OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

25 Şubat 2016 Perşembe

Geocaching nedir? - Bilgisayar başından kalkmayan çocuklar için ideal bir oyun

Yaptırmak istediğiniz bir düşünceyi, işi oyun dinamiklerini kullanarak eğlenerek yaptırabilirsiniz. Geocaching dünya genelinde oynanan çok popüler - teknolojik define avı - oyunudur. Bu oyunu kullanarak çocukların daha aktif olmalarını sağlayabiliriz.



Yeni jenerasyonda çocuklar direk olarak internetin içine doğdu, yani bizim gibi değiller. Durum böyle olunca bilgisayar bağımlısı oldular.  Şimdi onları bu bilgisayar bağımlılığından az da olsa kurtarmanız için bir önerimiz var.

Dışarı çıkmayan ekran karşısında saatlerce zaman geçiren çok uzun süre güneş yüzü görmeyen çocukları bu alışkanlıklarından nasıl vazgeçirebiliriz? (Öncelikle bunu istiyorsanız sizin de çocuğunuz için çaba göstermeniz gerektiğini unutmamanız gerekir, yani çocuğum dışarı çıkmasın gözümün önünde olsun odasında bilgisayar oynasın derseniz o zaman zaten çocuğun doğa ile barışması dışarı çıkması ekran karşısında daha az zaman geçirmesi çok ama çok zor olacaktır) Eğer dışarı çıkması için çaba göstermek istiyorsanız o zaman buyrun:

Geocaching oyunu ile bilgisayar başından kalkmayan çocukların hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Teknolojik define avı olarak kısaca tanımlayabileceğimiz geocaching oyunu sayesinde çocuklarınızı teknolojiyi kullanarak dışarı çıkma ve hareket etmesini sağlayabilirsiniz.



Sizin yapmanız gereken tek şey geocaching oyununu çocuğunuza güzel bir şekilde anlatmak. Evet ama öle kuru kuru git bak kutular saklı diyerek değil!

Önerimiz ilk olarak geocaching oyununu sizin denemenizdir. Geocaching nasıl oynanıyor nerelerde saklı kutular var önce siz bir öğrenin.  Saklı kutuları nasıl bulacağınızı keşfedin. Ha zor mu geldi? O zaman etkinliklerimize katılın. Orada genel olarak en azından hızlı bir bilgi edinmiş olursunuz.

Daha sonra dışarı çıkıp bir kaç saklı kutu bulun.  İşte bu noktadan sonra çocuğunuza böyle bir oyundan bahsedin. Önceden bulduğunuz kutulara çocuğunuzla birlikte gidin. Ona bugün define bulmaya gidelim mi diyebilirsiniz? Daha önceden bulduğunuz kutunun yerini de bildiğiniz için rahatça o bölgeye gidip çocuğunuza kutuyu bulması için yardım edebilirsiniz.

Burada önceden gidip sizin oynamanızı tavsiye etmemizin asıl nedeni, çocuğunuzla ilk deneyiminizin başarılı bir şekilde geçmesi için.  Eğer ilk bulduğu kutu içinden küçük de olsa bir hediye çıkarsa o zaman bakın bakalım ne kadar hoşuna gidecek görün.

Bu oyun sayesinde çocuğunuzla dışarıda birlikte vakit geçirmiş olacak ve onu bilgisayar başından biraz da olsa uzaklaştırmış olacaksınız. Ayrıca define bulmak her çocuk için eğlencelidir. Biz kocaman insanlar heyecanlanıyoruz onlar nasıl heyecanlanmasın :)

Küçük bir bilgilendirme:


  • Dünya genelinde Şubat 2016 verilerine göre 2 milyon 700 bin saklanmış kutu var. 
  • Türkiye'de 1244 
  • İstanbul'da 173 kutu var ve her gün bu sayı artıyor...

29 Şubat 2016 Kadıköy'de Balon Cafe'de Geocaching Etkinliğimizde görüşmek üzere. Eğer vakit ayırıp gelirseniz tanışmış oluruz. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...