OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

22 Ocak 2016 Cuma

Garanti Bankası - Kaçış Oyununu bir Pazarlama Aracı olarak Kullanan ilk banka - Tebrikler

OMA Ekibi olarak Kaçış Oyunlarını yakından takip ettiğimizi -oyunları tasarımlarını incelediğimizi- biliyorsunuz. Şu ana kadar deneyimlediğimiz oyunlar firmaların kendi tasarladıkları ve parakende olarak halka sundukları oyunlardı. Şimdi anlatacaklarımı can kulağı ile dinleyiniz lütfen. Çünkü bu sefer ki deneyimlediğimiz kaçış oyunu tüm müşterilerine ÜCRETSİZ!
Neden mi? Nedeni bu oyunu ''Garanti Bankası'' kendi mobil ürünlerinin tanıtımı için hazırlatmış da o yüzden.



Garanti Bankası'nın ücretsiz olarak sunduğu bu etkinlik,  bir aydır  yapılıyor. Ama öğrendiğimize göre yakında bitecek. Biz zamanımızı yeni ayarladık ve daha dün deneyimleme şansı bulduk. Oyunun asıl amacını oynadığınız zaman anlıyorsunuz.  Amaç Garanti Bankası ürünlerini kaçış oyunu oynatarak tanıtmak ve oyunculara kullandırmak!

İşin gerçeği çok hoşumuza gitti. Sonunda kaçış oyununu ''MARKALAR'' görmeye başlamış dedik!
İlk açıldığını duyduğumuzda merak etmemize rağmen rezervasyon için yer bulamamıştık! Ücretsiz olunca yurdum insanının tabi ki ilgisini çekmiş. :) Neyse sonunda dün yer bulabildik de deneyimledik. Şimdi gelelim düşüncelerimize:

İşin mutfağında Türkiye'nin ilk kaçış oyununun yaratıcıları ISTrapped var. Onların tasarladığı bu güzel oyun Garanti Bankası için bir ilk olduğu gibi tüm bankalar içinde de bir ilk diye düşünüyoruz. Dünyada bunun örneği var mı? Bizce yoktur. Çünkü kaçış oyunlarının başlangıç tarihi zaten çok yeni.  Bunu pazarlama aracı olarak kullandığı  için hem İSTrapped hem de Garanti Bankasını alkışıyoruz.

Peki, bu oyun Garanti Bankası için ne sağladı?

Bize göre yeniliklere açık bir banka olduğunu bir kere daha göstermiş oldu. Türkiye'deki kaçış oyunları trendini görüp,  kendi ürünlerinin tanıtımı için uyarlama cesaretini gösterdiler.
Müşterilere internet bankacılığını, mobil bankacılığı kullanma deneyimi sundular. Bunu en son teknoloji ürünlerle yaptırdıkları için (Tablet, cep telefonları, bilgisayarlar) daha önce hiç mobil bankacılığı denememiş kişilere bu deneyimi sunma imkanı verdiler.

Açıkçası  ISTrapped tebrik ediyoruz. Türkiye'ye kaçış oyununu sevdiren ve bir sürü kişiye iş imkanı sağlatan, Türkiye'de kaçış oyunu sektörünün ilklerini başaran ekibe öncelikle bir alkış gönderiyoruz. Kendileri her zamanki gibi bir ilki başardılar ve kurumsal markalara kaçış oyunlarının pazarlama aracı olarak kullanılabileceğini kanıtladılar.

Hadi bakalım şimdi diğer bankalar ve markalar sıraya girsin...


Diğer Kaçış Oyun Deneyimlerimiz 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...