OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

15 Şubat 2016 Pazartesi

Katil Kim Murder Mystery Parti - Fantazi Rol Yapma Oyunu Deneyimimiz...!

Bir parti düşünün. Partiye davetli kişiler o gece orada kimlerin olacağını bilmiyor. Gelmeden önce bildikleri sadece kendilerine önceden verilen bir senaryo.  Bu senaryoda o gece oynayacakları karakterin bilgileri var. Yani O gece katılacakları parti için özel olarak önceden bir senaryo hazırlanmış ve bu senaryoda kendilerine oynamaları istenen karakterin bilgileri var. Katılımcılar o gece kendi kimliklerini dışarıda bırakıyorlar ve içeri girdikleri andan itibaren karakterlerini konuşturmaya başlıyorlar...  Tabi o geceye uygun kostümler de giyiyorlar.

Evet aşağıda gördüğünüz ekip 1950'lerde bir restaurant'ta yapılan dans yarışmasına katılan bir grup genç . Ama işin ilginci bu dans partisi öncesi o gece arkadaşlarından biri öldürülüyor ve Katilin kim olduğunu kimse bilmiyor. Bölge dedektifi  Mr.Hudson olay yerine geliyor ve tüm kapıları kilitliyor. 3 saat içinde katilin kim olduğunu içerideki kişileri sorgulayarak ve onların yardımı ile bulmaya çalışıyor.



Bizim ilk defa deneyimlediğimiz oyun çok farklı ve ilginçti. Çünkü oyun için 2 hafta öncesinden hazırlanmaya başladık. Senaryoda oynayacağımız karakterin hikayesi detaylı olarak verilmişti. (8 sayfa) Tüm katılımcılar kendilerine verilen 8 sayfalık senaryoyu okuyup oyuna hazırlanıp gelir mi diye düşünüyorduk ki, şaşırtıcı bir şekilde herkes ilk defa oynamasına rağmen karakteri için gerekli tüm bilgiye çalışmış ve gelmişti :D

Dönemin gençleri :) 

Senaryo



Restaurant'ın sahibi Flo ve çalışanları her sene düzenledikleri dans yarışmasının yapılmasını istiyorlardı. Bu sayede restaurant için gerekli parayı biriktirebilecekler ve restaurantı kurtarabileceklerdi. Geçen senenin dans yarışması birincileri bu sene de iddialı olduklarını göstermek istiyorlardı. Fakat mahallenin diğer gençleri de bu sene dans yarışmasını kazanmak istiyorlardı. Hatta mahallenin doktoru da dans yarışması için restauranttaydı. Dans yarışması jurisi ünlü star Steven'ın bu seneki işi oldukça zor olacaktı. Beklenmedik bir anda genç Ricky'in ölüm haberi gelince tüm gözler kendisi ile çok iyi geçinemeyen Joseph'e kaymıştı. Ricky'nin kardeşi üzülmesi gerekirken neden bu kadar mutluydu? Restaurant içinde herkes birbirini tanırken kimsenin tanımadığı bir adamın da orada olması soru işaretlerini çoğaltıyordu. Flo ve yanında çalışanlar restaurant'ı satın almaya çalışan Dallas'tan şüphelenirken lokal detektif Hudson'un işi oldukça zor gözüküyordu...


Detektif Hudson ve oyun yöneticisi  :) 

Oyun ile ilgili genel bilgi:

Oyunu yöneten kişi tüm senaryoya hakim olmalı. Oyuncular yapacakları her hareketi öncesinde yöneticiye danışmalı. Bu yüzden katılımcılar kendilerine önceden verilen karakter dökümanlarını iyi çalışmalılar.  Aslında en zor işi oyun yöneticisi yapıyor. Çünkü oyuna dahil olmuyor sadece izliyor ve yönlendiriyor. 
Oyuna geleceğim diye söz veren biri oyun zamanı gelemez ise senaryoda eksiklik olacağı için sıkıntı yaratabiliyor. Bu yüzden tiyatroya bilet alıyor gibi düşünerek bu oyuna katılıp katılmayacağınıza minimum 2 hafta önceden karar vermeniz gerekiyor. Gelirim dedikten sonra gelmemezlik ederseniz tüm katılımcılara karşı ayıp etmiş olursunuz.
Oyunun sonunda kesin bir kazanan ve kaybedeni yok. Önemli olan bu deneyimi yaşayıp o anı yaşamak. 3 saatlik bir sürede size verilen bir karakteri canlandırıyorsunuz. Kendi kimliğinizi dışarıda bırakıp orada size verilen karakteri oynuyorsunuz. Bu nedenle birbirini tanımayan kişiler isimlerini bile öğrenmeden bilmeden çok eğlenceli vakit geçirebiliyor.  Karakterine daha iyi adapte olan daha fazla oyunun içine girebiliyor ve daha fazla eğleniyor.
Kostümler oyuna canlılık ve gerçekçilik katıyor. 



Geçen seneki dans yarışması birincisi ve rakibi :D


Bu senenin dans yarışması birincileri Dr.Hudge ve eşi Penny 

Sonuç olarak tüm katılımcılar için harika bir deneyim oldu. 3,5 saat kadar süren oyun boyunca tüm oyuncular birbirlerine suçsuz olduklarını kanıtlamaya çalıştılar. Detektif Hudson'un işi oldukça zordu. Ne de olsa tüm oyuncuların hikayelerini dinlemek ve aralarından kimin yalan söylediğini bulması gerekiyordu. Tabi sorgulama yapıldıkça daha farklı gizli hikayeler de yüzüstüne çıkmaya başlamış ve beklenmedik ilişkiler ortaya çıkmaya başlamıştı.

Kısacası Fantazi Rol Yapma Oyunu deneyimimiz çok eğlenceli geçti. Bir sonraki oyunumuzu ne zaman yapacağımızı şimdiden planlamaya başladık bile...

Oyun hakkında merak ettiğiniz sorularınız varsa bize ulaşabilirsiniz..

Bize katılmak isterseniz Facebook OMA-Etkinlik grubumuz ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...