz gibi ParanoyaOyununu 3 kişi olarak deneyimledik. Neden mi üç? Dedik ya korkuyoruz kardeşim. Karıştırmayın nedenini o da bizim sırrımız olsun :)

İşte oyun hakkında yorumumuz:

Oyunun pozitif yönleri:




-Genelde korku oyunlarının bulmaca zayıflığı oluyor ama Paranoya'da bulmacalar da güzel ve bulmacaların zorluk derecesi  ortalamanın üzerinde  (isterseniz yardım ediyorlar, panik yok) 

-Gerilim seviyesi iyi ayarlanmış. İçeri girdiğiniz andan itibaren gerilim dozu aşağıdan yukarıya doğru çıkıyor! Her oda kendi içinde farklı bir tat yakalamış.

-Oyunun gerilimi çok farklı sunuluyor. Sadece ses ve ışık değil ayrıca oyunculuk da var.  (tabi rezervasyon yaparken oyun başında istemezseniz söyleyebilirsiniz) Gerilimi tavsiye ederiz, isteyin! :)

-Senaryo ile oyunun uyumu, senaryo ile dekorun uyumu oldukça başarılı.

-Oyuncuların tiyatral yetenekleri süper, zaten profesyonel işlerini öğrenince ''E normal yahu'' diyorsunuz.

-Firma sahipleri çok şirin ve candan insanlar. ''Sadece onları görmek için'' tekrardan oyunlarını oynamaya gidebilirsiniz. Gerilim oyunu olduğu için birkaç defa oyuna rahatlıkla gidebilirsiniz. ;)


Oyunun negatif yönleri:


-Oyun bize göre maksimum 4 kişi ile oynanmalı, 3 kişi ideal. 5 ve üzeri kişi çok daralabilirsiniz.
-Büyük alan takıntılı ekipler için sıkıntı yaratabilir.
-Oyun sadece türkçe oynanabilir. İngilizce şu anda oynanamaz.

Genel olarak: 

Paranoya oyunu bizi gerdi. :)  Oyunu bizim için değiştirmeyin normalinde nasıl gerilim uyguluyorsanız bize de onu uygulayın dedik ve o şekilde oynadık. Biz ki biliyorsunuz bulmaca sever bir ekibiz. Çok farklı bir deneyim yaşadık. Şunu anladık ki ekip çalışması gerektiren kaçış oyunlarında gerilim devreye girdiği zaman ekibin dinamikleri değişebiliyor. Stres altında ekip farklı reaksiyonlar verebiliyor. Bu yüzden gerilim oyunları (Paranoyaoyunu sayesinde) bizim için eğlenceli ve dikkatimizi çeken bir tür olmaya başladı.  Bulmacaları beğendik ve bir kaçış oyununda hem bulmaca çözmek hem de gerilmek istiyorsanız Paranoyaoyunu gerçekten strese sokarken eğlendiren bir oyun. Tavsiye ederiz. Tüm ekibe buradan teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Bu arada Paranoya ekibini merak ediyorsanız, bizimle tanıştıktan sonra onlar da paranoyak oldular. Herkese yapmayız ama onların fotoğrafını çektik! Kih kih kih :)

Biz sizi çok sevdik. Süpersiniz arkadaşlar, teşekkürler! Hadi en kısa sürede ikinci oyununuzu açın! ;) 


Paranoyaoyunu
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Rezervasyon yaparken korku istek dozunuzu mutlaka söyleyin. - Bulmaca severleri tatmin edecek GERILIM öğeleri barındıran bir oyun. Sürprizlere hazır olun.          
- Gitmeden önce seneryoyu iyice okuyun! İçeride işinize yarayacak.
- Maksimum 4 kişi gidin. 5 kişi giderseniz bizden selam söyleyin :) 

ILETISIM: Adres: 
Osmanağa mah. Mimar Çıkmazı Umut Cebir İşhanı No6:  Kadıkoy Istanbul  Tel: 02163385769

4 yorum:

  1. "ekibin dinamikleri değişebiliyor"un Türkçesi : korkudan ne yapacağımızı şaşırdık :)

    Ekipten Biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. korktugumuzu saklamıyoruz ki? :D
      korkmuyorum ben diyenler düşünsün!

      Sil
  2. Sanırım korku seviyorum ben. :) Çünkü Paranoya'da çok eğlendim!

    Dekorasyonu çok güzel yapmışlar, daha girdiğin ilk saniyeden itibaren gerilmeye başlıyorsun. Bu nedenle fazla ipucu çözüğüm söylenemez, ama bol bol koşturduğum söylenebilir :) Çok akıcı, çok hareketli, çok korkmalı ve "hikayesi olan" bir oyun. Oyun sahipleri de bir o kadar tatlı insanlar. Sırf muhabbetleri için uğrayın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerilim sevenler Paranoya'yı gerçekten çok seviyor. Tam kıvamında çok güzel bir oyun. Beğenmenize sevindim :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...