OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

9 Şubat 2016 Salı

Escapist SIFIR NOKTASI - SALGIN - 1796 Kaçış Oyunu Deneyimlerimiz

Türkiye'nin şu anda en büyük kaçış oyunu firması Escapist !  Biz daha önceki oyunlarına gitmiştik ama yenilenen oyunlarınının çok güzel olduğunu duyunca bir gidip kontrol edelim dedik :) Yenilenmiş 3 oyunu ile Escapist yine her zamanki gibi iddialı ! Buyrunuz beraber bir bakalım...


Yukarıda gördüğünüz 6 oyunun şu anda 5 tanesini oynayabiliyorsunuz.   Escapist şirket sahiplerinden Barış beyle konuştuğumuzda :


  • '' Müşterilerimizden aldığımız yorumlar doğrultusunda 3 oyunumuzu yeniledik. Bu yüzden Kutsal Hazine oyunumuzun açılışını biraz erteledik. Ama bizim en büyük artımız müşteriler sevdikleri türe göre oyun seçebiliyorlar.  Korku-gerilim-bulmaca gibi türlere göre seçeneklerimiz mevcut.  Buraya gelen oyuncular istediği türde oyuna girebiliyor. Hatta zorluk seviyesine göre de öneride bulunuyoruz. Mesela Agatha oldukça zor bir oyun! İlk deneyimleyenlere zor olduğunu söylüyoruz :) Bu da müşterilerimizin memnun olmasını sağlıyor''



Sıfır noktasında :  (Gerilim) 

Her şeyin başladığı Live Şirket'inden kayıp ''Işık Taş'ını çalmamız ve kaçmamız gerekiyor. Kötü bilim adamı Prof. J. Howard'in izlerini takip ederek zombiler tarafından istila edilmiş dünyamızı kurtarma peşindeyiz.



Salgın: (Korku) 

Bu sefer yaşayan ölülerin dolaştığı bir laboratuvara ulaşıyoruz. Kadim taş üzerinde yapılan araştırmalarla bu taşın enerjisi ile bir zaman makinası inşa edilmiş. Elimizdeki özel taşla bu makinayı çalıştırıp eski zamanlara gidiyor ve tüm taşları bulmaya çalışıyoruz.

1796: (Bulmaca)

Prof Howard'ın büyük babasının evine geliyoruz. Burada tüm taşları sakladığını biliyoruz ve bu taşları arayıp doğru sıraya koyarak oradan en kısa sürede çıkmamız gerekli


Biz ekip olarak daha çok bulmaca çözmeyi sevdiğimizden yenilenen oyunlar arasında en fazla 1796 oyununu beğendik. Eski oyunla kıyaslamamıza bile gerek yok çünkü tamamen farklı bir seneryo ve harika bir iş çıkartmışlar. Mekanı bu sefer çok daha fazla kullanmayı başarmışlar. Gizli geçitler, gizemli haritalar, ekip çalışmasına ihtiyaç duyduğunuz bulmacalar. Sonuç olarak eğer bulmaca seviyorsanuz 1796. Korku seviyorsanız Salgın. Gerilim seviyorsanız Sıfır Noktasını tavsiye ederiz.


Korku ile gerilim arasında ne fark var?


 Korku oyunlarında canlı aktör, gerilimde ise sadece müzik ve ortam sayesinde gerilmeniz sağlanıyor. En büyük fark bu. Bulmaca oyunlarında ise gerilim öğesi yok. Daha aydınlık ve bulmacaların daha fazla ve zor olduğu oyunlar diye genelleyebiliriz.  Küçük bir not: Eğer zor bulmaca seviyorsanız o zaman Agatha'nın Anahtarını mutlaka denemelisiniz. Biz hem çok eğlenmiş hem de zorlanmıştık.


Yine durdurulamadık! :) 

Escapist Trump Alışveriş Merkezi içinde bu yüzden bir sürü artısı var. Ulaşım metrobüs ve metro ile sağlanabiliyor. Ayrıca araba ile de gelebilirsiniz.  Ayrıca alışveriş merkezi içinde olduğu için yangın deprem gibi negatif etkilerden diğer oyun firmalarına göre daha güvenli !

Negatif tarafı ise diğer oyun firmalarında firma sahipleri ile tanışma ve sıcak bir sohbet etme şansınız oluyor. Burası tamamen kurumsallaşmış bir yapıya sahip. O yüzden buraya gelirken sinamaya gidiyormuş gibi düşünerek gelmeniz gerekli. Sinamanızı seyrediyorsunuz (oyununuz oynuyorsunuz) tertemiz güvenlikli ortamdan içiniz rahat bir şekilde çıkıyorsunuz.

Escapist ekibi ilk gittiğimiz zamana göre kendilerini çok geliştirmişler. Artık dışarı mobil oyunları da var. İstenildiğinde firmalara ve fuarlara escapist olarak gidip çok rahat hizmet verebiliyorlar. Biz mobil oyunlarını da deneme şansı bulduk. Çok beğendik.

Kısacası yine gidecek biz ve sizlere tavsiye ederiz.  Gidin deneyin !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...